Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σχολείο της Βραζιλίας, όπου δύο νεαροί άνοιξαν πυρ το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το δίκτυο Globo TV.

Το βραζιλιάνικο κανάλι αναφέρει ότι οι νεκροί είναι πέντε μαθητές, ένας ενήλικας, καθώς και οι δύο νεαροί ένοπλοι.

To περιστατικό συνέβη σε σχολείο του Σάο Πάουλο, όπου δύο άτομα φορώντας κουκούλες πυροβόλησαν κατά μαθητών και μετά αυτοκτόνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Folha de Sao Paulo. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες ήταν έφηβοι, καθώς και ότι υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον εννέα τραυματίες, η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν είναι γνωστή.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Globo TV ότι λίγο πριν το συμβάν υπήρξε ένα άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς περίπου 500 μέτρα μακριά από το σχολείο, αλλά δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές αν τα δύο συμβάντα συνδέονται.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία είναι σπάνιο φαινόμενο στη Βραζιλία, παρά το μεγάλο αριθμό ανθρωποκτονιών που σημειώνονται στη χώρα. Το τελευταίο μακελειό σε σχολείο σημειώθηκε το 2011, όταν 12 παιδιά σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός πρώην μαθητή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.