Ο τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος Prodigy Keith Flint εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Μεγάλη Βρετανία, σε ηλικία 49 ετών.

Η σορός του θρυλικού τραγουδιστή από το Ντάμνοου του Έσσεξ βρέθηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, όταν ασθενοφόρο κλήθηκε μετά από αναφορές για έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 49χρονου. «Λάβαμε κλήση λόγω ανησυχιών για την κατάσταση της υγείας ενός άνδρα σε διεύθυνση στο Μπρουκ Χιλ, στο Νόρθ Εντ, λίγο μετά τις 8:10 (τοπική ώρα) τη Δευτέρα» τόνισε. «Φτάσαμε εσπευσμένα στο σημείο όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του άνδρα. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι συγγενείς του. Ο θάνατός του δεν αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως ύποπτος και ο ιατροδικαστής θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της νεκροψίας» είπε στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Prodigy αναδύθηκαν από την underground rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έγιναν μία από τις σπουδαιότερες μπάντες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Keith Flint ήταν μία ξεχωριστή φιγούρα στη βρετανική μουσική σκηνή, ιδιαίτερα δραστήριος στις συναυλίες με ξεχωριστά μαλλιά και τατουάζ.

Γεννήθηκε στο Ρεντμπρίτζ του ανατολικού Λονδίνου, μετακόμισε στο Μπρέιντρι του Έσσεξ ως παιδί και συναντήθηκε με τον συνιδρυτή των Prodigy, Λίαμ Χάουλετ σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της πόλης.

Ο Flint εντάχθηκε αρχικά στο δημοφιλές γκρουπ της ηλεκτρονικής μουσικής ως χορευτής, ενώ στη συνέχεια καθιερώθηκε ως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος. Έμεινε γνωστός για τις εκρηκτικές του ερμηνείες στα τραγούδια Firestarter and Breathe, τα οποία έγιναν νούμερο 1 στα charts της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο αρχηγός των Prodigy είχε σχέση με την παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Γκέιλ Πόρτερ τη δεκαετία του 1990 και αργότερα παντρεύτηκε την DJ Mayumi Kai από την Ιαπωνία.

Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτης παμπ στο Έσσεξ και μάνατζερ της ομάδας αγώνων μοτοσικλέτας Traction Control.