Δύο Kούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Τουρκία ενώ ο τουρκικός στρατός δήλωσε ικανοποιημένος από τη βοήθεια που του προσφέρουν οι ΗΠΑ για την καταπολέμηση των ανταρτών που βρίσκουν καταφύγιο στο βόρειο Ιράκ.

Έπειτα από πληροφορία, μια επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας οργάνωσε επιδρομή εναντίον σπιτιού στο χωριό Ερζιντσάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Δύο αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις, μετέδωσε το πρακτορείο.

Δύο στρατιώτες κι ένας χωρικός είχαν σκοτωθεί χθες το βράδυ από κούρδους αντάρτες στην ανατολική Τουρκία.

Το PKK έχει πολλαπλασιάσει εδώ και μερικές εβδομάδες τις επιθέσεις του εναντίον του τουρκικού στρατού. Αψιμαχίες σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Στην Άγκυρα, ένας εκπρόσωπος του στρατού εξέφρασε ικανοποίηση για την τουρκο-αμερικανική συνεργασία εναντίον κρησφύγετων του PKK στο Ιράκ.

“Η Τουρκία και οι ΗΠΑ μοιράζονται αποτελεσματικά τις πληροφορίες”, υπογράμμισε ο στρατηγός Φαχρί Κιρ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Ο στρατηγός εξήγησε πως μη επανδρωμένα αεροπλάνα Predator του αμερικανικού στρατού πετούν “επί 15 ως 16 ώρες καθημερινά” πάνω από το βόρειο Ιράκ, “υπό τον έλεγχο τουρκικού προσωπικού”.

Οι φωτογραφίες που τραβούν σε πραγματικό χρόνο αναλύονται από τον τουρκικό στρατό, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ παρέχουν στην Τουρκία πληροφορίες για τις κινήσεις του PKK και η τουρκική αεροπορία σφυροκοπά τακτικά τις βάσεις που διατηρεί η ανταρτική κουρδική οργάνωση στα βουνά του Ιράκ