Με αγωνία παρακολούθησαν τα ξένα media τις εξελίξεις στην Ελλάδα κατά τη χθεσινή ψηφοφορία, ενώ η ανακούφιση τους ήταν έκδηλη μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρεται στην υπερψήφιση των μέτρων, κάτι που ήταν αναγκαίο για να λάβει η χώρα τη νέα οικονομική βοήθεια και να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ. Επίσης γίνονται αναφορές στα επεισόδια, έξω από το κοινοβούλιο.

«Η Ελλάδα ενέκρινε το νέο πακέτο λιτότητας» αναφέρει και ο βρετανικός Guardian. Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη μνεία στην οριακή πλειοψηφία που εξασφάλισε ο κυβερνών συνασπισμός.

«Οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν τα νέα μέτρα λιτότητας παρά τις έντονες αντιδράσεις μέσα και έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο», αναφέρει το BBC και επικεντρώνεται στην ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή.

Στην άλλη άκρη του ατλαντικού το CNN γράφει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα νέα μέτρα, ενώ έξω από το κοινοβούλιο υπήρχαν 70.000 διαδηλωτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Financial Times που σημειώνουν ότι τα νέα μέτρα πέρασαν, ενώ σημειώνει ότι υπέρ ψήφισαν μόνο 153 βουλευτές της κυβέρνησης.