Ο σεφ Adam Perry Lang είναι μέγας μύστης του κρέατος, κι αυτό ακριβώς προσφέρει στο εστιατόριό του APL στο Λος Άντζελες, τις ιδιαίτερες υπηρεσίες του.

Το κλαμπ των σκληροπυρηνικών κρεατοφάγων έχει όνομα, «APL Beef Club» το λένε, και αυτό που θα βρεις εδώ δεν θα το βρεις πουθενά αλλού.

Με μια ετήσια συνδρομή της τάξης των 1.800 δολαρίων (1.580 ευρώ) λοιπόν, αποκτάς πρόσβαση σε ένα δικό σου κομμάτι κρέατος 20-22 κιλών, το οποίο κάθεται να σιτέψει στον 90 τ.μ. ειδικά διαμορφωμένο «περιβαλλοντικό θάλαμο» του Lang.

Το μοσχάρι είναι μεγαλωμένο χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά και σφάζεται επιτόπου στο εστιατόριο, όπου θα παραμείνει για να σιτέψει ακόμα και για έναν ολόκληρο χρόνο από την αγορά του.

Όσο παραμένει μάλιστα στον «θάλαμο» του APL, το κρέας αποκτά υπέροχα αρώματα και γεύσεις, ο σεφ επιμένει ωστόσο πως η καλύτερη περίοδος να το απολαύσεις είναι μεταξύ 90-150 ημέρες από τη σφαγή του.

Το πελώριο κομμάτι κρέας σου, «Flinstonian Rib» το λέει χαρακτηριστικά ο Lang, θα αποδώσει 10-12 γενναίες μπριζόλες, που μπορείς είτε να απολαύσεις με παρέα μια φορά είτε να επισκέπτεσαι κάθε τόσο το ΑPL μέχρι να σωθεί το κρέας.

Κάτι διαφορετικό στα σύγχρονα κρεατοφαγικά ήθη, αναμφίβολα…