Παρέμβαση στο ιταλικό κοινοβούλιο πραγματοποίησε ο Τζουζέπε Κόντε, με τον πρωθυπουργό της χώρας να αναφέρεται στην προσπάθεια να έρθει σε συμβιβασμό με την Κομισιόν, στην αυριανή συνάντησή του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε μια μυωπική αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, η οποία θέλει να καταπολεμήσει την οικονομική αστάθεια, με μέτρα τα οποία τελικά την ευνοούν. Η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στην μείωση και στην από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων», τόνισε ο Κόντε.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι με την Κομισιόν «θα γίνει διάλογος βάσει των αριθμών, γνωρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας ανταποκρίνεται σε ανάγκες της χώρας, αλλά εντός των ευρωπαϊκών ορίων».

«Τις τελευταίες εβδομάδες δεν κλείσαμε ποτέ τις διόδους διαλόγου. Εργάσθηκα για να μειωθούν οι αποστάσεις και για να εξηγήσω, σε κάθε ευκαιρία, ότι ο προϋπολογισμός μας χαρακτηρίζεται από συνοχή και θα έχει θετικές επιπτώσεις», ανέφερε καταληκτικά ο επικεφαλής της κυβέρνησης στη γειτονική χώρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.