Η κοινότητα του Αϊντάχο Φολς ένωσε τις δυνάμεις της για να βοηθήσει έναν οικογενειάρχη που κάνει δύο δουλειές και που πηγαίνει σε αυτές περπατώντας, βρέξει χιονίσει, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει αυτοκίνητο ή να πληρώσει εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς.

Με πρωτοβουλία των αφεντικών του, τουλάχιστον 20 επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας συσπειρώθηκαν και συγκέντρωσαν λεφτά με σκοπό να του αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Ο Christon Gray εργάζεται σε πλυντήριο αυτοκινήτων και σε πιτσαρία για να μπορέσει να ζήσει τη σύζυγό του και το παιδί του. Ακόμα και η μετακίνηση με τη συγκοινωνία είναι απαγορευτική γι’ αυτόν καθώς μετά δυσκολίας τα βγάζει πέρα.

Μια μέρα που βρισκόταν στο πλυντήριο αυτοκινήτων πήγε στο κατάστημα να παραδώσει τα κλειδιά ενός οχήματος που μόλις είχε πλύνει. Εκεί τον περίμενε η μεγάλη έκπληξη καθώς οι εργοδότες του μαζί με επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας τον ενημέρωσαν πως το αυτοκίνητο του ανήκει! Το δώρο συνοδευόταν κι από μια επιταγή 100 δολαρίων για καύσιμα. «Ήταν έκπληξη για μένα. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έχουμε ένα μέσο για τις μετακινήσεις μας», δήλωσε ο συγκινημένος ο Christon Gray στο East Idaho News.

Ήταν ένα δώρο που το άξιζε, λένε οι εργοδότες του καθώς αποτελεί υπόδειγμα υπαλλήλου και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους πελάτες.

«Είναι τόσο καλός υπάλληλος. Ποτέ δεν ζητά πολλά, κάνει ακριβώς αυτά που πρέπει να κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου αυτοκινήτων, Trent Birch

«Πλησιάζει η Ημέρα των Ευχαριστιών. Είναι η εποχή του χρόνου που πρέπει να μοιραστούμε αυτά που έχουμε με άλλους. Δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο λοιπόν από το να βοηθήσουμε αυτόν τον τύπο», σχολίασε από την πλευρά του ο Scott Bowen, ιδιοκτήτης ενός ασφαλιστικού γραφείου που συνέβαλε και αυτόν στην αγορά του οχήματος.