Η περιουσία των πλουσιότερων Αμερικανών αυξήθηκε κατά 13% πέρυσι στα 1,7 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το οποίο καταρτίζει κάθε χρόνο τη γνωστή λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Κατά μέσο όρο η περιουσία των 400 πλουσιότερων Αμερικανών αυξήθηκε στα επίπεδα – ρεκόρ των 4,2 δισ. δολαρίων, ενώ συνολικά η αξία της παραπάνω ομάδας ξεπερνά το 10% της αμερικανικής οικονομίας, στα 13,56 δισ. δολάρια σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Η αύξηση κατά 13% του πλούτου των πάμπλουτων Αμερικανών απέχει δραματικά από τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

Στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων για 19η χρονιά παραμένει ο πρόεδρος της Microsoft, Bill Gates με περιουσία 66 δισ. δολαρίων, αυξημένη κατά 7 δισ. από πέρσι, ενώ ακολουθεί ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett με περιουσία 46 δισ. δολάρια, τρίτος είναι ο επικεφαλής της Oracle, Larry Ellison με 41 δισ. και ακολουθούν οι αδελφοί Charles και David Koch.

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg,με περιουσία 9,4 δισ. έπεσε από τη 14η στην 36η θέση λόγω της απογοητευτικής πορείας της μετοχής της εταιρείας του.