Φωτογραφίες από το κελί όπου κρατείται ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ μέχρι την τελική ετυμηγορία, έδωσε στη δημοσιότητα η διεύθυνση της φυλακής Ιλά που βρίσκεται λίγο έξω από το Όσλο. Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει όργανα γυμναστικής για να αθλείται καθώς βρισκόταν στην απομόνωση ενώ του είχε δοθεί η άδεια να κάνει χρήση ενός υπολογιστή χωρίς όμως σύνδεση στο διαδίκτυο για να προετοιμάσει την απολογία του.

Όλα τα έπιπλα που βρίσκονται στο κελί του είναι καλά στερεωμένα στο έδαφος ώστε να μη μπορέσει ο κρατούμενος να τα χρησιμοποιήσει σαν όπλα. Δεν έχει επαφή με άλλους κρατούμενους ενώ για μια ώρα κάθε μέρα έχει τη δυνατότητα να βγαίνει σε μια αυλή που περιβάλλεται από πολύ ψηλά τείχη και συρματόπλεγμα ώστε να αποφευχθεί η απόδραση του.

Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του ακροδεξιού εξτρεμιστή Μπρέιβικ, που δικάστηκε για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στο Όσλο.

Ανάλογα με το αν θα κριθεί ποινικά υπεύθυνος ή όχι, ο Μπρέιβικ θα καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη ή σε εγκλεισμό σε ψυχιατρικό ίδρυμα από το δικαστήριο της νορβηγικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τον συνήγορό του Γκέιρ Λίπεσταντ, ο 33χρονος κατηγορούμενος έχει ετοιμάσει γραπτές δηλώσεις και για τις δύο περιπτώσεις, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι το δικαστήριο θα επιτρέψει στον Μπρέιβικ να διαβάσει τις δηλώσεις του.