Καρφώθηκε ράβδος στο κεφάλι του και είναι ζωντανός!

Οι γιατροί μιλούν για θαύμα


ΚΟΣΜΟΣ
18:36
18/08/2012
Καρφώθηκε ράβδος στο κεφάλι του και είναι ζωντανός!
12
loading

Θαύμα χαρακτηρίζουν οι γιατροί το γεγονός ότι ο 24χρονος οικοδόμος Eduardo Leite από τη Βραζιλία ζει, παρά το ότι του καρφώθηκε μια ράβδος στο κεφάλι.

Ο νεαρός οικοδόμος βρισκόταν σε μια σκαλωσιά στον 5ο όροφο μιας οικοδομής όταν συνέβη το ατύχημα.

Γλίστρησε και έπεσε στο κενό ενώ η ράβδος διαπέρασε και το προστατευτικό κράνος που φορούσε!

Πέντε ώρες κράτησε η εγχείρηση στο νοσοκομείο Miguel Couto και σύμφωνα με τους γιατρούς, η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
  1. avatar ineth

   καλό, μπράβο. Πραγματικά μπράβο

   1. avatar Social Distortion

    Συγκλονιστική ιστορία. Ευχαριστώ καί τους τρείς σας. Κάτι έμαθα καί σήμερα.

 1. avatar ineth

  καταπληκτικό αλλά σίγουρα όχι σπάνιο. Ο Δρ Γκριν θα μπορούσε να μας πει για τα ανάλογα περιστατικά για τα οποιά ασφαλώς έχει μάθει. Παραθέτω ένα από τα πιο παράξενα συμβάντα. Για την ακριβεια φαινόμενο. Πρόκειτε για το φαινόμενο της ελαστικής σφαίρας. Αφορά κυρίως αυτόχειρες. Η σφαίρα εισέρχετε στο κρανίο από ιδανική θέση ακουλουθεί το κοίλο του κρανίου και βγαίνει από άλλο σημείο. υπήρξαν και περιπτώσεις παριστάμενων στην εκτέλεση-αυτοκτονία που σκοτώθηκαν ενώ το θύμα συχνά ή γλύτωνε αλώβητο ή έμενε παράλυτο. Πρέπει να συμπληρώσω πως πολλές περιπτώσεις με τέτοια ατυχληματα οδηγούν σε αλλαγή χαρακτήρα μαι και μιλάμε για εξαιρετικά δραστικές λοβοτομίσεις. Παρακαλώ και πάλι ο ερίτιμος φίλος Δρ Γκριν να συμπληρώσει και να με διορθώσει όπου σφάλω.

  1. avatar drgreen

   Ευχαριστώ για την πάσα, Ineth 🙂 Έτσι όπως τα λες είναι λίγο-πολύ... Απλά να προσθέσω ότι για να επιβιώσει κάποιος από τέτοιο τραύμα στον εγκέφαλο, είναι βασικό να μην τραυματιστεί μεγάλο αγγείο (οπότε πεθαίνει ο τραυματίας από αιμορραγία σε λίγα δευτερόλεπτα) και να μην πειραχτεί κάποιο από τα ιδιαίτερα σημαντικά κέντρα του εγκεφάλου (υποθάλαμος, προμήκης, παρεγκεφαλίδα που ρυθμίζουν βασικές ζωτικές λειτουργίες). Χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη τύχη, αλλά συμβαίνει.
   Εδώ, όπως φαίνεται από την εικόνα, τραυματίστηκε ο μετωπιαίος λοβός, που είναι (χοντρικά) υπεύθυνος για ανώτερες νοητικές λειτουργίες (χαρακτήρα, συναίσθημα, περίπλοκες κινήσεις και σκέψεις). Οι λοβοτομές (λοβεκτομές σωστότερα) που γινόταν παλιά αυτή την περιοχή του εγκεφάλου αφορούσαν και θεωρητικά θεράπευαν τη βίαιη και επιθετική συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα όμως, απλά έκαναν τους δυστυχισμένους ανθρώπους άβουλους και απαθείς.
   Αν κάποιος ενδιαφέρεται περισσότερο, ας διαβάσει την ιστορία του Phineas Gage που λέει ο φίλος παραπάνω, είναι πολύ συγκινητική και ενδιαφέρουσα...

   1. avatar Δον κιχωτα

    Μας φτιάξατε τη μέρα!! Τέτοια περιγραφή πρωινιάτικα !!!!

   2. avatar ineth

    Ντοκ πες μου αν εισαι στο Θριάσιο παρακαλώ.

    1. avatar drgreen

     Ineth, δεν είμαι στο Θριάσιο, ζω και δουλεύω στην επαρχία. Έχω 1-2 φίλους όμως, που δουλεύουν εκεί... Αν χρειάζεσαι κάτι και μπορώ να βοηθήσω, πες μου...

     1. avatar ineth

      Απλά μένω δίπλα αν είσουν εκεί θα περνούσα για καφέ.

     2. avatar drgreen

      Αν τύχει κάποια στιγμή και σε φέρει ο δρόμος σου προς Ήπειρο, κερνάω τον καφέ εκεί (ή μπύρες, ή τσίπουρο ντόπιο, ό,τι σου αρέσει καλύτερα)! Με θέα σε λίμνη...

 2. avatar xarilaos

  Όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει...

  1. avatar nikolaos

   μα ο πνιγμένος δεν πεθενη ,η ψυχή βγενη από το σωματου αλλά αυτός εκεί κολυμπαη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει