Ένα οκτάχρονο αγόρι από το Βέλγιο αποφοίτησε από τη δευτεροβάθμια βαθμίδα της εκπαίδευσης (γυμνάσιο-λύκειο), αφού ολοκλήρωσε την εξάχρονη φοίτησή του μόλις σε ενάμιση έτος.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Laurent Simons, του οποίου ο πατέρας είναι Βέλγος και η μητέρα Ολλανδή, έχει IQ 145 σύμφωνα με τους γονείς του και κατάφερε να πάρει το δίπλωμα από το σχολείο που κανονικά παίρνει ένας δεκαοκτάχρονος.

Μιλώντας σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ο Laurent δήλωσε ότι το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά «επειδή το πεδίο τους είναι τεράστιο, υπάρχει η στατιστική, η γεωμετρία, η άλγεβρα».

Μετά από τις δίμηνες διακοπές του θα ξεκινήσει τη φοίτησή του στο πανεπιστήμιο.

Ο πατέρας του δήλωσε ότι ο γιος του «πάλευε» όταν ήταν μικρότερος για να καταφέρει να παίζει με άλλα παιδιά της ηλικίας του και δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιχνίδια.

Ο ίδιος ο Laurent ανέφερε ότι παλιά σκεφτόταν να γίνει χειρουργός και αστροναύτης αλλά τώρα σκέφτεται να ασχοληθεί με τους υπολογιστές.

«Αν αύριο αποφάσιζε να γίνει ξυλουργός, αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για εμάς, αρκεί να είναι ευτυχισμένος» είπε ο πατέρας του.