Εμμονή με τις διδαχές ενός γιατρού που προωθεί την ιδέα της «υπέροχης πείνας» φαίνεται πως είχε μία μητέρα από τις ΗΠΑ που άφησε τη 16χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα ζυγίζοντας μόλις 18 κιλά.

Ο Δρ Andrew Chung, καρδιολόγος, απόφοιτος μιας από τις πιο γνωστές ιατρικές σχολές στις ΗΠΑ, αναμειγνύει κομμάτια της Βίβλου με τις ιατρικές συμβουλές του και ενθαρρύνει όσους τον συμβουλεύονται να τρώνε φαγητό που να ζυγίζει έως 900 γραμμάρια την ημέρα- λιγότερο από το μισό από ό,τι καταναλώνει ο μέσος Αμερικανός.

Η 38χρονη Ebony Berry είναι φίλη του. Όταν η κόρη της Markea Blakely-Berry πέθανε το Σάββατο κι εκείνη συνελήφθη για φόνο, ο Chung την επισκέφθηκε στη φυλακή.

Τώρα, αποκαλύπτεται πως η αστυνομία ανέκρινε τον αμφιλεγόμενο γιατρό σχετικά με τον φρικτό θάνατο της 16χρονης.

Ο Chung, που έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην πολιτεία της Τζόρτζια προωθεί μέσω διαδικτύου το μήνυμά του πως «η πείνα είναι υπέροχη». Το βιβλίο του, το οποίο εξέδωσε ο ίδιος, με τίτλο «Be Hungry» είναι διαθέσιμο στο Amazon.

Σε βίντεο που έχει ανέβει στο YouTube, ο Chung «δίνει συνέντευξη» σε μία νοσοκόμα η οποία καταγράφει τη συνομιλία. «Είμαι υπέροχα πεινασμένος. Εσύ;» τη ρωτάει. Όταν απαντά πως δεν πεινάει, της λέει «αυτό είναι απαίσιο. Γιατί το να πεινάς είναι υπέροχο. Το αντίθετο της πείνας, που είναι η μη πείνα, είναι το αντίθετο του υπέροχου, που είναι φρικτό», εξηγεί.

Στη συνέχεια υποστηρίζει πως «αποδεικνύει» μαθηματικά τον ισχυρισμό του πως το να πεινάς είναι υπέροχο.
«Όταν είμαστε δέκα φορές περισσότερο πεινασμένοι, δεν έχει το φαγητό δέκα φορές καλύτερη γεύση; Και όταν το φαγητό έχει δέκα φορές καλύτερη γεύση, αυτό είναι υπέροχο, δεν είναι; Είναι μαθηματική αρχή», λέει.

Ο Chung είπε πως δεν προωθούσε την πείνα μέχρι τελικής πτώσεως και πως εάν η Berry ακολουθούσε τις συμβουλές του, δεν τις εφάρμοζε σωστά. Ωστόσο την υπερασπίστηκε και υποστήριξε πως εκείνη δεν είχε σχέση με το θάνατο της κόρης της.

Η Berry έχει παρελθόν με καταγγελίες για κακοποίηση παιδιού στο Μίσιγκαν πριν μετακομίσει με την κόρη της στη Τζόρτζια.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η άτυχη Markea ήταν τόσο πεινασμένη που μία φορά το έσκασε από το σπίτι και πήγε σε πολυκατάστημα για να κλέψει φαγητό!  Κάποτε στείλει στη γιαγιά της μία ζωγραφιά με ανθρώπους να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά, αλλά τα πιάτα τους άδεια…

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο