Μια γυναίκα που καραδοκούσε για νυφούλες στο ίντερνετ και τις εξαπατούσε να αγοράσουν ανύπαρκτα μπιχλιμπίδια στο Facebook γλίτωσε τη φυλακή, καθώς ο δικαστής ανησύχησε ιδιαιτέρως για τα πέντε της παιδιά και το πόσο θα υπέφεραν με τη μαμά στη φυλακή.

Η 26χρονη Abigail Caunce διατηρούσε σελίδα στο Facebook και τσέπωνε μεγάλα χρηματικά ποσά διαφημίζοντας γαμήλιους στολισμούς, μόνο που δεν είχε ποτέ πρόθεση να στείλει τα αγαθά στους μελλόνυμφους.

Το δικαστήριο πόλης του βρετανικού Λανκασάιρ άκουσε τόσες και τόσες γυναίκες που δελεάστηκαν από τις προσφορές της Abigail και έδωσαν τα ωραία τους λεφτάκια χωρίς να πάρουν τίποτα πίσω.

Η αστυνομία την έπιασε τελικά και βρήκε πως είχε μεγάλο ιστορικό σε τέτοιου είδους απάτες, έχοντας μόλις αποφυλακιστεί από μια εξάμηνη ποινή για παρόμοιο αδίκημα. Μόνο που τότε παρίστανε το μέντιουμ στους μελλόνυμφους και ρωτούσε τα άστρα αν θα στέριωνε η ένωση.

dghe1

Όπως κι αν έχει, αντιμετώπιζε ξανά τη σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί και πάλι πίσω από τα κάγκελα, μόνο που ο δικαστής τη λυπήθηκε, κάνοντας λόγο για το πόσο θα υπέφεραν τα πέντε της παιδιά, όλα κάτω των 8 ετών.

Και παρά τις συστάσεις του εισαγγελέα μάλιστα Anthony Parkinson, που δήλωσε πως είναι αμετανόητη κακοποιός και θα συνεχίσει τις απάτες. Ο δικαστής Ian Leeming ήταν ωστόσο αμετάπειστος: «Είσαι απατεώνισσα, Abigail Caunce», της είπε, συνεχίζοντας ωστόσο κομματάκι διαφορετικά: «αλλά δεν ήσουν καλά και έχεις ζήσει πολλές αλλαγές στη ζωή σου. Και δείχνεις πραγματική μεταμέλεια. Το να σε καταδικάσω σε φυλάκιση θα επηρεάσει τη μίσθωση του ακινήτου σου και θα επιδράσει σοβαρά στα παιδιά σου».

Κι έτσι την άφησε ελεύθερη με αναστολή και την καταδίκασε σε πρόστιμο 500 λιρών, την ώρα που η ίδια είχε υφαρπάξει αρκετές χιλιάδες λίρες από τα θύματά της…