Ένας κροάτης κυνηγός που είχε κυνηγήσει «οτιδήποτε μπορεί να κυνηγηθεί στην Ευρώπη», όπως έλεγε χαρακτηριστικά, πυροβολήθηκε θανάσιμα από τραγικό λάθος σε κυνηγετική αποστολή στη Νότια Αφρική.

Ο 75χρονος ξενοδόχος Pero Jelinic είχε ήδη σκοτώσει ένα λιοντάρι και ήταν έτοιμος να πυροβολήσει κι ένα δεύτερο, όταν μια αδέσποτη σφαίρα τον διαπέρασε.

Ο καλός του φίλος Slavko Pernar δήλωσε στην «Daily Mail» πως ο Jelinic ήταν «παθιασμένος κυνηγός» και αναζητούσε μονίμως μεγαλύτερες προκλήσεις, κάτι που τον έφερε ως τη Νότια Αφρική.

AP_685751343341

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για τη σφαίρα που στοίχισε στον Jelinic τη ζωή, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Ο κροάτης κυνηγός ήθελε το κεφάλι ενός λιονταριού ως στέμμα για τη μεγάλη συλλογή του, μια αποστολή στην οποία ήταν τόσο ταγμένος που νοίκιασε τελικά το ξενοδοχείο του για να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο έργο του.

Σύμφωνα με την κροατική εφημερίδα «Jutarnji List», το δυστύχημα έλαβε χώρα καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα από τα σύνορα Νότιας Αφρικής και Μποτσουάνας, παραμένει ωστόσο θολό ποιος από τους δυο συντρόφους του στο κυνήγι έριξε τη θανάσιμη βολή…