Σε στρατιωτική βάση στην Κορνουάλη θα προσγειωθεί το αεροσκάφος που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Βρετανία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η φλόγα αναμένεται να φτάσει στις 18 Μαΐου για να ξεκινήσει το ταξίδι της σε βρετανικό έδαφος, ταξίδι που θα ολοκληρωθεί στην τελετή έναρξης των Αγώνων στις 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι διοργανωτές των Αγώνων προγραμματίζουν η φλόγα να φτάσει στη βάση Culdrose με πτήση της British Airways μεταξύ 17:30 και 18:30.

Στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008, η φλόγα έφτασε σε εμπορικό αεροδρόμιο αντί για στρατιωτικές βάσεις.

Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας θα γίνει στη γενέτειρα των Αγώνων, την Ολυμπία, στις 10 Μαΐου. Στη διάρκειας εβδομήντα ημερών λαμπαδηδρομία, η φλόγα θα διανύσει 12.800 χιλιόμετρα στη Βρετανία, θα περάσει από 1.018 χωριά και θα ανέβει τα 1.085 μέτρα στο βουνό Snowdon, το υψηλότερο της Ουαλίας.

Η φλόγα θα περάσει και από σημαντικά σημεία της Βρετανίας και τα ταξιδέψει μεταξύ άλλων με βάρκα, τελεφερίκ, τραμ, ατμομηχανή και αερόστατο.

Στη μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας θα συμμετάσχουν 8.000 λαμπαδηδρόμοι.

Η φωτογραφία είναι από την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας το 2008.