Μια καθηγήτρια πιάνου αναστάτωσε άσκοπα τη κοινωνία του Λάνκασαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς προκάλεσε ένα απίστευτο ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι τη καταδίωκε ένας ψυχοπαθής δολοφόνος.

Η 41χρονη,Tracy Frankcom, ακρωτηρίασε τα ίδια της τα δάχτυλα με ένα κουζινομάχαιρο και χτυπούσε το πρόσωπό της, ισχυριζόμενη ότι της επιτιθόταν ένας αδίστακτος δολοφόνος στο κατάστημα που διατηρεί και στην αγροικία της.

Επιπλέον, ισχυριζόταν ότι ο κακοποιός της έστελνε απειλητικά σημειώματα με υβριστικό περιεχόμενο, τα οποία έγραφε η ίδια! Η αστυνομία, με τη βοήθεια των μαρτυριών της, κατάφερε να σκιαγραφήσει τον πλασματικό δράστη.

Ο σύζυγος της 41χρονης γυναίκας, ανησυχούσε για τη ζωή της συζύγου του και της αγόρασε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα όπλο αναισθητοποίησης για τη προστασία της.

Η αστυνομία του Λάνκασαϊρ οργάνωσε μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη και εξασφάλισε προστασία κατ’ οίκον για την 41χρονη γυναίκα. Χρησιμοποίησαν ακόμη και ελικόπτερο για την αναζήτηση του πλασματικού δράστη.

Η αστυνομία συνέλαβε τελικά έναν αθώο πολίτη, ο οποίος κρατήθηκε στο τμήμα για 18 ώρες και αφού ανακρίθηκε αφέθηκε ελεύθερος.

Οι αξιωματικοί άρχισαν να υποπτεύονται την 41χρονη Frankcom, μέχρι που η ίδια παραδέχτηκε την απάτη της. Ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια τέταρτη και μοιραία επίθεση στον εαυτό της. Οι αυτό-ακρωτηριασμοί έχουν προκαλέσει ισχυρές ζημιές στους τένοντες των δαχτύλων της και ενδέχεται να επηρεάσουν τη καριέρα της στο πιάνο.

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας κόστισαν συνολικά 10.000 λίρες!

Η Tracy Frankcom λύγισε στο δικαστήριο και παραδέχτηκε τρεις κατηγορίες για διαστρέβλωση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης.