Ένα ζευγάρι Αρμενίων ονόμασε σήμερα το μωρό του «Σαρκοζί» για να τιμήσει τον Γάλλο πρόεδρο μετά την οριστική υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο ενός νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς.

«Θα δίναμε στο παιδί το όνομα του παππού του, όμως μετά την επικύρωση από τη γαλλική γερουσία αυτού του νόμου παρά τις απειλές των Τούρκων αποφασίσαμε να το ονομάσουμε προς τιμή του Γάλλου προέδρου, αυτού του γενναίου άνδρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γιαγιά του αγοριού, Αλβάρντ Μανουκιάν.

«Μακάρι το παιδί μας, ο Σαρκοζί Αβετισιάν, να γίνει ένας άνδρας τόσο γενναίος και δίκαιος, όσο ο Γάλλος πρόεδρος», πρόσθεσε.

Ο Αρμένιος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν χαιρέτισε χθες το μεγαλείο» της Γαλλίας σε μία επιστολή του προς τον Γάλλο ομόλογό του Σαρκοζί μετά την οριστική υιοθέτηση του νόμου.

Το γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε οριστικά τη Δευτέρα το βράδυ το νόμο, ο οποίος προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ για όποιον κριθεί ένοχος για άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί δια νόμου από το γαλλικό κράτος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η γενοκτονία Αρμενίων το 1915 από τους Οθωμανούς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.