Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους κι ένα μωρό που βρισκόταν μέσα στο καρότσι του, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανθρώπους μέσα σε κατάστημα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Για μια γυναίκα κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο, καθώς ήταν σοβαρά τραυματισμένη, ενώ άλλοι τέσσερις- ανάμεσά τους και το μωρό- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα τραύματα και την κατάστασή τους.

Ο οδηγός του οχήματος παραμένει στο σημείο και η αστυνομία εκτιμά πως δεν επρόκειτο για εκούσια πράξη αλλά πιθανώς ο άνδρας είχε κάποια ιατρική ανάγκη.

Η εικόνα, όπως είναι λογικό, έφερε στους παρευρισκόμενους συνειρμούς από την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Όπως λέει στο ABC η Evita Barboza, που βρισκόταν στο σημείο, οι πρώτες σκέψεις της ήταν για το χτύπημα στην ισπανική πόλη. «Ο γιος μου τα είδε όλα, ήταν τυχερός που δεν χτυπήθηκε. Άκουγα τα ελικόπτερα και δεν ήξερα τι συνέβαινε. Είναι πραγματικά τρομακτικό κι αυτό που συνέβη στη Βαρκελώνη και όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο» είπε η Ισπανίδα.

Την πορεία του αυτοκινήτου περιέγραψε ένας υπάλληλος σε παρακείμενο κατάστημα: «Πέρασε τη διάβαση, πέρασε το στοπ και μετά νομίζω έπεσε πάνω σε ένα καροτσάκι μωρού και δύο ηλικιωμένους».

Το περιστατικό ερευνάται.