Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Ο 81χρονος δισεκατομμυριούχος που παραιτήθηκε από σύμβουλος του Τραμπ

Παρείχε τις υπηρεσίες του αμισθί


ΚΟΣΜΟΣ
8:39
19/08/2017
Ο 81χρονος δισεκατομμυριούχος που παραιτήθηκε από σύμβουλος του Τραμπ
2
loading

Ένας από τους πιο γνωστούς χρηματομεσίτες της Γουόλ Στριτ, ο 81χρονος δισεκατομμυριούχος Καρλ Άικαν, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα απορρύθμισης της οικονομίας, χωρίς πάντως να συνδέσει άμεσα την απόφασή του αυτή με τις δηλώσεις του Τραμπ για τα βίαια επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ.

Ο Άικαν ορίστηκε τον Δεκέμβριο «ειδικός σύμβουλος» του Τραμπ αρμόδιος για την απορρύθμιση, με βασική αποστολή του να «απαλλάξει» τη χώρα από «τις καταστροφικές κανονιστικές ρυθμίσεις που αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη» των ΗΠΑ, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Σε επιστολή του προς τον Τραμπ, την οποία δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του, ο Άικαν επικαλέστηκε τον διορισμό άλλου προσώπου, της Νεόμι Ράο, σε ρόλο «διευθύντριας για θέματα απορρύθμισης», για να εξηγήσει την αποχώρησή του. Ο διορισμός της Ράο επικυρώθηκε από την αμερικανική Γερουσία τον Ιούλιο.

Ο διορισμός του Καρλ Άικαν, ο οποίος προσέφερε αμισθί τις υπηρεσίες του στον πρόεδρο Τραμπ — την εκστρατεία του οποίου είχε υποστηρίξει εξαρχής — επικρίθηκε από πολλούς Δημοκρατικούς, οι οποίοι υποπτεύονταν ότι θα προωθούσε εντός των ορίων των καθηκόντων του φακέλους στους οποίους είχε προσωπικό οικονομικό συμφέρον, όπως για παράδειγμα αλλαγές του κανονιστικού πλαισίου για την προστασία του περιβάλλοντος που επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία διυλιστηρίων πετρελαίου.

«Αντίθετα με όσα υπαινίχθηκαν κάποιοι από τους Δημοκρατικούς που σας αντιπολιτεύονται, δεν απέκτησα ποτέ πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν ήταν δημόσιες, ούτε επωφελήθηκα της θέσης μου», διαβεβαίωσε ο Άικαν στην επιστολή του, πριν προσθέσει ότι επ' ουδενί θεωρεί ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπήρξε οποιαδήποτε «σύγκρουση συμφερόντων».

«Ωστόσο αποφάσισα να τερματίσω τη συνεργασία μας, με την έγκρισή σας, διότι δεν θα επιθυμούσα οι κομματικές συγκρούσεις να επισκιάσουν την κυβέρνησή σας ή το σημαντικό έργο της κυρίας Ράο» πρόσθεσε.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τραμπ, με τις οποίες αποπειράθηκε να υποβαθμίσει την ευθύνη των οργανώσεων της άκρας δεξιάς και των οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής για τα επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, έχουν προκαλέσει πολεμική στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ αποφάσισε να διαλύσει δύο συμβούλια της αμερικανικής προεδρίας για τις οικονομικές υποθέσεις, αφού πολλά στελέχη επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτά υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Ο Άικαν πάντως δεν συμμετείχε σε κανένα από τα δύο.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την απόφαση του Άικαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

  Ένας Εβραίος προσπαθεί πολύ καιρό να μιλήσει με τον Θεό.
  Μετά από μεγάλη επιμονή (χαρακτηριστικό των Εβραίων), τα καταφέρνει.
  Εβραίος: Θεέ μου, έχω μια επιχείρηση, ένα εστιατόριο και τα πάω πολύ καλά.

  Θεός: Αυτό είναι καλό, λέει ο Θεός.
  Εβραίος: Ναι, αλλά ξέρεις, Κύριε, αυτό το εστιατόριο δεν το άνοιξα εγώ, αλλά ο πατέρας μου.
  Θεός: Και;
  Εβραίος: Λοιπόν, στην πραγματικότητα ούτε αυτός το άνοιξε, ήταν από τον παππού μου.
  Θεός: Και;
  Εβραίος: Λοιπόν, ούτε ο παππούς μου το άνοιξε, το κληρονόμησε από τον προπάππου μου.
  Θεός: Καταλαβαίνω, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, αλλά ποιο είναι το πρόβλημα;
  Εβραίος: Λοιπόν, ο προπάππους ούτε αυτός το άνοιξε, αλλά το κληρονόμησε από τον πατέρα του...
  Θεός: Καταλαβαίνω άνθρωπέ μου, αλλά πού θες να καταλήξεις στο τέλος; Στον Ιησού;
  Εβραίος: Ακριβώς εκεί Θεέ μου, εκείνο τον Μυστικό Δείπνο δεν τον πλήρωσε κανείς μέχρι τώρα.

 2. avatar Ει καπετανιε!!

  Τικ τακ τικ τακ τικ τακ........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει