Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο αΐντ Ουκαμπίρ, πατέρας του Μούσα Ουκαμπίρ, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά μαζί με άλλους υπόπτους, έπειτα από τη φονική επίθεση στο Καμπρίλς της Ισπανίας.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενημερώθηκε για τον θάνατο του ενός γιου του και την εμπλοκή του άλλου στις επιθέσεις στην Ισπανία από την ισπανική αστυνομία.

Οι τρεις Μαροκινοί που σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών μετά την επίθεση τη νύχτα της Πέμπτης στο Καμπρίλς αναγνωρίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τους Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Αάλαα και Μοχάμεντ Χισάμι, 17, 18 και 24 ετών αντίστοιχα.

Στο σπίτι της οικογένειας στο Μελουίγια, το χωριό από όπου κατάγεται η οικογένεια Ουκαμπίρ, σε μια φτωχή, αγροτική περιοχή στο κεντρικό Μαρόκο, ο Σαΐντ Ουκαμπίρ, ο πατέρας, δεχόταν συλλυπητήρια από οικείους του και συγχωριανούς του για τον θάνατο του γιου του Μούσα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Η ισπανική αστυνομία κάλεσε σήμερα τη μητέρα του, που ζει στην Ισπανία, για να της πει ότι ο Μούσα είναι νεκρός» δήλωσε ο άνδρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αδελφός του Μούσα Ουκαμπίρ, ο Ντρις, συνελήφθη την Πέμπτη στο Ριπόλ της Ισπανίας μαζί με άλλους τρεις υπόπτους. Ο πατέρας του εξέφρασε την ελπίδα ο 27χρονος να είναι αθώος.