Μία βόλτα στη θάλασσα είναι πάντα χαλαρωτική. Αρκεί φυσικά να είσαι εσύ, ο ήλιος και τα κύματα. Τουλάχιστον αυτό είχε στο μυαλό του ο 16χρονος Σαμ Κανιζάι από το Μπράιτον της Μελβούρνης στην Αυστραλία, όταν και έβαλε τα πόδια του μέσα στο νερό για να δροσιστεί.

Περίπου μισή ώρα μετά που τα έβγαλε είδε τα άκρα του γεμάτα αίμα το οποίο έρρεε άφθονο. Λίγα λεπτά αφότου μπήκε στο νερό, ο νεαρός ένιωσε τα πόδια του να μουδιάζουν, ενώ αρχικά το απέδωσε στο παγωμένο νερό. Το μούδιασμα ωστόσο δεν προερχόταν από το κρύο αλλά από χιλιάδες μικροσκοπικά θαλάσσια πλάσματα που έτρωγαν τη σάρκα του ενώ εκείνος βρισκόταν στο νερό.

kfhdflgj2

Οι εικόνες πραγματικά σοκάρουν. «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι μάλλον θα χτύπησα σε κάποια πέτρα μέσα στο νερό αλλά όταν είδα ότι το αίμα ήταν παντού και στα δύο μου τα πόδια τότε κατάλαβα ότι κάτι άλλο είχε συμβεί», σημείωσε ο 16χρονος στην Guardian.

Αιμόφυρτος ο νεαρός έφτασε σπίτι και αμέσως οι γονείς του τον πήγαν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί αντικρίζοντας τα τραύματά του έμειναν άφωνοι, αφού αυτό που είδαν, όπως κι οι ίδιοι παραδέχτηκαν, ήταν κάτι πρωτόγνωρο.

kfhdflgj3

Θαλάσσιοι μελετητές που κλήθηκαν να μελετήσουν τα περίεργα θαλάσσια πλάσματα δεν ήταν σε θέση να πουν αν πρόκειται για ψείρες θαλάσσης ή κάποια άλλα μικροσκοπικά ζωύφια. Ο πατέρας του νεαρού ωστόσο γύρισε στην παραλία και μέσα σε ένα δοχείο που είχε βάλει κομμάτια κρέας, κατέγραψε σε βίντεο τα μικροσκοπικά πλάσματα τα οποία φαίνονται τόσο πεινασμένα όσο τα πιράνχας.