Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, λίγο μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που τον κρίνει ακατάλληλο για τη θέση, έπειτα από κατηγορίες για διαφθορά που βαραίνουν την οικογένειά του.

Το Δικαστήριο διέταξε τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας σε βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του. «Κρίνεται ακατάλληλος για τη θέση του βουλευτή του κοινοβουλίου και ως εκ τούτου σταματά να κατέχει τον θώκο του πρωθυπουργού» δήλωσε στο δικαστήριο ο δικαστής Ετζάζ Αφζάλ Χαν. Έδωσε επίσης εντολή στην αρχή κατά της διαφθοράς να ξεκινήσει νέα έρευνα σχετικά με τις υποψίες που βαραίνουν τον Σαρίφ.

Η απόφαση βασίστηκε στη δουλειά επιτροπής έρευνας που συστήθηκε μετά την αποκάλυψη, πέρσι, των Panama Papers και η οποία διαπίστωνε «σημαντική ασυμφωνία» ανάμεσα στα εισοδήματα της οικογένειας Σαρίφ και στον τρόπο ζωής της.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να απέκρυψε την αλήθεια για τις εταιρίες και τα ακίνητα που κατείχαν μέσω off shore εταιριών συμμετοχής τα παιδιά του, κατηγορία την οποία αρνούνται σθεναρά. Στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης βρίσκεται η αγορά πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο, τις οποίες κατέχει η οικογένεια Σαρίφ μέσω υπεράκτιων εταιριών τις οποίες διαχειρίζεται το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca στον Παναμά.

Το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως ο Σαρίφ «παραιτήθηκε», παρότι έχει «σοβαρές επιφυλάξεις» για τη δικαστική διαδικασία.