Σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την ενίσχυση του Νομικού Κέντρου των φτωχών περιοχών του Νότου, που εδρεύει στο Μοτγκόμερι της Αλαμπάμα, βγήκε μία κιθάρα με την οποία ο Τζέρι Γκαρσία έπαιζε παντού, από την αίθουσα χορού Winterland του Σαν Φρανσίσκο μέχρι τις Μεγάλες Πυραμίδες της Αιγύπτου.

Η κιθάρα του κιθαρίστα των Grateful Dead, που ονομάστηκε Wolf, πωλήθηκε στο Μπρούκλιν σε μία δημοπρασία που έγινε σε μία αίθουσα του μπόουλινγκ, σε έναν πολυχώρο που στεγάζει εστιατόριο και χώρο μουσικής κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια δολάρια.

Η κιθάρα ήταν ιδιοκτησία του Ντάνιελ Πρίτζκερ, ενός φιλάνθρωπου, μουσικού και σκηνοθέτη που την αγόρασε το 2002 έναντι 790 χιλιάδων δολαρίων. «Είμαι θαυμαστής του συγκροτήματος από τότε που ήμουν παιδί και έπαιζα με την κιθάρα του ειδώλου μου τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν ένα προνόμιο για μένα», δήλωσε ο Πρίτζκερ και πρόσθεσε: «Ήρθε η στιγμή για την Wolf να κάνει κάτι καλό».

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Ρίτσαρντ Κοέν δήλωσε ότι είναι ευγνώμων απέναντι στον Πρίτζκερ, που «ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει με αυτό το ιστορικό κομμάτι της μουσικής για να υποστηρίξει την αποστολή της οργάνωσης για την καταπολέμηση του μίσους και του φανατισμού».

Η κιθάρα πρωτοεμφανίστηκε σε μία συναυλία που δόθηκε από το συγκρότημα στη Νέα Υόρκη το 1973. Επάνω της είναι ζωγραφισμένο, σαν κινούμενη εικόνα το πρόσωπο ενός λύκου, με απειλητικά μάτια, κατεβασμένα αυτιά, την κόκκινη γλώσσα να είναι έξω από το στόμα και οι κυνόδοντες να είναι έτοιμοι να δαγκώσουν.

Ο Γκαρσία πέθανε το 1995.