Η Λεπέν καταφέρεται κατά του παλιού διεφθαρμένου ρεπουμπλικανικού μετώπου

H πλειονότητα της γαλλικής πολιτικής τάξης κάλεσε από χθες βράδυ τους εκλογείς να ψηφίσουν Μακρόν


ΚΟΣΜΟΣ
19:15
24/04/2017
Η Λεπέν καταφέρεται κατά του παλιού διεφθαρμένου ρεπουμπλικανικού μετώπου
loading

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον ενός «εντελώς διεφθαρμένου ρεπουμπλικανικού μετώπου» που «προσπαθεί να συνασπιστεί» γύρω από τον αντίπαλό της στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, τον νεαρό ευρωπαϊστή Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θεωρείται φαβορί.

«Το παλιό, εντελώς διεφθαρμένο ρεπουμπλικανικό μέτωπο, το οποίο κανείς πλέον δεν θέλει, από το οποίο οι Γάλλοι αποδεσμεύθηκαν με σπάνια βία, προσπαθεί να συνασπιστεί γύρω από τον κ. Μακρόν. Μου έρχεται σχεδόν να πω: τόσο το καλύτερο!» είπε η Λεπέν, σε επίσκεψή της σε μια αγορά στο Ρουβρουά, στη βόρεια Γαλλία.

Το «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» είναι ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε από τη Λεπέν για να περιγράψει τους πολιτικούς αξιωματούχους κάθε προέλευσης που καλούν να υψωθεί ένα φράγμα στην άκρα δεξιά όποιος κι αν είναι ο υποψήφιος απέναντί της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

H πλειονότητα της γαλλικής πολιτικής τάξης, τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά, κάλεσε από χθες βράδυ τους εκλογείς να ψηφίσουν Μακρόν έναντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου.

Η άκρα δεξιά ελπίζει ωστόσο να κερδίσει κάποιες ψήφους από την «Ανυπότακτη Γαλλία», υπό τον ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος, έπειτα από μια θεαματική άνοδο των ποσοστών του, δεν συνέστησε στους εκλογείς που τον στήριξαν να ψηφίσουν τον Μακρόν. Οι φιλομοναρχικοί που ψήφισαν μικρούς υποψηφίους και η πιο συντηρητική πτέρυγα της δεξιάς μπορεί επίσης να της δώσουν την ψήφο τους.

Η Λεπέν είπε πως δεν έχει «αυταπάτες» όσον αφορά την επίδοσή της στον πρώτο γύρο που διεξήχθη την Κυριακή (21,43% των ψήφων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα) πίσω από τον Μακρόν (23,75%). «Είμαστε αντίπαλοι γεμάτοι ελπίδα και δυναμισμό», είπε.

«Ήρθα για να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία του δεύτερου γύρου με τον μόνο τρόπο τον οποίο γνωρίζω, να ξέρω [τι γίνεται] επί τόπου, μαζί με τον γαλλικό λαό, για να τραβήξω την προσοχή του σε θέματα εξαιρετικά σημαντικά, σήμερα εκείνο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε η Λεπέν, κατηγορώντας τον αντίπαλό της ότι είναι «αδύναμος» στο σημείο αυτό.

Η εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, ξεκίνησε σήμερα ανάμεσα στην ηγέτιδα της άκρας, αντιευρωπαϊκής και κατά της παγκοσμιοποίησης δεξιάς και στον ευρωπαϊστή, νεόκοπο στην πολιτική, μηδέποτε εκλεγμένο, χωρίς κομματικό προσδιορισμό, πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος κατάφερε να τεθεί επικεφαλής στον πρώτο γύρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει