Δεν είναι μόνο μια πολύ τρυφερή στιγμή ανάμεσα σε δύο αδέλφια, από εκείνες που μένουν αξέχαστες στους γονείς τους. Είναι και μια πολύ τραγική στιγμή, που αποτυπώνει μια τραγωδία. Γιατί ο τρίχρονος William είχε βάλει τα δυνατά του να παρηγορήσει τον μικρό αδελφό του, τον Thomas, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις τεσσάρων μηνών.

Τη φωτογραφία έβγαλε η μητέρα τους Sheryl Blanksby, που άκουσε συγκινημένη τον μεγάλο της γιο να λέει στον μικρό «ο μεγάλος αδελφός σου είναι εδώ, όλα είναι καλά» χαϊδεύοντάς τον στο μάγουλο.

Η Blanksy, από τη Δυτική Αυστραλία, ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram εξηγώντας πως μπήκε στο δωμάτιο νομίζοντας πως θα βρει τα παιδιά της να τσακώνονται αλλά αντίθετα αντίκρισε αυτή την τόσο τρυφερή εικόνα.

Ο Thomas είναι σήμερα 13 εβδομάδων. Διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο και η οικογένειά του δεν ξέρει πόσος χρόνος του απομένει.

«Υπάρχουν δάκρυα και αυτός ο έντονος πόνος όταν ξέρεις πως θα χάσεις κάποιον που αγαπάς τόσο πολύ. Τον βιντεοσκοπούμε όλη την ώρα, τον κοιτάζουμε και τον φιλάμε. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε» είχαν πει οι γονείς στη Daily Mail τον περασμένο μήνα.

Σε ηλικία έξι εβδομάδων, οι γιατροί εντόπισαν ένα εξόγκωμα στην κοιλιά του και ο υπέρηχος έδειξε πως είχε έναν μεγάλο όγκο πάνω στο συκώτι του, μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου.

Όπως διαπιστώθηκε, γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο το σώμα του, δεν υπάρχει πια τίποτα που μπορεί να γίνει.

Η Sheryl και ο Jon εξήγησαν στον 3χρονο William πως ο αδελφός του έχει ένα πρόβλημα και πως οι γιατροί προσπαθούν να βοηθήσουν. «Ξέρει γιατί είμαστε τόσο στεναχωρημένοι» λένε. «Ξέρει επίσης πως είναι πιθανό οι γιατροί να μην μπορέσουν να κάνουν τίποτα. Οπότε, πιστεύουμε πως με τον τρόπο του ξέρει…»

Ο μικρούλης Thomas, λένε οι γονείς του, διδάσκει τους γονείς του για το ποια πράγματα είναι πραγματικά σημαντικά στη ζωή. «Συχνά βυθιζόμαστε μέσα στον μικρόκοσμο των προβλημάτων μας και σκάμε για μικροπράγματα. Ξεχνάμε να είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε και για την ίδια τη ζωή μας. Θα έπρεπε να ζούμε με έναν σκοπό, την ευγνωμοσύνη και το μεγαλείο της αγάπης» λένε.

bsadaydat2 bsadaydat4 bsadaydat3