Οι μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές των Πέντε Αστέρων Μάρκο Αφρόντε και Μάρκο Τζάννι, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κίνημα που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο. Ο Μάρκο Αφρόντε θέλησε να προσχωρήσει στην ευρωομάδα των πράσινων, ενώ ο Μάρκο Τζάννι αποφάσισε να γίνει μέλος της ομάδας που συμπεριλαμβάνει τους ευρωβουλευτές της Λέγκας του Βορρά και του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Αιτίας της αποδυνάμωσης αυτής των «πεντάστερων», όπως αναφέρει ο Τύπος, οι τελευταίες εξελίξεις, με την αποτυχημένη προσπάθεια του Γκρίλο να «μετακομίσει», με το κίνημά του, από την ομάδα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, σε εκείνη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.

Ο Γκρίλο, οργισμένος, έκανε γνωστό ότι όποιος βουλευτής ή ευρωβουλευτής εγκαταλείπει τα Πέντε Αστέρια, αλλά δεν παραιτείται από το αξίωμα και την έδρα του, βάσει του εσωτερικού κώδικα συμπεριφοράς, πρέπει να καταβάλει 250.000 ευρώ. «Με τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουμε τους σεισμοπαθείς των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας» έγραψε στο διαδίκτυο ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός. Πολλοί σχολιαστές, όμως, αναφέρουν ότι δύσκολα ο Μπέπε Γκρίλο θα καταφέρει να εισπράξει το σχετικό ποσό, από την στιγμή που, στην πραγματικότητα, το σχετικό πρόστιμο, περιέχεται μόνον σε μια ιδιωτική συμφωνία η οποία υπεγράφη από τους υποψήφιους και το κίνημα Cinque Stelle- Πέντε Αστέρων.