Ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ξεπέρασε το 500%

Η συρρίκνωση του ΑΕΠ αναμένεται να φθάσει το 12%


ΚΟΣΜΟΣ
6:25
31/12/2016
Ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ξεπέρασε το 500%
2
loading

Ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα ξεπέρασε το 500% στα τέλη του 2016, εκτίμησε ο οικονομολόγος και μέλος του κοινοβουλίου της χώρας Χοσέ Άνχελ Γκέρα.

Από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης, η χρονική περίοδος από το 2014 ως το 2016 μπορεί να περιγραφεί ως μια «χαμένη τριετία», τόνισε ο Γκέρα, στέλεχος της αντιπολίτευσης.

«Στα τέλη του 2016 παρατηρείται μια λυπηρή κατάσταση στην οικονομία της Βενεζουέλας, η συρρίκνωση του ΑΕΠ αναμένεται να φθάσει το 12%, ο πληθωρισμός να ξεπεράσει το 500% και η μείωση των αποθεμάτων συναλλάγματος τα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο αυτό, οι προαναφερθέντες παράγοντες έχουν οδηγήσει σε «πτώση των πραγματικών μισθών κατά 20% και πλέον» και τη μεγαλύτερη αύξηση του επιπέδου της φτώχειας στη λατινοαμερικάνικη χώρα από το 1998.

Τα τελευταία χρόνια η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση, η οποία επιτάθηκε μετά το 2014, όταν άρχισε η πτώση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar giannoula

    Αφιερωμένο στους εραστές του εθνικού νομίσματος και των σοσια"ληστρικών" καθεστώτων.Σημείωση"εμείς δεν έχουμε τον πακτωλό του πετρελαίου της Βενεζουέλας".

  2. avatar Ξελιγωμενος

    Δεν εχουν αναγκη αυτοι. Ειναι εκπαιδευμενοι στην πεινα. Αλλοιμονο σε μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει