Μπορεί να έχει φτάσει τα ογδόντα της χρόνια, αλλά η συνταξιοδότηση είναι το τελευταίο πράγμα που περνά από το μυαλό της. Η Bette Nash εργάζεται ως αεροσυνοδός εδώ και σχεδόν εξήντα χρόνια, στην ίδια αεροπορική εταιρεία, και δεν έχει καμία πρόθεση να βάλει τέλος στην καριέρα της στον αέρα.

Έπιασε δουλειά στην Eastern Airlines, νυν American Airlines, σε ηλικία 21 ετών, επί προεδρίας Αϊζενχάουερ, όταν τα εισιτήρια κόστιζαν 12 δολάρια και δεν χρειάζονταν να κάνεις κράτηση εισιτηρίου, υπενθυμίζει η Daily Mail.

«Οι αγαπημένες μου ιστορίες είναι όλες με περιστατικά στα οποία βοήθησα τους πελάτες μας και νιώθω πως η δουλειά μου μου δίνει την ευκαιρία να τους φροντίζω» δηλώνει η Nash στη Daily Mail.

Κάποιοι από τους ταξιδιώτες στο καθημερινό δρομολόγιο που κάνει από το Washington National στο Boston Logan είναι πια παλιοί της φίλοι και τους καλωσορίζει με μια αγκαλιά.

«Αγαπώ όλους τους τακτικούς μας πελάτες και μου αρέσει πολύ να συναντώ νέους. Απολαμβάνω όλες τις αμέτρητες συναντήσεις με τους επιβάτες» προσθέτει.

Η 80χρονη ξεκίνησε την καριέρα της τον Νοέμβριο του 1957. Της άρεσε πολύ το στάτους που είχε τότε η δουλειά αυτή και το να πετά.

«Με γοήτευε η απόλαυση του ταξιδιού και η ευκαιρία να συναντώ τόσο κόσμο» τονίζει.

Όταν πρωτοάρχισε να δουλεύει, τα αεροπλάνα ήταν πολυτέλεια- περίπου όσο και οι διακοπές.

Η 80χρονη νιώθει ευλογημένη, πρώτα από όλα για την καλή της υγεία. «Είχα μια υπέροχη καριέρα που μου χάρισε την ευελιξία για να ισορροπώ την προσωπική μου ζωή» εξηγεί η ίδια, μητέρα ενός παιδιού με αναπηρία. «Η δουλειά μου χωρά και την ανάγκη μου να φροντίζω τον γιο μου. Ήταν μια τέλεια καριέρα».

Έχοντας δει από πολύ κοντά όλες τις εξελίξεις στην αεροπορική βιομηχανία, θεωρεί πως η πιο σοκαριστική ήταν αυτή της τεχνολογίας.

Όσο είναι υγιής, καταλήγει, θα συνεχίσει να δουλεύει. «Γιατί όχι; Διασκεδάζω ακόμα με τη δουλειά μου. Ετοιμάζομαι για το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο μου, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ».

arkeoeoau2 arkeoeoau4 arkeoeoau5 arkeoeoau6 arkeoeoau3