Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν πως συνετρίβη αεροπλάνο με 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα. Σύμφωνα με το ABC News, το αεροσκάφος συνετρίβη καθ’ οδόν προς το διεθνές αεροδρόμιο του Μεντεγίν. Όπως ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού στο Twitter του αεροδρομίου, το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο του Σάο Πάουλο, έκανε στάση στο Santa Cruz de la Sierra και από εκεί απογειώθηκε με τελικό προορισμό την Κολομβία

Μάλιστα, η τραγωδία είναι και αθλητική, καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπεκοένσε από τη Βραζιλία, που πήγαινε να παίξει κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο πλαίσιο του πρώτου τελικού του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν.

Σύμφωνα με το Russia Today, το αεροπλάνο έπεσε λόγω έλλειψης καυσίμου και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως πόσοι είναι οι επιζώντες και τι ακριβώς έχει συμβεί με τους 81 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο. Η πτήση φέρεται να συνετρίβη στην περιοχή El Gerro Gordo.

Τα συνεργεία διάσωσης απομακρύνουν επιζώντες από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, έξι άτομα επέζησαν της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Chapecoense κοντά στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας.

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα Chapecoense. Οπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν , δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

«Οπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Chapecoense δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Οι ποδοσφαιριστές της μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Atletico Nacional στον τελικό της Copa Sudamericana.