Τα μάτια του Thomas Beatie γεμίζουν δάκρυα συγκίνησης καθώς βλέπει τη σύντροφό του Amber να βαδίζει προς το μέρος του στην εκκλησία όπου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Ο γάμος του 42χρονου με τη 46χρονη θα μπορούσε να είναι σαν οποιονδήποτε συνηθισμένο γάμο, αλλά ο Thomas δεν είναι ένας συνηθισμένος γαμπρός. Το 2008 η φωτογραφία του ήταν στα πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο: ήταν έγκυος.

zaysaysdt2

Ο Beatie γεννήθηκε γυναίκα αλλά στα 23 του έκανε ορμονική θεραπεία για να γίνει άνδρας. Ωστόσο δεν αφαίρεσε τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα κι έτσι, ως θαύμα της σύγχρονης επιστήμης, κυοφόρησε και γέννησε τρία παιδιά.

Η ευτυχία που του χάρισε η πατρότητα δοκιμάστηκε όταν έληξε ο γάμος του με τη πρώην bodybuilder Nancy, ύστερα από εννέα χρόνια συμβίωσης, το 2012.

Ερωτεύτηκε τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού των παιδιών του αλλά οι δικαστικές μάχες με επίκεντρο το διαζύγιό του είχαν τόσο μεγάλη διάρκεια που φοβόταν πως δεν θα κατάφερνε ποτέ να ολοκληρώσει την ευτυχία του νυμφευόμενος για δεύτερη φορά.

Ο 42χρονος Beatie μίλησε στη Daily Mail και περιέγραψε τον εκνευρισμό του, τον ενθουσιασμό του αλλά και τον… φόβο του.

«Ήταν τέλεια, ήταν καλύτερα κι απ’ ότι είχα φανταστεί», δήλωσε για το γάμο του.

zaysaysdt3

Γεννήθηκε στη Χαβάη και μεγάλωσε ως Tracy, ταυτότητα ωστόσο στην οποία πάντα αντιστεκόταν. Δεν ήθελε να φορά φορέματα και, αν και έλαβε μέρος και σε καλλιστεία, ήθελε να τον αντιμετωπίζουν ως αγόρι.

Το 2002 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει το στήθος του και άρχισε ορμονική θεραπεία. Ωστόσο κράτησε τα αναπαραγωγικά του όργανα.

Αφότου απέκτησε νόμιμα ανδρική ταυτότητα παντρεύτηκε τη Nancy, χωρισμένη και μητέρα δύο παιδιών. Η γυναίκα είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει άλλα παιδιά κι έτσι ο Beatie σταμάτησε τη ορμονική αγωγή του και επιχείρησε να κυοφορήσει.

Το ζευγάρι επέλεξε ανώνυμο δότη σπέρματος και προχώρησε μόνο του σε τεχνητή γονιμοποίηση. Ύστερα από μία αποτυχημένη απόπειρα, ο Beatie έμεινε έγκυος.

Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε τα τρία παιδιά του, Susan, Austin και Jensen. Ωστόσο μετά τη μετακόμισή τους στο Phoenix ο γάμος του με τη Nancy διαλύθηκε και ο Thomas ερωτεύτηκε τη νυν σύζυγό του Amber Nichols.

zaysaysdt5

Τότε ο Beatie άρχισε να ονειρεύεται έναν μεγάλο ανοιχτό γάμο, με τη συμμετοχή των τριών παιδιών του και την εγγονή της Amber, Lily, που επίσης ζει μαζί τους. Αλλά το διαζύγιό του χρειάστηκε σχεδόν τέσσερα χρόνια για να εκδοθεί- τα προβλήματα ήταν πολλά με πρώτο το γεγονός πως οι δικαστές στην Αριζόνα δεν αποδέχονταν ως νόμιμο το γάμο που είχε κάνει στη Χαβάη.

Όταν όλα τα εμπόδια έφυγαν από τη μέση, ο Thomas και η Amber άρχισαν να προγραμματίζουν πια τον πολυπόθητο γάμο τους.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο μπροστά σε 50 καλεσμένους και με τα παιδιά και το εγγόνι τους να συμμετέχουν ενεργά στην τελετή.

zaysaysdt4

Ως νεόνυμφοι πλέον, θα ήθελαν πολύ να αποκτήσουν ακόμα ένα παιδί. Ο Beatie μπορεί και πάλι να κυοφορήσει αλλά πιστεύει πως πια στα 42 του είναι πολύ μεγάλος. Η απόπειρά τους να κυοφορήσει η Amber με ωάρια του Thomas και σπέρμα από τον ίδιο δότη με τα υπόλοιπα τρία παιδιά του, κατέληξε σε αποβολή.

«Θα προσπαθήσουμε ξανά τώρα που είμαστε παντρεμένοι. Θα θέλαμε πολύ να κάνουμε ένα παιδί μαζί αλλά κι αν δεν έρθει, δεν πειράζει», λέει ο Thomas.

zaysaysdt1