Η παραίτηση του Steve Jobs από το τιμόνι της Apple, την περασμένη εβδομάδα, «φούντωσε» τα σενάρια που έκαναν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ταμπλόιντ ιστοσελίδα TMΖ και οι οποίες κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου, έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους ότι το «παιδί θαύμα» της Σίλικον Βάλεϊ διανύει την τελευταία περίοδο λίγο πριν το τέλος της άνισης μάχης με τον καρκίνο, που διαρκεί εδώ και οκτώ χρόνια.

Ο 56χρονος ιδρυτής της Apple εμφανίστηκε σκελετωμένος, υποβασταζόμενος και εντελώς αδύναμος έξω από το σπίτι του στην Καλιφόρνια. Εικόνα πολύ χειρότερη από την τελευταία δημόσια εμφάνισή του προ διμήνου, στην οποία ήταν εμφανώς αδυνατισμένος.

Τα προβλήματα άρχισαν για τον Jobs το 2004, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση νευροενδοκρινικού όγκου στο πάγκρεας.

Ο Jobs διαβεβαίωνε τότε ότι ο καρκίνος είχε εξαφανιστεί και δεν θα απαιτούσε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία. Παρέμεινε όμως πολύ αδύνατος και το 2009 αποχώρησε αιφνιδιαστικά σε αναρρωτική άδεια λόγω μιας «ορμονικής διαταραχής».