Ιταλοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σήμερα σε ένα εργαστήριο παρασκευής κοκαΐνης, σε μια πόλη στην πλαγιά του Βεζούβιου, στα νότια της Νάπολης και συνέλαβαν πέντε πρόσωπα μεταξύ των οποίων και δύο γνωστά μέλη της τοπικής μαφίας.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης τρεις Κολομβιανούς στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 7 κιλά πάστα κοκαΐνης και 20 λίτρα ενός υγρού με βάση την κοκαΐνη, η αξία των οποίων θα μπορούσε να φτάσει τα 3 εκατομμυρία ευρώ μετά την κατάλληλη επεξεργασία.

Μολονότι η ιταλική μαφία είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς κοκαΐνης στην Ευρώπη, τα ναρκωτικά συνήθως φτάνουν από τη Νότια Αμερική έτοιμα για χρήση. Στο εργαστήριο, που είχε στηθεί στην κουζίνα ενός διαμερίσματος, οι έμποροι παρήγαν την κοκαΐνη από ένα υλικό που έμοιαζε με πλαστικό. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι αυτό δείχνει πόσο έχουν εξελιχθεί οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να “καμουφλάρονται” τα ναρκωτικά.

«Πιθανότατα οι Κολομβιανοί ήρθαν στην Ιταλία για να εξηγήσουν τη μέθοδο παραγωγής, επειδή προφανώς μόνο αυτοί που έφτιαξαν (την πλαστική ύλη) γνωρίζουν πώς να εξάγουν την κοκαΐνη από αυτήν», εξήγησε ο αντισυνταγματάρχης Τζουζέπε Φουρτσινίτι στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά στην Ιταλία ή πώς εντοπίστηκε το εργαστήριο, σημειώνοντας μόνο ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.