Κουβαλάει την καρδιά του σε τσάντα

Πώς περιγράφει την εμπειρία του ο πρώτο βρετανός με τεχνητή καρδιά


ΚΟΣΜΟΣ
21:51
04/08/2011
Κουβαλάει την καρδιά του σε τσάντα
4
loading

Το μόνο πράγμα που δεν ξεχνά ο Matthew Green κάθε φορά που φεύγει από το νοσοκομείο είναι η τσάντα… που τον κρατά στη ζωή.

Ο 40χρονος πατέρας κουβαλάει την καρδιά του μέσα σε μια τσάντα μεταφοράς, καθώς είναι ο πρώτο βρετανός ο οποίος πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο με μια εξ ολοκλήρου τεχνητή καρδιά.

Το μηχάνημα που έχει τοποθετηθεί στο στέρνο του είναι λίγο μεγαλύτερο από μια ανθρώπινη καρδιά και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 170 γραμμάρια.

Βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό του με τη βοήθεια μιας αντλίας και μιας μπαταρίας που υπάρχουν στην τσάντα.

Ανά τον κόσμο έχουν τοποθετηθεί περίπου 900 ανάλογα μηχανήματα σε ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια, αλλά ο κ. Green είναι ο πρώτος Βρετανός που υποβάλλεται σε αυτήν την επέμβαση.

Η κατάσταση του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Έπασχε από χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και το κατάλληλο μόσχευμα αργούσε να βρεθεί, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του.

Η τεχνητή καρδιά μπορεί να «ζήσει» για 50 χρόνια, αλλά οι ασθενείς στους οποίους τοποθετείται τη χρησιμοποιούν για διάστημα τριών χρόνων, μέχρι να βρεθεί συμβατός δότης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar el_greko64

  Έλα ρε χριστό γελάω μια ώρα twra

  1. avatar xaroula

   που το βλέπεις το αστείο αν ησουν εσυ στις θέση του θα σου αρεσε?

 2. avatar KRISTINA

  Συγκλονιστικό!Καλά θα κάνουμε, βλέποντας αυτούς τους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής ν α μη μιζεριάζουμε με ανοησίες...

 3. avatar Christos

  Φαντάσου να του επιτεθεί τσαντάκιας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει