Το κορίτσι – Μόγλης έγινε άγαλμα

Η συναρπαστική ιστορία της 4χρονης που έμεινε για 10 μέρες στο δάσος


ΚΟΣΜΟΣ
18:41
30/12/2015
Το κορίτσι - Μόγλης έγινε άγαλμα
loading

Ένα εξάχρονο κορίτσι που ονομάστηκε «Μόγλης», καθώς πριν από δύο χρόνια έμεινε για 10 μέρες χαμένο μέσα σε δάσος της Σιβηρίας όπου υπήρχαν μεταξύ άλλων αρκούδες και λύκοι, τιμήθηκε πρόσφατα με ένα άγαλμα. Το κοριτσάκι που ήταν τότε 4 χρονών χάθηκε στα δάση της Σιβηρίας και περιπλανήθηκε για 2 εβδομάδες μέχρι να διασωθεί.

Το κοριτσάκι κράτησε ζωντανό και έτσι δεν πέθανε από το κρύο, το κουτάβι της το οποίο την είχε «αγκαλιάσει» για να την κρατήσει ζωντανή. Η μικρή Καρίνα Τσικίτοβα χάθηκε, όταν μαζί με το κουταβάκι της ακολούθησε τον πατέρα της που έφευγε για ταξίδι, χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί. Αρχικά η μητέρα του κοριτσιού νόμιζε ότι κόρη και πατέρας βρίσκονταν μαζί, ωστόσο όταν κατέστη εφικτή η επικοινωνία του ζευγαριού, λίγες μέρες αργότερα, έντρομοι οι γονείς διαπίστωσαν ότι η Καρίνα είχε εξαφανιστεί.

Όταν τελικά την εντόπισαν οι διασώστες είπαν ότι η μικρή Καρίνα τρεφόταν με μούρα, έπινε νερό από το ποτάμι και κοιμόταν σε ένα πρόχειρο κρεβάτι που είχε φτιάξει από χόρτα. Μάλιστα το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή ήταν καλυμμένη από χόρτα εμπόδισε τα ελικόπτερα των διασωστών να την εντοπίσουν, ενώ έψαχναν επί τόσες συνεχόμενες μέρες σύμφωνα με το The Siberian Times το οποίο και αποκάλυψε το άγαλμα της με το σκύλο που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Γιακούτσκ, πρωτεύουσας της περιοχής.

Το διαφορετικό αυτό χάλκινο μνημείο με τίτλο «Το κορίτσι και ο σκύλος» δημιουργήθηκε από γλύπτη της περιοχής με το όνομα Nikolay Chochchasov και σκοπός του είναι να επιδείξει «την αγάπη της ζωής, την ανθεκτικότητα και το σθένος αυτού του μικρού κοριτσιού, αλλά και την αφοσίωση του κουταβιού της», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου που φτιάχτηκε Nikolay Mestnikov.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν το κοριτσάκι ξανασυναντήθηκε με το κουτάβι της, του είπε «Γιατί με άφησες;».

payf01 payf04payf02

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει