Βρέθηκε στις χειρότερες περιστάσεις της ζωής του – αφότου απήχθη και βασανίστηκε για πέντε ημέρες, όντας ήδη εθισμένος σε σκληρά ναρκωτικά και μακριά από τη γυναίκα του και το παιδί του – όταν ο Israel Hinosa αποφάσισε να γίνει ο αδίστακτος εκτελεστής του μεξικανικού καρτέλ.

«Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω τα φρικτά πράγματα που έκαναν εκεί έξω» αναφέρει στην Daily Mail μιλώντας για πρώτη φορά για τα τέσσερα χρόνια που μετατράπηκε σε πρωτοπαλίκαρο του μεξικανικού καρτέλ Sinaloa.

«Με εκπλήσσει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι είμαι ακόμα ζωντανός» συνεχίζει. «Όλοι εκείνοι με τους οποίους συνεργάστηκα σήμερα είναι είτε πεθαμένοι είτε στη φυλακή».

Ο Israel Hinosa

Ο Israel είναι ένας από τους Μεξικανούς εκτελεστές ο οποίος εργάστηκε για τα καρτέλ του Μεξικό και την βιομηχανία ναρκωτικών από την οποία αποκομίζουν αστρονομικά κέρδη. Κατά την διάρκεια της τετράχρονης εργασίας του για το καρτέλ «Sinaloa», απήγαγε αθώους ανθρώπους, εκβίασε τις οικογένειές τους, υπερασπίστηκε τα μέλη του καρτέλ απέναντι στους ανταγωνιστές τους, έστησε φλεγόμενα οδοφράγματα στους δρόμους της πόλης προκειμένου να επιτεθεί στην μεξικάνικη αστυνομία και δολοφόνησε αμέτρητους ανθρώπους.

Πλέον είναι εκτός από αυτό. Τα τατουάζ όμως στο σώμα του προδίδουν την δράση του στο κακόφημο καρτέλ. Ο ίδιος ήταν ένα από τους εκατοντάδες Μεξικανούς που η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε πίσω επειδή διέπραξαν κάποιο έγκλημα στην Αμερική.

«Τα καρτέλ ξέρουν ότι ερχόμαστε από την Αμερική και ότι είμαστε απελπισμένοι. Σε ρωτάνε, αν θέλεις να δουλέψεις και παίρνεις την απόφασή σου», αναφέρει.

sinaloa4

Αρχικά, όπως διευκρινίζει, αρνήθηκε να εργαστεί για τα καρτέλ και προτίμησε μία πιο τίμια δουλειά. Ωστόσο έξι μήνες μετά, ανακάλυψε ότι η γυναίκα του τον είχε παρατήσει και τα παιδιά του δεν τον επισκέπτονταν πια.

Λίγο αργότερα ήταν που απήχθη και βασανίστηκε για μέρες. Όταν ελευθερώθηκε ζήτησε να μάθει τους υπαίτιους της απαγωγής του. Τότε ήταν που τα μέλη του καρτέλ προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν με αντάλλαγμα την συμμετοχή του στην εγκληματική τους δράση. Όταν τα μέλη του καρτέλ βρήκαν τους δράστες και ο Israel , πήρε εκδίκηση, έπρεπε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Με ουλές που υπάρχουν διάσπαρτες στο σώμα και το πρόσωπό τους, και κουτσαίνοντας ελαφρά από το ένα πόδι – αποτέλεσμα σφαίρας σε συμπλοκή με την αστυνομία – ο εκτελεστής αρνείται να θυμηθεί. «Δεν θέλω να σκέφτομαι τα τρομερά πράγματα που έκανα. Έφτασα σε οριακό σημείο όταν άρχισαν να κάνω ενέσεις στον εαυτό μου με τεκίλα και ηρωίνη αντί για νερό. Απλά δεν θέλω να το σκέφτομαι». Όσο για την αμοιβή του, όπως πληροφορεί, δεν ξεπερνούσε τις 20 λίρες για κάθε φόνο που διέπραττε.

Το πρώην μέλος των καρτέλ Mario Vallarino

Ένα άλλο μέλος του καρτέλ, ο Mario Vallarino, αποκάλυψε την μαύρη αλήθεια πίσω από το εύκολο χρήμα και της δύναμης που υπόσχονται οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις. Με τατουάζ μέχρι το λαιμό, ο Vallarino συμπληρώνει:  «Το να είσαι δολοφόνος φαίνεται να έχει αρκετή δόξα στις περιγραφές κι όταν είσαι απ έξω. Δεν υπάρχει όμως καμία δόξα, ούτε στο να σκοτώνεις ούτε στο να σκοτώνεσαι. Πάντα είναι άθλιο».

Τόσο η ιστορία η δική του όσο και άλλων απελπισμένων ατόμων που αναγκάζονται να μετατραπούν σε σεσημασμένους δολοφόνους για την βιομηχανία της διακίνησης ναρκωτικών, θα προβληθεί σε ταινία του Χόλιγουντ με τον τίτλο «Sicario», στην οποία θα πρωταγωνιστούν οι Emily Blunt και Benecio Del Toro.