Οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Top Gun γένους θηλυκού


ΚΟΣΜΟΣ
12:55
30/07/2015
Οι ηρωίδες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
2
loading

Ο όρος «ήρωας πολέμου» δεν φέρνει στο νου εικόνες από κορίτσια και γυναίκες ντυμένες στο χακί… Αλλά οι κυρίες του γυναικείου τμήματος της ειδικής επιχειρησιακής μονάδας British Air Transport Auxiliary (ATA), που ιδρύθηκε από την πολεμική αεροπορία της Βρετανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, άλλαξαν την εικόνα ενός ήρωα πολέμου. Η ATA άνοιξε φτερά το 1938 και απασχολούσε κυρίως νυν και πρώην πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, ο κύριος όγκος εργασίας των οποίων ήταν να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη από τα εργοστάσια της RAF (Royal Air Force), στη πρώτη γραμμή του πολέμου.

Παρακάτω δείτε μερικά κορίτσια της ATA, οι οποίες προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον πόλεμο. Μια από αυτές, ήταν και η Amy Johnson, η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της από την Βρετανία στην Αυστραλία καταρρίπτοντας πολλά ρεκόρ, ένα από αυτά ήταν της ταχύτερης πτήσης από τη Βρετανία στη Μόσχα και από τη Βρετανία στην Ιαπωνία,  κατά τη διάρκεια του 1930.

beautie15 beautie2 beautie3 beautie4 beautie5 beautie6 beautie7 beautie8 beautie9 beautie10 beautie11 beautie12 beautie13 beautie14

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Nick

    Για όποιον θέλει να δεί πραγματικές ιπτάμενες ηρωίδες που είδαν πάνω απο τριακόσες μάχες στον Β' παγκόσμιο,,ας ψάξει για τις "Μάγισσες της Νύχτας" της σοβιετικής ένωσης. Έχουν κάνει και οι Sabaton τραγούδι "Night Witches".
    Unlikely heroes in the sky, cause they apear on the horizon, the wind will wisper when the Night Witches come!

    1. avatar Social Distortion

      Σωστός ο φίλος μου. Αξίζει όντως να διαβάσετε την ιστορία τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει