O ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, απόκτησε μια νέα πρόκληση. «Το μόνο κρέας που τρώω είναι από ζώα τα οποία έχω σκοτώσει ο ίδιος», είπε. Ο 27-χρονος δισεκατομμυριούχος είπε πως από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η περίεργη πρόκληση, έχει σκοτώσει κατσίκες, γουρούνια και κοτόπουλα.

«Τρώω πολύ πιο υγιεινά φαγητά και έχω μάθει πολλά σχετικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία», είπε σύμφωνα με το περιοδικό Fortune.

Στις 4 Μαΐου, ο Zuckerberg έγραψε στον τοίχο του Μόλις σκότωσα ένα γουρούνι και μια κατσίκα»

Όπως ήταν φυσικό, αυτές οι δηλώσεις σχολιάστηκαν άμεσα από όσους τις είδαν.

Σε ένα email που έστειλε στο περιοδικό Fortune, ο Zuckerberg ανέφερε πως κάθε χρόνο έχει και μια διαφορετική προσωπική πρόκληση. «Έχω αφιερώσει όλο το χρόνο μου στην κατασκευή του Facebook, γι’αυτό και όλες αυτές οι προσωπικές προκλήσεις είναι πράγματα τα οποία δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω αν δεν αφιέρωνα λίγο χρόνο. Τον περασμένο χρόνο για παράδειγμα, η προσωπική μου πρόκληση ήταν να μάθω Κινέζικα. Αφιέρωσα μια ώρα κάθε μέρα για να μελετάω και μέχρι στιγμής ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Πάντα θεωρούσα πως η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι πρόκληση, και γι’ αυτό το λόγο θέλησα να μάθω μια από τις πιο δύσκολες».

O Zuckerberg, ο οποίος εχθές μίλησε στους παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της G8 σχετικά με την επιρροή του διαδικτύου στην παγκόσμια οικονομία, είπε πως η ιδέα του να τρώει κρέας μόνο από τα ζώα που σκοτώνει την είχε σκεφθεί από την περασμένη χρονιά.

«Ξεκίνησα να σκέφτομαι αυτή την πρόκληση από την περασμένη χρονιά όπου είχα για φαγητό ψητό χοιρινό. Αρκετοί άνθρωποι μου είπαν πως ενώ λατρεύουν το χοιρινό κρέας, δεν ήθελαν να σκεφτούν πως το γουρούνι ήταν κάποτε ζωντανό», είπε.

«Μου φάνηκε πολύ υποκριτικό αυτό. Δεν με πειράζει τι επιλέγει να φάει ο καθένας, αλλά νομίζω πως όλοι θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη για αυτό που τρώνε αντί να προσπαθούν να αγνοήσουν την προέλευση του».

Η περίεργη δίαιτα του Zuckerberg συνδέετε με ένα σεφ της Silicon Valley, τον Jesse Cool. O Cool του σύστησε μερικούς κτηνοτρόφους της περιοχής οι οποίοι τον βοήθησαν να σφάξει το πρώτο του κοτόπουλο, γουρούνι και κατσίκα. Από τότε, ο Zuckerberg παίρνει το ζώο που πρόκειται να φάει στο σφαγείο.

«Έκοψε τον λαιμό της κατσίκας με ένα μαχαίρι. Είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος να σκοτώσεις μια κατσίκα»,αναφέρει ο Cool στο Fortune.

O Zuckerberg μαζί με την μακροχρόνια σχέση του Priscilla, πρόσφατα, στραγγάλισαν ένα κοτόπουλο και χρησιμοποίησαν τα πόδια του για να φτιάξουν ζωμό. Αργότερα δημοσίευσε φωτογραφίες του κοτόπουλου στη σελίδα του στο Facebook.

πηγή: pcsteps