Όσο πιο χαλαρή μπορούν θα κάνουν την εικόνα και την σημασία της υπόθεσης κατασκόπων οι δυο υπερδυνάμεις. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι δέκα κατάσκοποι, που συνελήφθησαν στις ΗΠΑ και ανταλλάχθηκαν με Ρώσους που εργάζονταν για λογαριασμό της Ουάσινγκτον, δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

«Παρακολουθούσαμε αυτούς τους ανθρώπους εδώ και αρκετό καιρό. Προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες», είπε ο Γκιμπς μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NBC.

Δεν είναι τυχαίο που με κάθε ευκαιρία μιλάνε για τις σχέσεις των 2 δυνάμεων όπως και τώρα με τον εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι η υπόθεση της κατασκοπείας δεν προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σχέση μας με τη Ρωσία βελτιώνεται, αν λάβουμε υπόψη μας πού βρισκόταν πριν από λίγα χρόνια», εξήγησε.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή οι ΗΠΑ αντάλλαξαν τους δέκα κατασκόπους με τέσσερις Ρώσους, τρεις από τους οποίους είχαν καταδικαστεί στη Ρωσία για κατασκοπεία υπέρ της Δύσης.