Αύριο πιθανόν να φτάσουν οι πρώτοι Κουβανοί

Στη Μαδρίτη οι πρώτοι πολιτικοί κρατούμενοι


ΚΟΣΜΟΣ
21:48
11/07/2010
Αύριο πιθανόν να φτάσουν οι πρώτοι Κουβανοί
loading

Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι οι πρώτοι Κουβανοί πολιτικοί κρατούμενοι που θα απελευθερωθούν από την Αβάνα μπορεί να αναχωρήσουν για την Ισπανία ακόμη και αύριο. Πηγή του υπουργείου πάντως διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την αναχώρηση της πρώτης ομάδας, που θα αποτελείται από 17 άτομα.

Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στην υπόθεση από την Κούβα επιμένουν επίσης ότι οι πρώτοι απελευθερωθέντες πολιτικοί κρατούμενοι μπορεί να ταξιδέψουν για τη Μαδρίτη ακόμη και αύριο. Σύμφωνα με την εθνική ραδιοφωνία της Ισπανίας (RNE) που επικαλείται τις οικογένειες των κρατουμένων, η αναχώρησή τους θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Οι κουβανικές αρχές ξεκίνησαν το Σάββατο τη διαδικασία απελευθέρωσης 17 κρατουμένων που θα φύγουν, μαζί με τις οικογένειές τους, για την Ισπανία, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη σταδιακή απελευθέρωση συνολικά 52 αντιφρονούντων.
Στη φωτογραφία βλέπετε δυο γυναίκες ντυμένες στα λευκά στο πλαίσιο μιας ομάδας που έχει δημιουργηθεί από συγγενείς των κρατουμένων που ζητάνε την απελευθέρωσή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει