ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΗ: Ο βουλευτής Άχμεντ Τίμπι αναφέρει ότι”Το πλοίο κατευθύνεται στη Γάζα όπως προβλεπόταν αρχικά. Η οργάνωση μου επιβεβαίωσε ότι το πλοίο θα προσπαθήσει να φτάσει στο λιμάνι της Γάζας και όχι στο Αλ Αρίς της Αιγύπτου”, υπογραμμίζοντας την “πολιτική και ανθρωπιστική σημασία” που έχει το σπάσιμο του αποκλεισμού.

Απόψε, από το λιμάνι του Λαυρίου, πρόκειται να αναχωρήσει για τη Λωρίδα της Γάζας, ναυλωμένο πλοίο από φιλανθρωπική εταιρεία της Λιβύης.
Συγκεκριμένα, το πλοίο «Αμάλθεια» υπό μολδαβική σημαία, μεταφέρει 2.000 τόνους τροφίμων και ιατρικών υλικών με βοήθεια που εξασφάλισε η “Διεθνής Ένωση Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι”. Επικεφαλής της ένωσης είναι ο Σαϊφ Αλ Ισλαμ Καντάφι, ο δεύτερος γιος του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
Ο τελικός προορισμός είναι πλέον άγνωστος, αν και μάλλον θα αλλάξει πορεία για το λιμάνι Ελ Αρις της Αιγύπτου, στη χερσόνησο του Σινά. Σε αυτό βοήθησε και η προτροπή της πρέσβειρας του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Γκαμπριέλα Σάλεβ που ζήτησε χθες από το διεθνή οργανισμό να κλιμακώσει τις προσπάθειες του για να μην αποπλεύσει το πλοίο.