Νέα επίθεση κατά του επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος και του ιδρύματος εξαπέλυσε ο Έλον Μασκ μέσω της πλατφόρμας Χ, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, με αφορμή την παρουσία χιλιάδων μεταναστών στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Ο tech-billionaire κατηγόρησε το ίδρυμα του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος ότι θέλει να καταστρέψει τον δυτικό πολιτισμό, καθώς ο ίδιος ετοιμάζεται να συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καλιφόρνια. Νωρίτερα είχε συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Ο Έλον Μασκ έκανε το σχόλιο αυτό απαντώντας σε μια ανάρτηση ενός χρήστη του X, που μοιράστηκε πλάνα από ανθρώπους που έφταναν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα από τη βόρεια Αφρική, με το σχόλιο περί «εισβολής στην Ευρώπη υπό την ηγεσία του Τζορτζ Σόρος». «Το ίδρυμα του Σόρος φαίνεται ότι δεν θέλει τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού», έγραψε ο ιδιοκτήτης του X.

Υπενθυμίζεται πως και τον περασμένο Μάϊο ο Μασκ υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Σόρος «μισεί την ανθρωπότητα». Είχε γράψει χαρακτηριστικά ότι «ο Σόρος μου θυμίζει τον Μαγκνέτο» τον μεταλλαγμένο αντι-ήρωα της σειράς κόμικ «X-Men».

Ο ουγγρο-αμερικανός επιχειρηματίας Τζόρτζ Σόρος έχει γίνει αντικείμενο πολλαπλών αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας. Ο Έλον Μασκ έχει κατηγορηθεί από ομάδες για τα δικαιώματα των πολιτών ότι ενισχύει τον αντισημιτισμό στην πλατφόρμα του κάτι που ο ίδιος αρνείται. Είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου για συνομιλίες που και οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι θα επικεντρωθούν στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και όχι στην Anti-Defamation League (ADL), με την οποία ο Μασκ βρίσκεται σε διαμάχη για τον αντισημιτισμό στο X.

Ωστόσο, η Washington Post ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η συνάντηση ήταν το τελευταίο βήμα σε μια εκστρατεία των Εβραίων φίλων και συμμάχων του Μασκ για να αποτρέψουν την αυξανόμενη κριτική γύρω από την… εκτόξευση της αντισημιτικής ρητορικής στο X. Ο Ίλον Μασκ απείλησε να μηνύσει την ADL, μια ομάδα υποστήριξης των πολιτικών δικαιωμάτων με έδρα τις ΗΠΑ που διεξάγει εκστρατείες κατά του αντισημιτισμού και του φανατισμού, και την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να καταστρέψει την πλατφόρμα του.