Το να προσπαθείτε να χάσετε βάρος ενώ έχετε να αντιμετωπίσετε και την επιθυμία σας για γλυκά, σίγουρα κάνει τα πράγματα απίστευτα δύσκολα. Και στην περίπτωση που νιώθετε ότι η λαχτάρα σας για γλυκές αμαρτίες παραβιάζει την πρόοδό σας, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι.

Ωστόσο, το eatthis.com εξασφάλισε κάποιες συμβουλές από την Laura Burak MS, RD, ιδρύτρια του GetNaked® Nutrition και συγγραφέα του βιβλίου «Slim Down with Smoothies», για το πώς μπορείτε να αντικαταστήστε τις αγαπημένες σας γλυκές λιχουδιές με πιο υγιεινές εναλλακτικές.  

Αντικαταστήστε το παγωτό με γιαούρτι

Γιαούρτι με φρούτα

Όταν σας πιάνει η λιγούρα για παγωτό, υπάρχει μια υγιεινή εναλλακτική λύση που εξακολουθεί να είναι νόστιμη και να κάνει τη δουλειά της. Η Burak συνιστά να  αντικαταστήσετε το παγωτό με γιαούρτι καρύδας ή σκέτο γιαούρτι που ολοκληρώνεται με ξηρούς καρπούς και φρούτα. Αυτή η γλυκιά, χορταστική απόλαυση είναι εκπληκτικά θρεπτική! Ή, πάρτε μια μπάρα επιδόρπιου με γιαούρτι, «επειδή ελέγχονται οι μερίδες».

Αν σας αρέσουν τα φρουτώδη παγωτά και τα ζαχαρωτά, μια άλλη επιλογή είναι η προετοιμασία ενός υγιεινού σπιτικού σνακ. Απλά αναμείξτε μερικές κατεψυγμένες μπανάνες με το γάλα που προτιμάτε για μια λιχουδιά που δεν έχει καθόλου πρόσθετη ζάχαρη.

Αντικαταστήστε το κέικ ή τα cupcakes με ένα κέικ κούπας από αλεύρι αμυγδάλου

κέικ

Τα κέικ και cupcakes είναι πάντα διασκεδαστικά στην προετοιμασία και ακόμα πιο διασκεδαστικά στην κατανάλωση. Αλλά όταν κάνετε πιο έξυπνες επιλογές για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους, ήρθε η ώρα να παρατήσετε το red velvet cake με γλάσο κρέμας τυριού για ένα επιδόρπιο που είναι πολύ πιο υγιεινό. Φτιάξτε ένα κέικ σε κούπα με αλεύρι αμυγδάλου και πιο θρεπτικά πρόσθετα συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε το κέικ σας και να το φάτε, επίσης, σε ένα φλιτζάνι μιας μερίδας!

Αντικαταστήστε τις βάφλες με σιρόπι με βάφλες ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο

Αντί να παραγγείλετε ή να φτιάξετε κλασικές βάφλες και να τις αλείψετε με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου, σκεφτείτε να φρυγανίσετε μια κατεψυγμένη βάφλα ολικής άλεσης και να απλώσετε φυστικοβούτυρο. Προσθέστε μερικά μούρα της επιλογής σας για να ολοκληρώσετε αυτή τη γευστική απόλαυση. Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε λίγο πρωινό για επιδόρπιο;

Αντικαταστήστε τη σοκολάτα γάλακτος με μαύρη σοκολάτα

Σοκολάτα

Όταν χρειάζεστε κάτι μικρό για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, η καλύτερη λύση είναι η μαύρη σοκολάτα! «Είναι τόσο κλισέ αυτό που ακούγεται από μια διαιτολόγο, αλλά πραγματικά αγαπάμε τη μαύρη σοκολάτα ως υγιεινή απόλαυση, οπότε αν έχετε την τάση να φτάνετε στη σοκολάτα γάλακτος, δοκιμάστε να επιλέξετε μια μάρκα με τουλάχιστον 70% κακάο για λιγότερη πρόσθετη ζάχαρη. Φάτε ένα μικρό κομμάτι μετά το γεύμα σας ή συνδυάστε το με ξηρούς καρπούς για σνακ», λέει η Burak.