Μία κατά τα άλλα καθημερινή ιστορία στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, Άμστερνταμ, κατέληξε να εγείρει αντιδράσεις και μία δημόσια συζήτηση για τον σεξισμό και τις διακρίσεις μεταξύ φύλων όσον αφορά την ικανοποίηση βασικών σωματικών αναγκών.

Η Geerte Piening, 23 ετών, μετά από μία βραδιά στο κέντρο της πόλης όπου διασκέδασε με φίλους της έπρεπε οπωσδήποτε να ουρήσει, ωστόσο η ώρα ήταν περασμένη και η πιο κοντινή δημόσια τουαλέτα ήταν χιλιόμετρα μακριά. Έτσι αποφάσισε να ρισκάρει και να ανακουφιστεί σε ένα σκοτεινό και ήσυχο σοκάκι ενώ οι φίλοι της θα την πρόσεχαν. Δεν ήταν η τυχερή της μέρα όμως και την 23χρονη εντόπισαν τρεις αστυνομικοί.

Η νεαρά παραπέμφθηκε σε δίκη και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 90 ευρώ για την πράξη της. Ωστόσο όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη την έκαναν να μιλήσει ανοικτά για τα σχόλια του δικαστή και την αντιμετώπιση της πολιτείας. Αρχικά ο δικαστής της είπε δεικτικά πως «από το να ουρήσετε δημοσίως έπρεπε να πάτε σε αντρικές τουαλέτες ορθίων». Επίσης παρομοίωσε το αδίκημα της Piening με το να έριχνε σκουπίδια στο δρόμο.

Η απάντηση της κοπέλας ήταν άμεση καθώς του σχολίασε πως υπάρχουν 35 δημόσιες τουαλέτες για άνδρες ενώ μόλις 3 σε όλη την πόλη για γυναίκες. Η υπόθεση της Piening έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια με γυναίκες να ανεβάζουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν τις δυσκολίες των γυναικών σε ανδρικές τουαλέτες ορθίων.