Η εκφωνήτρια ειδήσεων και ηθοποιός Μάο Κομπαγιάσι δεν γνώρισε τη μεγαλύτερη δημοφιλία της από τη δουλειά της αλλά από το μπλογκ της, στο οποίο έγραφε για τη μάχη της με τον καρκίνο.

Αυτή η επώδυνη εξομολόγηση ήταν κάτι που τάραξε τα νερά στην πατρίδα της την  Ιαπωνία, όπως εξηγεί το BBC, όπου δεν συνηθίζεται οι άνθρωποι να συζητούν προσωπικά προβλήματα.

Η 34χρονη, που το 2016 είχε συμπεριληφθεί στις «100 Γυναίκες» του BBC, έφυγε χθες από τη ζωή στο σπίτι της στο Τόκιο.

Ο σύζυγός της, ο φημισμένος ηθοποιός Εμπίζο Ιτσικάουα, έγραψε στο δικό του μπλογκ πως ήταν η ημέρα που έκλαψε περισσότερο σε ολόκληρη τη ζωή του.

Η Κομπαγιάσι είχε αρχικά κρατήσει μυστική από το κοινό τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, φοβούμενη πως θα συνδεθεί με την ασθένεια ενώ εκείνη προσπαθούσε να δώσει την εικόνα της «τέλειας μητέρας».

9b29rjmy

«Κατηγορούσα τον εαυτό μου και με θεωρούσα αποτυχημένη επειδή δεν μπορούσα πια να ζω όπως πριν. Κρυβόμουν πίσω από τον πόνο μου» είχε γράψει πέρσι στο BBC.

Μόνο όταν ένα ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ για την ασθένειά της αποφάσισε κι εκείνη να «βγει στο φως». Τότε διαπίστωσε πως υπήρχε μεγάλη υποστήριξη προς το πρόσωπό της στην Ιαπωνία.

Η τελευταία της ανάρτηση δημοσιεύτηκε την Τρίτη, κι έγραφε πόσο της άρεσε η γεύση της πορτοκαλάδας που της είχε στύψει η μητέρα της.

Ήλπιζε να προλάβει να δει την παράσταση της 4χρονης κόρης της, στις 3 Ιουλίου. Αλλά δεν πρόλαβε.

«Η Μάο μπορούσε να μιλήσει την Τρίτη αλλά χθες δεν μπορούσε. Την ώρα που ‘έφευγε’ με κοίταζε. Είπε ‘σ’ αγαπώ’ και τη χάσαμε…» περιέγραψε ο σύζυγός της.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως είπε, η γυναίκα του σκεφτόταν μόνο την οικογένειά της και τους χαμογελούσε. «Πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο, πίστευε πως θα μπορούσε να βοηθήσει άλλους ανθρώπους εάν ανάρρωνε».

«Γι’ αυτό ξεκίνησε το μπλογκ της. Λόγω των μέσων ενημέρωσης γνωστοποιήθηκε η ασθένειά της και αυτό, με έναν τρόπο, ήταν καλό. Ένιωθε πως μπορούσε να μοιράζεται τα συναισθήματά της με εκείνους που έδιναν τον ίδιο αγώνα. Ήταν απίστευτη, ξέρω πως θα συνεχίσω να διδάσκομαι από εκείνη…».

Η 34χρονη αφήνει πίσω της τον άνδρα της και δύο μικρά παιδιά.

ekbutls0