Για πολλές γυναίκες η προοπτική του να αποκτήσουν δίδυμα ακούγεται πολύ ευχάριστη, αλλά για μία μητέρα ήταν μια έκπληξη η οποία την δυσκόλεψε πολύ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, η γυναίκα αναφέρει ότι πολλές φορές ένιωσε ότι λυπήθηκε που γέννησε τα δύο αγόρια της ενώ αναρωτήθηκε αν έπρεπε να έχει προχωρήσει σε διακοπή της κύησης.

Το 2008, η 51 έτους σήμερα Jeanne Measom από το Δουβλίνο θεωρούσε ότι έχει ολοκληρώσει την οικογένεια της έχοντας 4 παιδιά και σοκαρίστηκε όταν είδε ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Τότε είχε ήδη ένα παιδί 10 ετών, ένα 7 ετών, ένα 3 κι ένα 8 μηνών. Όπως αναφέρει η γυναίκα, όσο θήλαζε το τελευταίο της παιδί δεν χρησιμοποιούσαν αντισύλληψη οπότε έμεινε έγκυος χωρίς να το θέλει στα δίδυμα. Αρχικά σοκαρίστηκε, όπως και ο σύζυγός της, κι ενώ σκέφτηκαν την άμβλωση, θεώρησαν ότι μπορούσαν να τα καταφέρουν με ακόμη ένα παιδί και αντί για τέσσερα να έχουν πέντε.

Όταν όμως σε επόμενο υπέρηχο οι γιατροί τούς ανακοίνωσαν ότι περιμένουν δίδυμα, η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα καθώς δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα τα βγάλει πέρα με έξι παιδιά. Η ίδια δηλώνει ότι αγωνίστηκε πραγματικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να τα καταφέρει και να δεχτεί τη νέα κατάσταση.

Περιγράφοντας ένα βράδυ που τα παρατηρούσε να κοιμούνται, ανέφερε: «Αντί για το ζεστό αίσθημα της αγάπης και της υπερηφάνειας που είχα αισθανθεί με τα άλλα παιδιά μου, η λύπη με κυρίευσε. Αναρωτήθηκα τι είχα κάνει. Είχα κάνει λάθος επιλογή που δεν τερμάτισα την εγκυμοσύνη; Αισθάνθηκα ένοχη ακόμη και που το σκεφτόμουν». Δεν είχε καμία επιθυμία να κάνει ό,τι έκανε και με τα άλλα παιδιά της, να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους ή να παίξει.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ αγαπάει τα παιδιά της, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει κάνει πολλές φευγαλέες σκέψεις, ακόμη και να τα δώσει για υιοθεσία. Παραδέχεται ότι κάποιες φορές μάλιστα έχει νιώσει λύπη που τα απέκτησε, ενώ όταν ήταν πιο μικρά, ένιωθε ακόμη και μετανιωμένη που τα γέννησε.

Οι δηλώσεις της έχουν προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις για το πώς μπορεί να λέει τέτοια πράγματα για τα ίδια της τα παιδιά. Κάποιοι σχολιάζουν πόσο άσχημα θα νιώθουν τα παιδιά αν διαβάσουν αυτά τα λόγια της και πως θα αισθανθούν ανεπιθύμητα. Η ίδια απευθυνόμενη σε όσες μητέρες αποκτούν δίδυμα, λέει ότι θέλει να δώσει κουράγιο και να τους πει ότι είναι μια πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.

ddma5 ddma4 ddma3 ddma2 ddma6

TAGS