Μπορεί οι συλληφθέντες να έχουν φτάσει τους 584 αλλά οι αρχηγοί δεν φαίνεται να πολυσυγκινούνται. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έφυγαν από τη σύνοδο της ολομέλειας για να παρακολουθήσουν μαζί στην τηλεόραση τον σημερινό αγώνα Γερμανίας-Αγγλίας στο Μουντιάλ.

Οι δύο ηγέτες εγκατέλειψαν τη σύνοδο κορυφής, που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια οικονομική κατάσταση (τι να πει μπροστά στο μουντιάλ…), για να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση το δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού αυτού που κατέληξε με την ήττα της Αγγλίας με 4-1 από τη Γερμανία και τον αποκλεισμό της από τα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Μετά τον αγώνα η Μέρκελ δήλωσε πολύ συγκινημένη από τη νίκη της Γερμανίας. «Είμαι ακόμη πολύ συγκινημένη», είπε. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια στην ομάδα. Συνεχίστε έτσι».

Έπειτα από μία ανάλυση του παιχνιδιού: «Πιστεύω ότι σήμερα τα πόδια και τα κεφάλια δούλευαν πολύ καλά», η Μέρκελ προσέθεσε ότι ο Κάμερον τη συνεχάρη για τη νίκη της Γερμανίας.

«Παρακολούθησα τον αγώνα με τον Κάμερον και φυσικά, μας συνεχάρη», είπε. «Υπήρχε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα με αθλητικό πνεύμα μεταξύ των γερμανών και των βρετανών συμμετεχόντων στη G20 που παρακολούθησαν τον αγώνα», κατέληξε.