Η 26χρονη Sophia Pedraza σκοπεύει να γεμίσει μετρητά, γυρνώντας τους δρόμους, συλλέγοντας Pokemon και στη συνέχεια πουλώντας τους λογαριασμούς της στο eBay.

Η ιστοσελίδα δημοπρασιών έχει λογαριασμούς προς πώληση που κυμαίνονται σε τιμή από 50 μέχρι αρκετές χιλιάδες λίρες για τους σπάνιους χαρακτήρες Pokemon και προφίλ με πολλούς πόντους.

daskala2

Μια προσφορά μάλιστα έφτασε ακόμη και τις 7.300 λίρες για έναν λογαριασμό. Η Sophia από το βόρειο Λονδίνο βγάζει μέχρι και 2.000 λίρες το μήνα κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά στα μαθηματικά, στα αγγλικά και στη μουσική. Όμως από τότε που «κατέβασε» την εφαρμογή Pokemon στο κινητό της τηλέφωνο πριν από δύο εβδομάδες της έγινε εμμονή και πιστεύει πως μπορεί να ζήσει από αυτό.

daskala3

«Εγώ το κατέβασα αμέσως και συνειδητοποίησα ότι μπορώ να βγάλω λεφτά από αυτά. Εάν μπορείτε να το πάτε σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, μπορείτε να το πουλήσετε στους ανθρώπους στο eBay. Άκουσα ότι πωλούνται λογαριασμοί στο eBay και κάποιοι από αυτούς που ήταν στο επίπεδο 20 και πάνω πωλούνταν για περίπου 1.000 λίρες και στο επίπεδο 15 ήταν περίπου στις 150-200 λίρες. Αν βρείτε χρόνο μπορείτε να φτάσετε στο επίπεδο 15 μετά από μια ή δύο μέρες. Σκοπεύω να αγοράσω περισσότερα τηλέφωνα και να παίξω παιχνίδια την ίδια στιγμή. Μερικές μέρες μπορεί να παίζω ακόμη και 18 ώρες την ημέρα και όταν είμαι έξω σε κλαμπ και άλλα μαγαζιά. Η μαμά μου νομίζει ότι είμαι τρελή αλλά αρχίζει και σκέφτεται και εκείνη την ιδέα. Θα το κάνω για όσο διάστημα μου αποφέρει χρήματα. Είναι μεγάλη τρέλα και μπορώ να κάνω χρήματα από αυτό αλλά αν εξασθενήσει μπορώ να επιστρέψω πίσω στα μαθήματα» λέει η ίδια.

daskala1

Προς το παρόν πάντως η ίδια έχει αφήσει τη δουλειά της και σκοπεύει να κάνει μια περιουσία από το παιχνίδι ως… κυνηγός Pokemon.