Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διαγράψει μια λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ με συμμετοχές σε ταινίες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην παγκόσμιο κινηματογράφο και το κασέ τους χρόνο με το χρόνο να ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

Ταλαντούχοι, φιλόδοξοι, χρυσοπληρωμένοι αλλά και πολυπράγμονες οι ηθοποιοί που ακολουθούν έχουν ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό: αρνήθηκαν να ενσαρκώσουν έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα, απορρίπτοντας προτάσεις που κάποιες φορές έσπασαν ακόμη και τα ταμεία του box office.

Ο καθένας για τον δικό του λόγο δεν θέλησε να «τσαλακώσει» την εικόνα που είχε ήδη διαμορφώσει προς το ευρύ κοινό, λέγοντας το μεγάλο «όχι» σε έναν ρόλο-πρόκληση.

Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Ομολογουμένως ο Σάμιουελ Λ.Τζάκσον έχει διαγράψει μία σπουδαία και αξιοζήλευτη σταδιοδρομία στο Χόλυγουντ, μετρώντας στο ενεργητικό του μέχρι σήμερα περισσότερες από 170 ταινίες. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, μην λείποντας ποτέ από την μεγάλη οθόνη, κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει ερμηνεύσει αμέτρητους ρόλους, σχεδόν όλους όσους θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, με μία μόνο εξαίρεση. Αυτόν του γκέι.

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Playboy, μάλιστα, ανέφερε ότι ένας ομοφυλόφιλος χαρακτήρας είναι ίσως ο ρόλος τον οποίο δεν θα δεχόταν να ερμηνεύσει, καθώς δεν θα ήθελε να φιλήσει ή να ακουμπήσει κάποιον άλλο άντρα.

Και ενώ ο θρυλικός αυτός ηθοποιός βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση να επιλέγει τους ρόλους που θα παίξει στη μεγάλη οθόνη, είναι αρκετά απογοητευτικό, θα έλεγε κανείς, εν έτη 2019 να ακούει κανείς τέτοια σχόλια από μια παγκοσμίως αναγνωρισμένης, με μεγάλη επιρροή, προσωπικότητας.

Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα και το γεγονός ότι το 2016 είχε πρωταγωνιστήσει στο Cell, μια ταινία βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα αναφορικά με έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα, μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν μεταφέρθηκε ποτέ στην ταινία και τώρα ξέρετε τον λόγο!

Μαρκ Γουόλμπεργκ

Στα πρώτα βήματα της καριέρας του και μέχρι να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πειραματίστηκε αρκετά, παίζοντας διαφορετικούς ρόλους. Από τότε δεν μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερα ανατρεπτικούς ρόλους, προτιμώντας ως επί το πλείστον πιο ασφαλείς επιλογές.

Μία αρκετά ατυχής επιλογή για την καριέρα του, αν αναλογιστεί κανείς την ανταπόκριση που είχε από το κοινό η συγκεκριμένη ταινία, η άρνησή του να υποδυθεί έναν από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Brokeback Mountain», η οποία έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και θεωρείται από τις πλέον κερδοφόρες δραματικές ταινίες όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν δελεάστηκε αρκετά από το σενάριο λόγω του «επιθετικού» του περιεχομένου. Ωστόσο, οι φήμες λένε ότι απλώς δεν ήθελε να παίξει τον ομοφυλόφιλο και ότι θα ένιωθε άβολα αν πρωταγωνιστούσε στις συγκεκριμένες σκηνές που είδαμε τους Χιθ Λέτζερ και Τζέικ Τζίλενχαλ. Μια απόφαση που δεν εκπλήσσει ιδιαιτέρως το κοινό, καθώς όταν ήταν νεότερος δεν ήταν λίγα τα ομοφοβικά σχόλια που έκανε.

Γουίλ Σμιθ

Ο Αμερικανός ηθοποιός και ράπερ Γουίλ Σμιθ έγινε γνωστός από την τηλεοπτική σειρά (η προβολή της στην τηλεόραση διήρκησε έξι χρόνια) «Ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ», ο οποίος ενσάρκωνε τον «Φρέσκο Πρίγκιπα», ως μια φανταστικοποιημένη εκδοχή του εαυτού του, ωστόσο ήταν ο ρόλος στην ταινία «Six Degrees» που τον απογείωσε και τον οδήγησε ανάμεσα στους κορυφαίους ηθοποιούς του Χόλυγουντ.

Στην συγκεκριμένη ταινία ο Σμιθ αν και ενσάρκωσε τον ρόλο ενός ομοφυλόφιλου άντρα, είναι γνωστό ότι απέρριψε μια σκηνή κατά την οποία κλήθηκε να φιλήσει τον συμπρωταγωνιστή του. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη σκηνή το πλάνο κόβεται στο κεφάλι του Σμιθ, πριν έρθει σε επαφή με τον άλλο άντρα μιμούμενος ότι τον φιλάει. Ο Σμιθ δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη σκηνή δεν ήταν κάτι που θα ήθελαν να δουν από εμένα οι θαυμαστές μου».

Σύμφωνα με τις φήμες, «μέντοράς» του ήταν ο Ντέινζελ Ουάσινγκτον ο οποίος τον προέτρεψε να μην παίξει στην συγκεκριμένη σκηνή. Χρόνια αργότερα, ωστόσο, ο Σμιθ παραδέχτηκε ότι λυπάται πολύ για την συγκεκριμένη απόφασή του και την τότε ανωριμότητά του.

Κέβιν Χαρτ

Ο αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, σεναριογράφος και παραγωγός έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός μέσω μιας τηλεοπτικής σειράς το 2000, ενώ η καριέρα του ως κωμικός άνθισε το 2008 με την συμμετοχή του στο «I’m a Grown Little Man». Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, πρωταγωνιστεί σε αρκετές ταινίες έχοντας αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό.

Λίγο μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε αναφορικά με την απιστία του, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της συζύγου του, είδε την δημοτικότητά του να πέφτει ακόμη περισσότερο μετά από το αποφασιστικό ξεκαθάρισμά του ότι δεν θα δεχόταν ποτέ να ενσαρκώσει έναν ομοφυλόφιλο άντρα.

Σε μία συνέντευξή του στο «The Breakfast Club» ισχυρίστηκε ότι δεν θα έπαιζε ποτέ έναν γκεί λόγω των προσωπικών του ανασφαλειών. Κάτι που, βεβαίως, δεν έπεισε ιδιαιτέρως το κοινό.

Πιο πρόσφατα, αν και ο Χαρτ είχε επιλεγεί ως ο βασικός παρουσιαστής της τελετής απονομής των Όσκαρ για το 2019, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα καθώς ο ίδιος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω των έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν εξαιτίας των αμέτρητων ομοφοβικών αστείων και δηλώσεων που έκανε κατά το παρελθόν. Μάλιστα, απολογούμενος ο ίδιος μέσω twitter δεν δίστασε να ζητήσει συγγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤ  για τα σκληρά λόγια που είχε πει κατά το παρελθόν.

Τσακ Νόρις

Αφοσιωμένος χριστιανός και πολιτικά συντηρητικός, η ένταξη του Τσακ Νόρις στη συγκεκριμένη λίστα δεν εκπλήσσει ιδιαιτέρως. Με τον ίδιο να μην εμφανίζεται ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη οθόνη -η πιο πρόσφατη συμμετοχή του σε ταινία ήταν το 2012 στους «The Expendables 2»- φαίνεται μάλλον απίθανο να ενσαρκώσει σε ρόλο τον ομοφυλόφιλο.

Αυτό, βέβαια, θα συμβεί περισσότερο λόγω των αμφιλεγόμενων απόψεών του καθώς δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής του αντι-ομοφυλοφικού κινήματος, ενώ συμμετέχει μέχρι και σε διαδηλώσεις κατά των γκέι. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά για τους γάμους ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου απάντησε ότι «ο γάμος είναι μια ιερή ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας».