94
loading

Ήταν ο θρίαμβος μιας θρησκείας που οδήγησε στον μεγαλύτερο ιστορικό μετασχηματισμό που είχε βιώσει μέχρι τότε η Δύση, έναν μετασχηματισμό όχι μόνο θρησκευτικό, αλλά και κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό. Η δυτική τέχνη, μουσική, λογοτεχνία και φιλοσοφία θα ήταν σημαντικά διαφορετικές αν οι άνθρωποι συνέχιζαν να λατρεύουν τους αρχαίους θεούς, αν δηλαδή ο παγανισμός και όχι ο Χριστιανισμός είχε εμπνεύσει τη φαντασία τους και είχε καθοδηγήσει τις σκέψεις τους.

Τι συνέβη όμως; Πώς επιτεύχθηκε αυτός ο θρίαμβος του Χριστιανισμού, του ενός Θεού; Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν μόλις μια χούφτα ανθρώπων, εργάτες χωρίς μόρφωση σε μια απομονωμένη γωνιά της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Και μέσα σε τρεις αιώνες, η χριστιανική πίστη μετρούσε κοντά στα τρία εκατομμύρια υποστηρικτές. Στα τέλη του 4ου αιώνα, ήταν η επίσημη θρησκεία της Ρώμης και μετρούσε 30 εκατομμύρια πιστούς, το μισό περίπου της γιγάντιας αυτοκρατορίας. Και έναν αιώνα αργότερα, ο παγανισμός είχε σχεδόν χάσει κάθε δύναμη.

Ο Χριστιανισμός κυριάρχησε επί των άλλων θρησκειών της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ως η μία, η σωστή θρησκεία. Σύμφωνα με τον Μπαρτ Ντ. Έρμαν, συγγραφέα του βιβλίου «Ο θρίαμβος του Χριστιανισμού», συγγραφέα και επιμελητή περισσότερων από 30 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων του μπεστ σέλερ των New York Times «Παραφράζοντας τα λόγια του Ιησού», και καθηγητή θρησκευτικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, υπήρχαν κάποια στοιχεία του Χριστιανισμού που οδήγησαν στην κυριαρχία του. Ο ίδιος κάνει λόγο σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του History Channel, για μια ευφυέστατη στρατηγική της χριστιανικής εκστρατείας για την επικράτηση της θρησκείας. Αυτές είναι οι πέντε πτυχές αυτής της στρατηγικής:

Η δημιουργία μιας ανάγκης που κανείς δεν γνώριζε ότι είχε

wk585297224457

Ο Χριστιανισμός, σύμφωνα με τον Μπαρτ Ντ. Έρμαν, δεν κατόρθωσε να κυριαρχήσει στον αρχαίο κόσμο απευθυνόμενος σε ανάγκες που ένιωθαν ήδη οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόταν. Αντιθέτως, δημιούργησε μια ανάγκη που σχεδόν κανείς δεν γνώριζε ότι είχε.

Οι άνθρωποι στον αρχαίο κόσμο πίστευαν σε πολλούς θεούς, θεούς ενεργούς στον κόσμο των ανθρώπων. Θεούς που εξασφάλιζαν ότι οι σοδειές θα ήταν αποδοτικές, ότι τα ζώα θα αναπαράγονταν, έφερναν τη βροχή και προστάτευαν από καταιγίδες και ασθένειες, θεράπευαν τους ασθενείς, διατηρούσαν την κοινωνική σταθερότητα και έφερναν στρατιωτικές νίκες. Σε αντάλλαγμα, οι πιστοί έπρεπε να λατρεύουν τους θεούς τους μέσω και θυσιών. Αν οι θεοί αυτοί δεν λατρεύονταν με τον σωστό τρόπο, αν τους αγνοούσαν, έφερναν καταστροφές, επιδημίες, ξηρασίες, ήττες.

Στον κόσμο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας οι άνθρωποι δεν ακολουθούσαν κάποιο θεό προκειμένου να αποφύγουν την αιώνια τιμωρία ή για να λάβουν αιώνια ανταμοιβή. Μέχρι που έφτασε ο Χριστιανισμός.

Σε αντίθεση με τους παγανιστές, οι Χριστιανοί διέδιδαν το μήνυμα ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός και πρέπει να λατρεύεται μέσω της σωστής πίστης. Οι ανταμοιβές και οι τιμωρίες είχαν εφαρμογή όχι μόνο σε αυτή τη ζωή, αλλά και στην αιώνια ζωή: μέσω της κόλασης και του παραδείσου. Μια τέτοια ιδέα δεν είχε προωθηθεί από θρησκεία ξανά, σημειώνει ο καθηγητής. Οι Χριστιανοί δημιούργησαν την ανάγκη για σωτηρία, την οποία κανείς δεν γνώριζε ότι είχε.

Η απόδειξη της ανωτερότητας

wk18090104035608

Στον αρχαίο κόσμο, το θεϊκό ήταν άμεσα συνυφασμένο με τη δύναμη. Οι θνητοί δεν μπορούσαν να ελέγξουν τη βροχή, μια επιδημία ή μια φυσική καταστροφή. Οι θεοί όμως μπορούσαν να παρέχουν στους απλούς θνητούς όσα δεν μπορούσαν να προσφέρουν οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Ο Χριστιανισμός ήρθε να διακηρύξει ότι ο ένας και μοναδικός Θεός ήταν πιο ισχυρός από κάθε άλλο θεό, πιο ισχυρός από όλους τους άλλους θεούς συνδυαστικά. Μόνο ο Θεός ήταν ο Θεός και μόνο εκείνος μπορούσε να παρέχει στους ανθρώπους όσα χρειάζονται.

Η δύναμη ισχύος ανάμεσα στον Θεό του Χριστιανισμού και των παγανιστικών θρησκειών αποτυπώνεται σε μια σειρά από αρχαία κείμενα, αναφέρει ο Μπαρτ Ντ. Έρμαν. Οι θεϊκές δυνάμεις και τα θαύματα ήταν το ισχυρό «χαρτί» των Χριστιανών, η απόδειξη που χρειάζονταν οι άνθρωποι για να πιστέψουν. Ο ίδιος ο Χριστός, ο γιος του Θεού, είχε κάνει τόσα θαύματα. Γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία, θεράπευσε αρρώστους, ανέστησε νεκρούς… Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο τέλος της ζωής του αναστήθηκε και ανήλθε στον ουρανό.

Θαύματα που έπεισαν τους ανθρώπους ότι αυτή είναι η πραγματική θρησκεία. Όχι όλους μαζί, λίγους λίγους και σταθερά.

Από τα κάτω προς τα πάνω

wk060422018725

Ο Χριστιανισμός δεν πέτυχε περνώντας το μήνυμά του στους ισχυρούς, την ελίτ της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Πέτυχε αρχικά ως ένα κίνημα από τα κάτω. Οι πρώτοι πιστοί στον Χριστό μετέφεραν το μήνυμα στους δικούς τους ανθρώπους. Εκείνοι με τη σειρά τους το μετέδωσαν σε άλλους. Αργά αλλά σταθερά, ο αριθμός των πιστών άρχισε να μεγαλώνει.

Τρεις αιώνες αργότερα ήταν τρία εκατομμύρια πιστοί, ένας αριθμός που κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι επιτεύχθηκε μέσω μιας μεγάλης εκστρατείας. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Το κλειδί ήταν η προσέγγιση ενός ανθρώπου κάθε φορά, καθημερινού ανθρώπου.

Η εξαφάνιση του «ανταγωνισμού»

Ένα ακόμη στοιχείο που, σύμφωνα με τον Έρμαν, συνέβαλε στην εξάπλωση του Χριστιανισμού, ήταν το γεγονός ότι ζητούσε από τους πιστούς του να λάβουν μια απόφαση αποκλειστική και τελική. Αν επέλεγαν τον Χριστιανισμό, έπρεπε να εγκαταλείψουν όλες τις άλλες θρησκείες στις οποίες μπορεί να πίστευαν. Για τη χριστιανική πίστη, ήταν όλα ή τίποτα. Αναπτυσσόμενη λοιπόν, εξαφάνιζε σταδιακά τον «ανταγωνισμό».

Μπορεί με σημερινά δεδομένα να φαντάζει περίεργο, αφού σήμερα δεχόμαστε ότι ένας Βουδιστής δεν μπορεί να είναι και Χριστιανός, ένας Μουσουλμάνος δεν μπορεί να είναι και Μορμόνος. Ο λόγος που αποδεχόμαστε τις αποκλειστικές θρησκείες εντοπίζεται στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, που έπεισε τον κόσμο ότι έτσι θα έπρεπε να είναι.

wk125321076362

Ο παγανισμός δεν λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο. Οι άνθρωποι λάτρευαν πολλούς θεούς, δεν υπήρχε η αντίληψη ότι ένας Θεός θα ζητούσε την αποκλειστική πίστη. Οι Χριστιανοί υποστήριξαν ότι υπάρχει ένας μόνο Θεός και αν τον ακολουθούσες θα έπρεπε να εγκαταλείψεις όλους τους άλλους. Καμία άλλη θρησκεία δεν απαιτούσε αυτού του είδους την αποκλειστικότητα. Και καθώς οι Χριστιανοί αυξάνονταν, οι άλλοι θεοί έχασαν για πάντα τους πιστούς τους. Και καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλωνόταν και σε άλλες περιοχές, εκτόπισε και εξαφάνισε άλλες θεότητες.

Οι… paterfamilias

Στη διάρκεια των τριών πρώτων αιώνων, ο Χριστιανισμός εστίασε στη σημασία της ένταξης ολοένα και περισσότερων πιστών στους κόλπους του, αναφέρει ο συγγραφέας και καθηγητής. Στην αρχή, αυτό σήμαινε να στραφεί προς τον ενήλικο άντρα που ήταν επικεφαλής μιας οικογένειας, τον «paterfamilia», όπως τον αποκαλεί ο Έρμαν.

Στον ρωμαϊκό κόσμο, οι «paterfamilias» επέλεγαν τη θρησκεία της οικογένειας. Μετά από αυτόν, ακολουθούσε η σύζυγος, τα παιδιά. Ακόμη και σε μια μικρή οικογένεια με δύο παιδιά, αν ο πατέρας επέλεγε τον Χριστιανισμό, αυτό σήμαινε αυτόματα την αύξηση του αριθμού των πιστών κατά τέσσερα άτομα. Ήταν ένα ακόμη στοιχείο που θα λειτουργούσε υπέρ της τελικής κυριαρχίας του Χριστιανισμού στον κόσμο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

94
σχόλια
 1. avatar ΔΣΕ

  Ε οχι και εχει κυριαρχήσει στον κόσμο.
  Ο πληθυσμος της γης ειναι, 7,442 δισ, ολοι οι χριστιανοι δεν ειναι ουτε 1.700 δισ.

 2. avatar Αγαπάτε ομοιουςςς

  Με την βία και σφαγές. Τα παραδείγματα άπειρα. Σφαγές Ελλήνων Σφαγές λαών της κεντρικής και νότιας Αμερικής Τις εκτελέσεις και τα συγχωροχαρτια του μεσαίωνα

  1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   Αυτό που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα +σε πολλές άλλες χώρες δεν είναι αληθινός χριστιανισμός αλλά μια θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των παπάδων για να έχουν εξουσία και δύναμη επάνω στους ανθρώπους. Χριστιανός σημαίνει κάποιος που είναι μαθητής του Ιησού Χριστού και ακολουθεί το παράδειγμα του διδασκάλου του. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν εκβίασε ποτέ κάποιον να γίνει μαθητής Του. Ο Ιησούς είπε [όποιος θέλει ας με ακολουθήσει , και μάλιστα ας πάρει το σταυρό του και ας με ακολουθεί] Μάρκος 8:34. Επίσης ο Ιησούς Χριστός ζήτησε από τους αληθινούς μαθητές Του να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και την ανάσταση Του σε όλο τον κόσμο και να βαφτίσουν στο νερό όσους πιστέψουν (δες Μάρκο 16:15-16). Οι παπάδες και γενικά όλες οι ψεύτικες θρησκείες δεν σέβονται την εντολή του Ιησού Χριστού για αυτό και κάνουν νηπιοβαπτισμα για να φαίνεται ότι έχουν πολλούς οπαδούς να τους ακολουθούν (τους οποίους βέβαια στην συνέχεια τους εκμεταλλεύονται και οικονομικά αφού χρεώνουν τις διαφορές θρησκευτικές τελετές που οι ίδιοι έχουν εφεύρει και οι οι ίδιοι οι παπάδες τελούν μιας και όπως οι ίδιοι αυτό χαρακτηρίζονται είναι \"αντιπρόσωποι του Θεού\". Όμως ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους ψεύτικους αντιπροσώπους. Ο Θεός της Αγίας Γραφής θέλει αλήθεια, αγάπη και δικαιοσύνη και να τον προσκυνάμε με πνεύμα+ αλήθεια. Για αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε την αλήθεια του Ιησού Χριστού από την ψεύτικη θρησκεία. Ο Ιησούς πολύ πριν από εσένα καταδίκασε την ψεύτικη θρησκεία που+εσύ απεχθάνεσαι.

   1. avatar 18/10

    Πόσο ακριβώς σωστά τα λέτε αγαπητέ πόσο χαίρομαι που μπήκε κάποιος στον κόπο να γράψει τόσο απλά την αλήθεια, μπράβο σας.

   2. avatar Ομολογία αλήθειας

    Φίλε μου εάν σε ενδιέφερε η διδασκαλία του Χριστού τότε δεν θα παραβλεπες την διδασκαλία του για το ιερό βάπτισμα.

    Το βάπτισμα δεν σημαίνει περνώ όνομα.

    Το βάπτισμα είναι η σύνδεση του Χριστού με τον άνθρωπο. Η πρώτη γνωριμία ..είναι σαν να γνωριζεις κάποιον για πρώτη φορά και συνδεεσαι μαζί του.

    Καλύτερα να κρίνεις τον εαυτό σου. Και μην κόβεις ΟΥΤΕ εσύ τον Χριστό στα μέτρα σου.
    Δεν επιβάλει κάνεις το βάπτισμα. Δική σου Επιλογή ειναι σαν γονιός αν θα βαπτίσεις το παιδί σου. Και έννοια σου και το βάπτισμα δεν είναι αυτό που θα σε κρατήσει σε αιώνια σύνδεση με τον Θεό. Εσύ επιλέγεις.
    Οπότε μην λες πολλά. Πολλά δίδαξε ο Θεός.

    Μην κρίνεις ίνα μη κριθείς. Και αυτό επίσης το δίδαξε. Όταν θα αναφέρεις τον Χριστό να αναφέρεις τα πάντα από όσα έχει πει και όχι αυτά που σε συμφέρουν μόνο.

    Αν είσαι αθεϊστής τουλάχιστον μην προσποιησε

  2. avatar iojik

   Σφαγές και γενοκτονιες. Μόνο.

  3. avatar Αρχίδαμος.

   Ο χριστιανικόςς σταλινισμός του Βυζάντιου.

   1. avatar Ομολογία αλήθειας

    Αυτά τα λένε όσοι έχουν συμφέρον . Αλλά κρίμα που δεν ξέρεις το αληθινό σου συμφέρον. \"Είναι σαν να λες εκεί το φως εδώ το σκοτάδι.. θα μεινω στο σκοτάδι!\"

    Άγνοια, κακό πράγμα.

 3. avatar Voice

  Έλεος πια με τους χριστιανούς. Ο καθένας μπορεί να είναι ότι θέλει στο σπίτι του και στο κρεββάτι του. Δεν χρειάζεται να μας το μοστράρει στα μούτρα συνέχεια με μακροσκελή σχόλια. Να δείτε που με αυτά και αυτά θέλουν να μας κάνουν όλους χριστιανούς. Είνσι πολύ πια και είναι ανάμεσά μας. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από τον φούρναρη της γειτονιάς μας μέχρι τον δάσκαλο του παιδιού μας.

 4. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

  Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ,ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΟΤΑΝ Ο ΡΩΜΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΓΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ,19 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ .Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΗΓΕ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  1. avatar φοινικιος

   Δυστυχώς μόνο μέρος τής γνώσης.

  2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   Αυτό που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα +σε πολλές άλλες χώρες δεν είναι αληθινός χριστιανισμός αλλά μια θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των παπάδων για να έχουν εξουσία και δύναμη επάνω στους ανθρώπους. Χριστιανός σημαίνει κάποιος που είναι μαθητής του Ιησού Χριστού και ακολουθεί το παράδειγμα του διδασκάλου του. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν εκβίασε ποτέ κάποιον να γίνει μαθητής Του. Ο Ιησούς είπε [όποιος θέλει ας με ακολουθήσει , και μάλιστα ας πάρει το σταυρό του και ας με ακολουθεί] Μάρκος 8:34. Επίσης ο Ιησούς Χριστός ζήτησε από τους αληθινούς μαθητές Του να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και την ανάσταση Του σε όλο τον κόσμο και να βαφτίσουν στο νερό όσους πιστέψουν (δες Μάρκο 16:15-16). Οι παπάδες και γενικά όλες οι ψεύτικες θρησκείες δεν σέβονται την εντολή του Ιησού Χριστού για αυτό και κάνουν νηπιοβαπτισμα για να φαίνεται ότι έχουν πολλούς οπαδούς να τους ακολουθούν (τους οποίους βέβαια στην συνέχεια τους εκμεταλλεύονται και οικονομικά αφού χρεώνουν τις διαφορές θρησκευτικές τελετές που οι ίδιοι έχουν εφεύρει και οι οι ίδιοι οι παπάδες τελούν μιας και όπως οι ίδιοι αυτό χαρακτηρίζονται είναι \"αντιπρόσωποι του Θεού\". Όμως ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους ψεύτικους αντιπροσώπους. Ο Θεός της Αγίας Γραφής θέλει αλήθεια, αγάπη και δικαιοσύνη και να τον προσκυνάμε με πνεύμα+ αλήθεια. Για αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε την αλήθεια του Ιησού Χριστού από την ψεύτικη θρησκεία. Ο Ιησούς πολύ πριν από εσένα καταδίκασε την ψεύτικη θρησκεία που+εσύ απεχθάνεσαι.

   1. avatar Κώστας Ψαρουδάκης

    Ο χριστιανισμός επιβλήθηκε ως \"γνώση\" από ψυχασθενείς και εγκληματίες μέσα από ποτάμια αίματος και οι εγκληματίες αυτοί δεν είχαν την ανάγκη καμιάς αλήθειας σε αυτά που επέβαλλαν. Η ιστορία δεν έχει κανένα στοιχείο ούτε για την ύπαρξη του, ούτε για τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που υποτίθεται σχετίζονται μαζί του. Αντίθετα υπάρχει πλήθος στοιχείων που δείχνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ. Δεν έχεις κανέναν λόγο εκτός από την ευπιστία σου, να \"πιστεύεις\" σε τέτοιες παιδαριώδεις ανοησίες.

 5. avatar Axristos

  Όλοι οι Θεοί έχουν ονόματα. Αυτός ο <> γιατί δεν έχει;
  Αβάπτιστος είναι;!!!!

  1. avatar Κ. Ψαρουδάκης

   Πως δεν έχει... Το δηλώνει ο ίδιος μέσα στην βίβλο.
   \"\"אֲנִ֥י יְהוָ֖ה ה֣וּא שְׁמִ֑י\" (Ανι Γιαχβέχ χου σεμι - \"Είμαι ο Γιαχωβάς κι αυτό είναι το όνομά μου\") (Ησαϊας 42:8)\"

 6. avatar 07:36

  Ο Χριστιανισμός δεν ειναι θρησκεια αλλα Ζωη.Ο Θεος αφου ελαλησε το παλαι προς τους πατερας ημων δια των προφητων πολλακις και πολυτροπως,εν ταις εσχαταις ταυταις ημεραις ελαλησε προς ημας δια του Υιου,τον οποιον εθεσε κληρονομον παντων,δι`ου εκαμε και τους αιωνας`οστις,ων απαυγασμα της δοξης και χαρακτηρ της υποστασεως αυτου,και βασταζων τα πάντα με τον λογον της δυναμεως αυτου,αφου δι`εαυτου εκαμε καθαρισμον των αμαρτιων ημων,εκαθισεν εν δεξια της μεγαλωσυνης εν υψηλοις.Και εαν επικαλησθε Πατερα τον κρινοντα αποπροσωληπτως κατα τα εργα εκαστου,διαγετε μετα φοβου τον καιρον της παροικιας σας`εξευροντες οτι δεν ελυτρωθητε απο της ματαιας πατροπαραδοτου διαγωγης υμων δια φθαρτων,αργυριου η χρυσιου,αλλα δια του τιμιου αιματος του Χριστου,ως αμνου αμωμου και ασπιλου`οστις ητο μεν προορισμενος προ καταβολης κοσμου,εφανερωθη δε εσχατοις καιροις δια σας,τους πιστευοντας δι`αυτου εις τον Θεον τον αναστησαντα αυτον εκ νεκρων,και δοντα εις αυτον δοξαν,ωστε η πιστις σας και η ελπις να ηναι εις τον Θεον.Καθαρισαντες λοιπον τας ψυχας σας με την υπακοην της αληθειας δια του Πνευματος,προς φιλαδελφειαν ανυποκριτον,αγαπησατε ενθερμως αλληλους εκ καθαρας καρδιας`επειδη αναγεννηθητε ουχι εκ φθαρτου σπερματος αλλα αφθαρτου,δια του λογου του Θεου του ζωντος και μενοντος εις τον αιωνα.Οσοι δε εδεχθησαν αυτον,εις αυτους εδωκεν εξουσιαν να γεινωσι τεκνα Θεου,εις τους πιστευοντας εις το ονομα αυτου`οιτινες ουχι εξ αιματων ουδε εκ θεληματος σαρκος,ουδε εκ θεληματος ανδρος,αλλ`εκ Θεου εγεννηθησαν

 7. avatar β.γ.

  εχετε τοση σχεση με το χριστιανισμο ολοι σας, συμπεριλαμβανομενου του συγγραφεα πανω στον οποιο στηριζεται το αρθρο, που απορώ γιατι ασχολειστε. Ο ενας γραφει κατεβατα προτεσταντικης υφης, ο αλλος μιλαει για μαρκετινγκ 101, ο αλλος για τους εβραιους κτλ. Πηγαιντε σε καμια εκκλησια αποψε παραστρατημενοι συνσχολιαστες μπας και νιωσετε γιατι επικρατησε ο χριστιανισμος.

  1. avatar 11:29

   Ο Ιησούς Χριστός ο Αναστημένος να κατοικήσει μέσα στις καρδιές μας.Το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Ιησου , πρέπει να το Εορταζουμε καθημερινά μέσα μας, διότι μας Ελευθέρωσε ,μας πήρε από τον Θάνατο και μας Έφερε στην Αιώνια Ζωή.Αυτο το οποίο Εορταζουμε είναι το εβραϊκό Πάσχα .Δια να έλθει ο άνθρωπος στην επίγνωση της Αλήθειας πρέπει να αναγεννηθεί .Διοτι ο Ιησούς Χριστός Απεθανε και Αναστήθηκε για όλη την Ανθρωπότητα .Πιστευω=Δέχομαι τους Λόγους του Θεου, που είναι γραμμένοι μέσα στην Καινή Διαθήκη ,και με την οδηγία του Αγίου Πνεύματος ,αγωνιζόμαστε τον καλό αγώνα της πίστεως , και ειμεθα εύχρηστα σκεύη Τιμίας χρήσεως .Ενωπιον του Θεού δεν θα πάμε με τα δόγματα ,και τις θρησκείες μας.Θα πανε όσοι έδωσαν την καρδιά τους σε Αυτόν.Δεν ζητά τίποτα από εμάς μόνον την καρδιά μας.Απο την ώρα που θα τον γνωρίσουμε μέχρι να φύγουμε από αυτή την ζωή ,θα ήμαστε μαθητές του,και θα μελετούμε συνεχώς την Καινή Διαθήκη,και με τα μάτια της ΚΑΙΝΗΣ θα κατανοήσουμε την Παλαιά.

  2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   Αν θες να νιώσεις γιατί επικράτησε ο χριστιανισμός θα ήταν καλύτερα να διαβάσεις τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή και μετά να κάνεις μια προσευχή και να ζητήσεις από τον Ιησού Χριστό να γίνει ο προσωπικός σου Σωτήρας, Κύριος και Θεός και ο Βασιλιάς της καρδιάς σου. Αν προσευχηθεις με πίστη και ειλικρίνεια στον Ιησού Χριστό τότε Αυτός θα σου απαντήσει και θα σου δώσει το Άγιο Πνεύμα που υποσχέθηκε σε όλους τους μαθητές Του (Πράξεις Αποστόλων 1:8) και όταν λάβεις το Άγιο Πνεύμα θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τον Λόγο του Θεού και θα αρχίσεις να διακρίνεις ποια είναι η αλήθεια που ο Ιησούς Χριστός δίδαξε και θέλει να πιστεύουμε και να ζούμε και ποια είναι τα ψέματα των ανθρώπων και των θρησκειών που θέλουν οπαδούς για να τους εκμεταλλεύονται. Χριστιανός δεν γίνεται κάποιος όταν πάει στην \"εκκλησία\" (όπως και αν λέγεται η εκκλησία που πηγαίνει) αλλά γίνεται κάποιος όταν πιστεύει στον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα του και στον Λόγο του Θεού. Επίσης καλό είναι να γνωρίζεις ότι ο Ιησούς Χριστός και οι απόστολοι ποτέ δεν κάνανε όλες αυτές τις τελετές και τις παραδόσεις των παπαδων. Αν όμως δεν διαβάζεις την Αγία Γραφή σου καθημερινά δεν ξέρεις τι είπε ο Ιησούς Χριστός και τι είναι ανθρώπινη παράδοση. Εκεί ακριβώς βασίζονται οι άνθρωποι των θρησκειών και όλες οι ψεύτικες θρησκείες: ότι οι άνθρωποι δεν μελετούν οι ίδιοι τον α Λόγο του Θεού , την Αγία Γραφή , για αυτό οι άνθρωποι ζουν στην άγνοια της αλήθειας+οι άνθρωποι της θρησκείας τους έχουν φλομωσει στα ψέματα +στην εκμετάλλευση.

 8. avatar ΑΣΤΑΚΟΣ

  ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ.

  1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   Αυτό που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα +σε πολλές άλλες χώρες δεν είναι αληθινός χριστιανισμός αλλά μια θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των παπάδων για να έχουν εξουσία και δύναμη επάνω στους ανθρώπους. Χριστιανός σημαίνει κάποιος που είναι μαθητής του Ιησού Χριστού και ακολουθεί το παράδειγμα του διδασκάλου του. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν εκβίασε ποτέ κάποιον να γίνει μαθητής Του. Ο Ιησούς είπε [όποιος θέλει ας με ακολουθήσει , και μάλιστα ας πάρει το σταυρό του και ας με ακολουθεί] Μάρκος 8:34. Επίσης ο Ιησούς Χριστός ζήτησε από τους αληθινούς μαθητές Του να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και την ανάσταση Του σε όλο τον κόσμο και να βαφτίσουν στο νερό όσους πιστέψουν (δες Μάρκο 16:15-16). Οι παπάδες και γενικά όλες οι ψεύτικες θρησκείες δεν σέβονται την εντολή του Ιησού Χριστού για αυτό και κάνουν νηπιοβαπτισμα για να φαίνεται ότι έχουν πολλούς οπαδούς να τους ακολουθούν (τους οποίους βέβαια στην συνέχεια τους εκμεταλλεύονται και οικονομικά αφού χρεώνουν τις διαφορές θρησκευτικές τελετές που οι ίδιοι έχουν εφεύρει και οι οι ίδιοι οι παπάδες τελούν μιας και όπως οι ίδιοι αυτό χαρακτηρίζονται είναι \"αντιπρόσωποι του Θεού\". Όμως ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους ψεύτικους αντιπροσώπους. Ο Θεός της Αγίας Γραφής θέλει αλήθεια, αγάπη και δικαιοσύνη και να τον προσκυνάμε με πνεύμα+ αλήθεια. Για αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε την αλήθεια του Ιησού Χριστού από την ψεύτικη θρησκεία. Ο Ιησούς πολύ πριν από εσένα καταδίκασε την ψεύτικη θρησκεία που+εσύ απεχθάνεσαι.

 9. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  Δημιουργός ή ψεύτης; ( Τελικά ο Ιησούς είναι ο Δημιουργός του κόσμου και άρα και ο δικός σου Δημιουργός ή είναι απλά ο μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε από την γη ; Πρέπει να διαλέξεις ! ο Ιησούς Χριστός έκανε τέτοιες διακηρύξεις για τον εαυτό του που δεν σε αφήνει να επιλέξεις να πιστεύεις κάτι άλλο. Πρέπει να διαλέξεις τι θα θεωρείς ότι ήταν ο Ιησούς : Δημιουργός ή ψεύτης ;

  [...]

  1. avatar Περίεργος.

   Μας ελειψες τόσο και χαιρόμαστε που είσαι καλά.Να μη χαθούμε.

   1. avatar τσαμουρης

    πεντηκοστιανο ρομποτ είναι μην του δινετε σημασια θα το παρη αποφαση και θα παη αλλου να [σωση] κοσμο [ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ,ΟΛΟΙ Η ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ Η ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕ ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΑΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΗΣΣΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ .......

    1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16!Διάβασε την Καινή

     Είσαι λάθος,λες ψέματα και είσαι ένας κοινός ψεύτης και συκοφάντης. Και αν έχεις διαβάσει τον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή έστω και μια φορά θα ξέρεις ποιος είναι ο πατέρας του ψεύδους + ποιον έχουν πατέρα όσοι λένε ψέματα δες Ιωάννη Ευαγγέλιο 9:43-47) και θα ξέρεις που θα περάσουν την αιωνιότητα τους όσοι αγαπούν +λένε ψέματα ( Δες Αποκάλυψη 22:15). Όσοι παρακολουθούν τα σχόλια μου μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ποτέ δεν μίλησα για κάποια εκκλησία ότι σώζει, ή ότι κάποια συγκεκριμένη εκκλησία έχει την ¨αποκλειστική αλήθεια¨.Σε όλα τα σχόλια μου προσπαθώ να διακηρύξω ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός γιατί αναστήθηκε +ότι θα ξανάρθει για να κρίνει με δικαιοσύνη τους ανθρώπους. Επίσης τονίζω πως αν κάποιος θέλει να γνωρίζει την αλήθεια για την σωτηρία του +πως θέλει ο ίδιος ο Θεός να Τον λατρεύουμε πρέπει να μελετήσει ο ίδιος τον Λόγο του Θεού +να μην εμπιστεύεται τους επαγγελματίες της θρησκείας που τις περισσότερες φορές είναι ψεύτες+ υποκριτές +ότι κάνουν το κάνουν μόνο για τα χρήματα +την δόξα τους.
     Πιστεύω+διακηρύττω ότι μόνο ο Ιησούς Χριστός, που είναι ο Κύριος μου και ο Θεός μου, είναι ο μοναδικός Σωτήρας,+ο Λόγος του Θεού είναι ο μόνος τρόπος να μάθουμε στην αλήθεια +ο αληθινός χριστιανός είναι αυτός που έχει αληθινή,αγάπη,δικαιοσύνη προς όλους και ζει την αλήθεια του Θεού στην ζωή του (Ιωάννη 3:19-21)
     Γι αυτό σε παρακαλώ πάψε να λες ψέματα +να συκοφαντείς πράγματα που δεν γνωρίζεις γιατί μόνο κακό κάνεις +αδικείς κυρίως +πρωτίστως την δική σου ψυχή.

    2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16!Διάβασε την Καινή

     Εύχομαι τα παρακάτω εδάφια του Λόγου του Θεού να σε προβληματίσουν, να σε συνετίσουν και να σε ξαναφέρουν στον δρόμο του Ιησού Χριστού , που είναι δρόμος αγάπης, δικαιοσύνης και αρετής.
     [Πάντοτε πλανιούνται μέσα στην καρδιά τους• κι αυτοί δεν γνώρισαν τους δρόμους μου.
     11 Έτσι, μέσα στην οργή μου, ορκίστηκα: Δεν θα μπουν μέσα στην κατάπαυσή μου».
     12 Προσέχετε, αδελφοί, να μη υπάρχει σε κανέναν από σας πονηρή καρδιά απιστίας, ώστε κάποιος να αποστατήσει από τον ζωντανό Θεό•
     13 αλλά, προτρέπετε ο ένας τον άλλον κάθε μία ημέρα ξεχωριστά, ενόσω ονομάζεται το «σήμερα»• για να μη σκληρυνθεί κάποιος από σας από την απάτη τής αμαρτίας•
     14 επειδή, μέτοχοι γίναμε του Χριστού, αν μέχρι τέλους κρατήσουμε βέβαιη την αρχή τής πεποίθησης•
     15 καθόσον λέγεται: «Σήμερα αν ακούσετε τη φωνή του, μη σκληρύνετε τις καρδιές σας, όπως στην πρόκληση της έντονης πικρίας».
     16 Επειδή, μερικοί, αφού άκουσαν, προκάλεσαν σ\' αυτόν έντονη πικρία• όχι, όμως, όλοι που βγήκαν από την Αίγυπτο με τον Μωυσή.
     17 Σε ποιους, όμως, παροργίστηκε για 40 χρόνια; Όχι σ\' αυτούς που αμάρτησαν, των οποίων τα κόκαλα έπεσαν μέσα στην έρημο;
     18 Σε ποιους, μάλιστα, ορκίστηκε ότι δεν θα μπουν μέσα στην κατάπαυσή του, παρά σ\' εκείνους που απείθησαν;

     19 Και βλέπουμε ότι από απιστία δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα. ] Προς Εβραίους επιστολή 3:19
     Και επίσης πρόσεξε το [ 31 Φοβερόν είναι το να πέση τις εις χείρας Θεού ζώντος.] Προς Εβραίους επιστολή 10:3.

 10. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (1)Ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί να είναι λογικό όν. Σαν λογικό ον σκέφτεται το νόημα τις ζωής του και κάνει ηθικές επιλογές. Ο άνθρωπος επίσης είναι θρησκευτικό ον. Δηλαδή έχει την έμφυτη τάση να πιστεύει κάπου. Έτσι ο άνθρωπος έφτιαξε πολλές θρησκείες ανάλογα μέχρι που έφτανε νους του. Όμως από την άλλη Αυτός που μας δημιούργησε δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, το τελειότερο από τα δημιουργήματα Του και επίσης αυτός ο Θεός δεν έπαψε ποτέ να έχει κάποιους που πίστευαν σε Αυτόν. Αυτός ο Θεός είναι μόνο ο Θεός της Βίβλου, ο Θεός που ενέπνευσε ανθρώπους να γράψουν την Αγία Γραφή.
  Ο Θεός της Αγίας Γραφής ακόμα στον παράδεισο προφήτεψε ότι κάποτε θα ερχόταν αυτός που θα συνέτριβε το κεφάλι του διαβόλου και θα ελευθέρωνε το ανθρώπινο γένος ( Γένεση 3:15). Μέσα στην ανθρώπινη ιστορία ο Θεός αυτός επενέβηκε πολλές φορές και άλλαξε το ρου της ιστορίας (πχ κατακλυσμός, Βαβέλ και δημιουργία διαφορετικών γλωσσών κτλ) αλλά και ανανέωσε την προφητεία που μιλούσαν για την έλευση του Μεσσία που θα έσωζε τους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα ο Θεός αποκάλυψε στον Αβραάμ και μετά στον βασιλιά Δαβίδ ότι από την γενιά τους θα γεννηθεί ο Μεσσίας.
  Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου Μεσσίας γεννήθηκε απλά και ταπεινά. Οι άνθρωποι της θρησκείας που υποτίθεται ότι μελετούσαν την Αγία Γραφή και τον περίμεναν , όταν τον είδαν τόσο απλό και ταπεινό δεν τον δέχτηκαν.

 11. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (2)Μάλιστα όχι μόνο δεν τον δέχτηκαν αλλά επειδή αυτός ο Μεσσίας έλεγε αλήθειες που αποκάλυπταν την υποκρισία τους και γκρέμιζαν την θρησκεία τους που την είχαν μεταμορφώσει σε εμπόριο έφτασαν στο σημείο να τον θανατώσουν με σταυρικό θάνατο. Όμως ο Μεσσίας όπως το είχε προειπεί την Τρίτη ημέρα αναστήθηκε και έδωσε στους μαθητές του κάποιες εντολές. Ας τις δούμε
  [16 Και οι έντεκα μαθητές πήγαν στη Γαλιλαία, στο βουνό, όπου τους είχε παραγγείλει ο Ιησούς.
  17 Και αφού τον είδαν, τον προσκύνησαν• μερικοί, όμως, δίστασαν.
  18 Και καθώς ο Ιησούς τους πλησίασε, τους μίλησε, λέγοντας: Δόθηκε σε μένα κάθε εξουσία στον ουρανό και επάνω στη γη.
  19 Αφού, λοιπόν, πορευτείτε, κάντε μαθητές όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,
  20 διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας• και δέστε, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα.] Ματθαίο Ευαγγέλιο 28:16-20. Ο Ιησούς Χριστός δεν δίδαξε κάποια θρησκεία αλλά την αλήθεια του Θεού και απέδειξε ότι αυτά που έλεγε είναι αλήθεια με την ανάσταση Του. Όταν ο Ιησούς έστειλε τους μαθητές Του να κηρύξουν το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη υποσχέθηκε να είναι μαζί τους και να τους βοηθάει. Και αυτό γίνεται . Οι αληθινοί χριστιανοί σε όλους τους αιώνες που είχαν πίστη στον Ιησού χριστό και στον Λόγο του Θεού έβλεπαν και βλέπουν τον Ιησού Χριστό να είναι μαζί τους και να κάνει θαυμαστά πράγματα.

 12. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (3)[ 14 Ύστερα, φανερώθηκε στους έντεκα, ενώ κάθονταν στο τραπέζι, και επέπληξε την απιστία τους και τη σκληροκαρδία, επειδή δεν πίστεψαν σ\' εκείνους που τον είχαν δει αναστημένο.
  15 Και τους είπε: Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση.
  16 Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί• όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί.
  17 Τούτα δε τα σημεία θα παρακολουθούν εκείνους που πίστεψαν: Στο όνομά μου θα βγάζουν δαιμόνια• θα μιλούν καινούργιες γλώσσες•
  18 θα πιάνουν φίδια• και αν κάτι θανάσιμο πιουν, δεν θα τους βλάψει• θα βάζουν τα χέρια επάνω σε αρρώστους, και θα γιατρεύονται.
  19 Ο μεν Κύριος, λοιπόν, αφού τους μίλησε, αναλήφθηκε στον ουρανό, και κάθησε στα δεξιά τού Θεού.
  20 Και εκείνοι, αφού βγήκαν έξω, κήρυξαν παντού, ενώ ο Κύριος συνεργούσε, και βεβαίωνε το κήρυγμα με τα θαύματα που επακολουθούσαν.] Μάρκο Ευαγγέλιο 16:14-20. Ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του να πάνε και να κηρύξουν το Ευαγγέλιο. Και να βαφτίζουν μόνο όσους πιστεύουν σε Αυτόν και στο Ευαγγέλιο που μας κήρυξε. Οι αληθινοί χριστιανοί είναι υπάκουοι στην εντολή του Χριστού και σήμερα ακόμα βαφτίζουν μόνο όσους έχουν πιστέψει. Δυστυχώς έχουμε και την ψεύτικη θρησκεία που βαφτίζει νήπια χωρίς να έχουν πιστέψει και μετά λέει σε αυτούς τους ανθρώπους όταν μεγαλώσουν πως έγιναν χριστιανοί.Όμως λένε ψέματα στους ανθρώπους +δεν έγιναν χριστιανοί.
  Αληθινός χριστιανός γίνεται κάποιος όταν ακούσει το μήνυμα της αγάπης του Ιησού Χριστού, πιστέψει στην σταύρωση +στην ανάσταση του Ιησού…

 13. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (4)Αληθινός χριστιανός γίνεται κάποιος όταν ακούσει το μήνυμα της αγάπης του Ιησού Χριστού, πιστέψει στην σταύρωση και στην ανάσταση του Ιησού και παίρνει συνειδητά την απόφαση να ακολουθήσει τον Ιησού Χριστό και το Ευαγγέλιο στην ζωή του. Η βάφτιση στο νερό ακολουθεί μια τέτοια ειλικρινή πίστη.

 14. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (5)[6 Εκείνοι, λοιπόν, καθώς συγκεντρώθηκαν τον ρωτούσαν, λέγοντας: Κύριε, τάχα σε τούτο τον καιρό αποκαθιστάς τη βασιλεία στον Ισραήλ;
  7 Και τους είπε: Δεν ανήκει σε σας να γνωρίζετε τα χρόνια ή τους καιρούς, που ο Πατέρας έβαλε στη δική του εξουσία•
  8 αλλά, θα πάρετε δύναμη, όταν έρθει επάνω σας το Άγιο Πνεύμα• και θα είστε μάρτυρες για μένα και στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την Ιουδαία και στη Σαμάρεια, και μέχρι το τελευταίο άκρο τής γης.
  9 Και όταν τα είπε αυτά, ενώ αυτοί τον έβλεπαν, αναλήφθηκε, και από κάτω του μια νεφέλη τον πήρε από τα μάτια τους.
  10 Και ενώ αυτοί εξακολουθούσαν να ατενίζουν στον ουρανό, καθώς αυτός ανέβαινε, ξάφνου, δύο άνδρες με λευκά ενδύματα στάθηκαν κοντά τους•
  11 οι οποίοι και είπαν: Άνδρες Γαλιλαίοι, γιατί στέκεστε κοιτάζοντας στον ουρανό; Αυτός ο Ιησούς, που αναλήφθηκε από σας στον ουρανό, θάρθει έτσι, με τον ίδιο τρόπο που τον είδατε να πορεύεται στον ουρανό.] Πράξεις των αποστόλων 1:6-11.
  Ο Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε στους αποστόλους αλλά και σε όλους τους μαθητές του σε όλους τους αιώνες ότι θα λάβαιναν το Άγιο Πνεύμα και μετά με την δύναμη του Αγίου Πνεύματος θα κήρυτταν το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο αρχίζοντας από την Ιερουσαλήμ.
  Οι αληθινοί χριστιανοί ούτε τότε ούτε τώρα σταματούν να κηρύττουν το Ευαγγέλιο και τον Ιησού Χριστό σαν τον μόνο Σωτήρα των ανθρώπων.

 15. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (6)[1 Ο ΔΕ Σαύλος, πνέοντας ακόμα από απειλή και φόνο ενάντια στους μαθητές τού Κυρίου, ήρθε στον αρχιερέα,
  2 και ζήτησε απ\' αυτόν επιστολές για τις συναγωγές στη Δαμασκό, προκειμένου, αν βρει μερικούς από τούτο τον δρόμο, και άνδρες και γυναίκες, να τους φέρει δεμένους στην Ιερουσαλήμ.
  3 Και καθώς πορευόταν, πλησίαζε στη Δαμασκό, και ξαφνικά άστραψε γύρω του φως από τον ουρανό•
  4 και πέφτοντας κάτω στη γη, άκουσε μια φωνή να του λέει: Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;
  5 Και είπε: Ποιος είσαι, Κύριε;
  Και ο Κύριος είπε: Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο εσύ καταδιώκεις• είναι σκληρό σε σένα να κλοτσάς σε καρφιά.
  6 Εκείνος δε τρέμοντας, και ενώ έγινε έκθαμβος, είπε: Κύριε, τι θέλεις να κάνω;
  Και ο Κύριος του είπε: Σήκω, και μπες μέσα στην πόλη, και θα σου λαληθεί τι πρέπει να κάνεις. 7 Και οι άνδρες, που τον συνόδευαν, στέκονταν άφωνοι, ακούγοντας μεν τη φωνή, χωρίς όμως να βλέπουν κανέναν.
  8 Και ο Σαύλος σηκώθηκε από τη γη• και είχε ανοιχτά τα μάτια του, όμως δεν έβλεπε κανέναν• και χειραγωγώντας τον, τον έφεραν μέσα στη Δαμασκό.
  9 Και ήταν τρεις ημέρες χωρίς να βλέπει• και δεν έφαγε ούτε ήπιε.
  10 Υπήρχε δε κάποιος μαθητής στη Δαμασκό, που ονομαζόταν Ανανίας, και ο Κύριος, διαμέσου ενός οράματος, του είπε: Ανανία. Και εκείνος είπε: Εδώ είμαι, Κύριε.

 16. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (7)11 Και ο Κύριος του είπε: Αφού σηκωθείς, πήγαινε στην οδό, που λέγεται Ευθεία, και στο σπίτι τού Ιούδα ζήτησε κάποιον που λέγεται Σαύλος, από την Ταρσό• επειδή, να, προσεύχεται•
  12 και διαμέσου ενός οράματος είδε έναν άνθρωπο, που λεγόταν Ανανίας, ότι μπήκε μέσα και έβαλε επάνω του το χέρι, για να ξαναδεί.
  13 Και ο Ανανίας αποκρίθηκε: Κύριε, από πολλούς άκουσα γι\' αυτόν τον άνδρα, όσα κακά έκανε στους αγίους σου στην Ιερουσαλήμ•
  14 κι εδώ έχει εξουσία από τους αρχιερείς να δέσει όλους όσους επικαλούνται το όνομά σου.
  15 Και ο Κύριος του είπε: Πήγαινε, δεδομένου ότι αυτός είναι ένα εκλεκτό σκεύος σε μένα, για να βαστάξει το όνομά μου μπροστά σε έθνη και βασιλιάδες, και τους γιους Ισραήλ•
  16 επειδή, εγώ θα του δείξω όσα πρέπει να πάθει για χάρη τού ονόματός μου.
  17 Και ο Ανανίας πήγε και μπήκε μέσα στο σπίτι• και αφού έβαλε επάνω του τα χέρια, είπε: Σαούλ, αδελφέ, ο Κύριος, ο Ιησούς που φάνηκε σε σένα στον δρόμο, στον οποίο ερχόσουν, με απέστειλε για να ξαναδείς, και να γίνεις πλήρης Πνεύματος Αγίου.
  18 Κι αμέσως έπεσαν από τα μάτια του κάτι σαν λέπια, και ξαναείδε αμέσως• και καθώς σηκώθηκε, βαπτίστηκε.] Πράξεις 9:1-19
  Επειδή ο Ιησούς είναι ζωντανός έχει την δύναμη να παρεμβαίνει και να αλλάζει καρδιές ανθρώπων. Έτσι ο Ιησούς Χριστός άλλαξε και την καρδιά ενός πολύ σκληρού ανθρώπου του Σαύλου και από διώκτη των χριστιανών τον έκανε έναν απόστολο που κήρυξε το Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού σε πολλές περιοχές που ποτέ πριν δεν είχε πάει κάποιος απόστολος.

 17. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (8)Αυτό είναι το μυστικό που η πίστη του Ιησού Χριστού και του Ευαγγελίου εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Δεν μιλώ για θρησκεία ούτε για αυτούς που τους βάφτισαν νήπια και τους έκαναν με το ζόρι «χριστιανούς». Αυτό δεν είναι αληθινός χριστιανισμός σύμφωνα με την Αγία Γραφή. Εγώ μιλώ για αυτούς που άκουσαν για την αγάπη του Ιησού Χριστού , πίστεψαν στην ανάσταση και στο Ευαγγέλιο του Χριστού και βαφτίστηκαν στο νερό με την θέληση τους και τώρα ζουν μια νέα ζωή μα αγάπη αλήθεια και δικαιοσύνη όπως δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και διαβάζουμε μέσα στον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή.

 18. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (9) Επίσης ο Ιησούς Χριστός είπε [14 Και τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη• και, τότε, θάρθει το τέλος.] Ματθαίο Ευαγγέλιο 24:14. Ο Ιησούς Χριστός δεν είπε ότι θα πιστέψουν όλοι στο Ευαγγέλιο και μετά θα έρθει το τέλος. Αλλά ο Ιησούς είπε ότι όλοι θα ακούσουν και το Ευαγγέλιο θα κηρυχτεί σε όλο τον κόσμο για να είναι μαρτυρία και έλεγχος για όσους δεν επίστεψαν. Και από αυτά που βλέπω μπορώ να πω ότι η ημέρα που ο Ιησούς Χριστός θα ξαναρθεί στην γη και θα κρίνει με δικαιοσύνη τους ανθρώπους , ζώντας και αναστημένους νεκρούς είναι κοντά , γιατί όπως το είπε ο Ιησούς το Ευαγγέλιο στις ημέρες μας κηρύττεται με κάθε τρόπο και το ίντερνετ είναι ένας από αυτούς τους τρόπους. Η συζήτηση που κάνουμε εδώ κατά κάποιο τρόπο εκπληρώνει αυτό που είπε ο Ιησούς ότι όλοι οι άνθρωποι θα ακούσουν την αλήθεια για την ανάσταση και το Ευαγγέλιο.
  Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η δευτέρα παρουσία του Ιησού Χριστού αλλά όλα τα σημεία φανερώνουν ότι αυτή η ημέρα δεν είναι μακριά.

 19. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (10) Ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν απλά ένας φιλόσοφος που είπε κάποια καλά πράγματα για να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού που έγινε άνθρωπος για να σταυρωθεί για την σωτηρία μας και νομάς δώσει πίσω αυτό που είχαμε και χάσαμε. Δηλαδή κοινωνία με τον Θεό και αιώνια ζωή.
  Ο Ιησούς δεν μας δίνει αιώνια ζωή κοντά Του αν εμείς σαν άνθρωποι δεν την θέλουμε για αυτό απαραίτητη προϋπόθεση για να σωθεί κάποιος καιν απολαύσει την αιώνια ζωή που υποσχέθηκε ο Ιησούς Χριστός είναι να δεχτεί τον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα του και να πιστέψει στο Ευαγγέλιο.

 20. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

  (11 από 11) Επίσης το μοναδικό και ξεχωριστό με τον Ιησού Χριστό και την διδασκαλία Του είναι ότι αν κάποιος ψάξει , μελετήσει τις αποδείξεις που έχουμε για την ανάσταση του Ιησού Χριστού και την αξιοπιστία του Λόγου του Θεού θα βρει τις αποδείξεις που χρειάζεται για να πιστέψει και αυτός ότι ο Ιησούς πραγματικά ήταν αυτός που ισχυρίστηκε ότι ήταν και έκανε αυτά που μας λέει η Αγία Γραφή ότι έκανε. Επίσης αν κάποιος επικαλεστεί τον Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα και Κύριο του τότε θα δει την δύναμη του Ιησού Χριστού πως θα έρθει και θα αλλάξει την ζωή του. Και όταν ο άνθρωπος γευτεί στην ζωή του την αγάπη και την δύναμη της ανάστασης του Ιησού Χριστού, οι ψεύτικες θρησκείες , οι φιλοσοφίες και οι θεωρίες των ανθρώπων και οι εφήμερες χαρές και απολαύσεις που προσφέρει οι αμαρτία δεν τον ελκύουν πια γιατί αυτός ο άνθρωπος που γνώρισε τον αναστημένο Ιησού Χριστό έχει γευτεί το ζωντανό νερό που μόνο αυτό μπορεί να ξεδιψάσει κάθε ειλικρινή ψυχή που ψάχνει για αλήθεια , αγάπη και δικαιοσύνη αληθινή.

  1. avatar Απάντηση σε: Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το

   Εκατομμυρια πιστοι, πιστευουν, σαν Σωτήρα και Κύριο του, τον Ιησού Χριστού, και η ζωη τους δεν εχει αλλαξει!!

   1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (1από7)Σε ευχαριστώ για την τέλεια αυτή ερώτηση σου γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να πω τι δίδαξε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός επάνω σε αυτό και τι ακριβώς λέει μέσα στην Αγία Γραφή.
    Το ότι θα ερχότανε άνθρωποι που θα παρίσταναν τους πιστούς και τους χριστιανούς ενώ δεν θα ήταν πραγματικά δεν ήταν κάτι που δεν το ήξερε το Ιησούς Χριστός. Γι αυτό σε πολλά μέρη της διδασκαλίας Του φρόντισε να ενημερώσει τους μαθητές Του για τον κίνδυνο που διέτρεχε κάποιος μα το να είναι μεν μαθητής Του αλλά να μην κάνει το θέλημα Του με τα έλξης λογία
    [15 Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι.
    16 Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους• μήπως μαζεύουν σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια;
    17 Έτσι, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς• ενώ το σαπρό δέντρο κάνει κακούς καρπούς.
    18 Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς ούτε ένα σαπρό δέντρο να κάνει καλούς καρπούς.
    19 Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά.
    20 Επομένως, από τους καρπούς τους θα τους γνωρίσετε.
    21 Δεν θα μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών καθένας που λέει σε μένα: Κύριε, Κύριε• αλλ\' αυτός που πράττει το θέλημα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι στους ουρανούς.
    22 Πολλοί θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου, και στο όνομα σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά σου κάναμε πολλά θαύματα;

   2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    2από7)23 Και, τότε, θα ομολογήσω σ\' αυτούς, ότι: Ποτέ δεν σας γνώρισα• φεύγετε από μένα εσείς που εργάζεστε την ανομία.] Ματθαίος 7:15-23.Άρα το να αποκαλεί κάποιος τον Ιησού Χριστό (Κύριε , Κύριε) δεν αρκεί αν στην ζωή του δεν έχει τον καρπό που δοξάζει τον Θεό.Αλλού λέει [20 Επειδή, σας λέω ότι, αν η δικαιοσύνη σας δεν περισσεύσει περισσότερο από τη δικαιοσύνη των γραμματέων και των Φαρισαίων, δεν θα μπείτε μέσα στη βασιλεία των ουρανών.] Ματθαίος 5:20.Ο άνθρωπος του Θεού πρέπει να έχει αγάπη και δικαιοσύνη. Αν κάποιος ζει με αδικία και ψέμα τότε αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αληθινός χριστιανός αλλά υποκριτής.Αλλού ο Ιησούς είπε [42 Ο Ιησούς, λοιπόν, είπε σ\' αυτούς: Αν ο Θεός ήταν πατέρας σας, θα αγαπούσατε εμένα• επειδή, εγώ από τον Θεό βγήκα, και έρχομαι• δεδομένου ότι, δεν ήρθα από τον εαυτό μου, αλλά με απέστειλε εκείνος.
    43 Γιατί δεν γνωρίζετε τη λαλιά μου; Επειδή, δεν μπορείτε να ακούτε τον λόγο μου.
    44 Εσείς είστε από τον πατέρα τον διάβολο, και θέλετε να κάνετε τις επιθυμίες τού πατέρα σας. Εκείνος ήταν εξαρχής ανθρωποκτόνος, και δεν μένει στην αλήθεια• επειδή, αλήθεια δεν υπάρχει σ\' αυτόν.Όταν μιλάει το ψέμα,μιλάει από τα δικά του• επειδή,είναι ψεύτης, +ο πατέρας τού ίδιου τού ψεύδους.
    45Και εγώ, επειδή λέω την αλήθεια, δεν με πιστεύετε.
    46Ποιος από σας με ελέγχει για αμαρτία; Αν, όμως, σας λέω αλήθεια, γιατί εσείς δεν με πιστεύετε;
    4 Όποιος είναι από τον Θεό, ακούει τα λόγια τού Θεού• γι\' αυτό εσείς δεν ακούτε, επειδή δεν είστε από τον Θεό.] Ιωάννη 8:42-47

   3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (3από7) Όποιος λέει ψέματα ο πατέρας το είναι ο διάβολος και θα περάσει την αιωνιότητα με τον διάβολο. Όσοι θέλουν να ανήκουν στον Ιησού πρέπει να μάθουν να ζουν στην αλήθεια και στο φως και να έχουν μια γνήσια αγάπη για τον Θεό και τον πλησίον τους.
    Αλλού ο Ιησούς είπε [31 Και όταν έρθει ο Υιός τού ανθρώπου μέσα στη δόξα του, και όλοι οι άγιοι άγγελοι μαζί του, τότε θα καθήσει επάνω στον θρόνο τής δόξας του.
    32 Και μπροστά του θα συγκεντρωθούν όλα τα έθνη• και θα τους χωρίσει από αναμεταξύ τους, όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια.
    33 Και τα μεν πρόβατα θα τα στήσει από τα δεξιά του, ενώ τα ερίφια από τα αριστερά.
    34 Τότε, ο βασιλιάς θα πει σ\' αυτούς που θα είναι από τα δεξιά του: Ελάτε, οι ευλογημένοι τού Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία, που είναι ετοιμασμένη σε σας από τη δημιουργία τού κόσμου•
    35 επειδή, πείνασα, και μου δώσατε να φάω• δίψασα και μου δώσατε να πιω• ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε•
    36 γυμνός ήμουν, και με ντύσατε• ασθένησα, και με επισκεφθήκατε• σε φυλακή ήμουν, και ήρθατε σε μένα.
    37 Τότε, οι δίκαιοι θα του απαντήσουν, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς, και σε θρέψαμε; Ή, να διψάς, και σου δώσαμε να πιεις;
    38 Και πότε σε είδαμε ξένον, και σε φιλοξενήσαμε; Ή, γυμνόν, και σε ντύσαμε;
    39 Και πότε σε είδαμε ασθενή ή σε φυλακή, και ήρθαμε σε σένα;
    40 Και απαντώντας ο βασιλιάς, θα τους πει: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον το αυτό κάνατε σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε μένα.

   4. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (4από7)41 Τότε, θα πει και σ\' εκείνους που θα είναι από τα αριστερά: Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στην αιώνια φωτιά, που είναι ετοιμασμένη για τον διάβολο και για τους αγγέλους του.
    42 Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω• δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω•
    43 ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε• γυμνός, και δεν με ντύσατε• ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε.
    44 Τότε, θα του απαντήσουν κι αυτοί, λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να διψάς ή ξένον ή γυμνόν ή ασθενή ή σε φυλακή, και δεν σε υπηρετήσαμε;
    45 Τότε, θα τους απαντήσει, λέγοντας: Σας διαβεβαιώνω, καθόσον δεν το κάνατε αυτό σε έναν από τούτους τούς ελάχιστους, δεν το κάνατε ούτε σε μένα.
    46 Και θα αποχωρήσουν, αυτοί μεν σε αιώνια κόλαση• ενώ οι δίκαιοι σε αιώνια ζωή.] Ματθαίο 25:31-46 . Που σημαίνει ότι αν κάποιος δεν έχει μάθει να φέρεται με αγάπη και δικαιοσύνη προς όλους δεν μπορεί να μπει στην βασιλεία του Θεού άσχετα τι νομίζει ο ίδιος για τον εαυτό του.
    Άρα λοιπόν το ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξέρουν την αλήθεια για τον Ιησού Χριστό αλλά η καρδία τους δεν Τον αγάπησε πραγματικά δεν ήταν κάτι άγνωστο στον Ιησού και για αυτό μας προειδοποίησε σχετικά.
    Άλλωστε η λέξη «χριστιανός» δεν είναι τίτλος , ούτε κάτι που το κληρονομείς από τους γονείς σου. Χριστιανοί ονομαστήκαν για πρώτη φόρα οι μαθητές του Χριστού στην Αντιόχεια (Δες Πράξεις Αποστόλων 11:24). Που σημαίνει για να ονομαστεί κάποιος αληθινός χριστιανός πρέπει πρώτα να γίνει μαθητής Χριστού.

   5. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (5από7)Μαθητής σημαίνει ακούω τον διδάσκαλο μου, μαθαίνω από αυτόν και ακόλουθο το παράδειγμα Του. Αν ο μαθητής δεν μαθαίνει το μάθημα του τότε δεν παίρνει την τάξη και έτσι είναι πολλοί που φέρουν το όνομα «χριστιανός» αλλά δεν είναι μαθητές και μάλιστα μαθητές επιδεκτικοί μαθήσεως.
    Ο Ιησούς δεν έκανε κανέναν μαθητή Του με το ζόρι. Άλλωστε και οι εντολές του στους αποστόλους ήταν [15 Και τους είπε: Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση.16 Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί• όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί.] Μάρκος 16:15-16. Για να γίνει κάποιος μαθητής του Χριστού πρέπει πρώτα να πιστέψει και μετά να βαπτιστεί. Οι ψεύτικες θρησκείες βαφτίζουν τους ανθρώπους νήπια και χωρίς να πιστέψουν. Ακόμα και αυτό δείχνει αν κάποιος κήρυκας ή κάποια εκκλησια σέβεται τον Λόγο του Θεού και τις εντολές του Χριστού ή έχει αντικαταστήσει την άγια και θεόπνευστη διδασκαλία του Ιησού Χριστού με ανθρώπινες παραδόσεις και αντιχριστιανικές πρακτικές.

   6. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (6από7)Έτσι ο Ιησούς Χριστός μας είπε την αλήθεια για την σωτηρία μας και ταυτόχρονα άφησε ελεύθερους τους ανθρώπους να κάνουν τις επιλογές τους. Ο Ιησούς Χριστός δεν υποχρεώνει κανέναν να γίνει μαθητής Του αν δεν θέλει.
    Όμως το κάλεσμα του όπως τότε έτσι και σήμερα παραμένει το ίδιο
    [28 Ελάτε σε μένα όλοι όσοι κοπιάζετε και είστε φορτωμένοι, και εγώ θα σας αναπαύσω.
    29 Σηκώστε επάνω σας τον ζυγό μου, και μάθετε από μένα• επειδή, είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά• και θα βρείτε ανάπαυση μέσα στις ψυχές σας.30 Επειδή, ο ζυγός μου είναι καλός, και το φορτίο μου ελαφρύ.] Ματθαίος 11:28-30 και αλλού θα πει [12 Και δέστε, έρχομαι γρήγορα• και ο μισθός μου είναι μαζί μου, για να αποδώσω σε κάθε έναν όπως θα είναι το έργο του.
    13 Εγώ είμαι το Α και το Ω, αρχή και τέλος, ο πρώτος και ο τελευταίος.
    14 Μακάριοι αυτοί που πράττουν τις εντολές του, για να έχουν εξουσία επάνω στο δέντρο τής ζωής, και να μπουν διαμέσου των πυλώνων μέσα στην πόλη.
    15 Έξω, όμως, είναι τα σκυλιά και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονιάδες και οι ειδωλολάτρες, και κάθε ένας που αγαπάει και πράττει το ψέμα.
    16 Εγώ, ο Ιησούς, έστειλα τον άγγελό μου για να δώσει σε σας μαρτυρία γι\' αυτά, στις εκκλησίες• εγώ είμαι η ρίζα και το γένος τού Δαβίδ, το αστέρι, το λαμπερό και πρωινό.
    17 Και το Πνεύμα και η νύφη λένε: Έλα, και όποιος ακούει, ας πει: Έλα• και όποιος διψάει, ας έρθει• και όποιος θέλει, ας παίρνει δωρεάν το νερό τής ζωής.] Αποκάλυψη 22:12-17.

   7. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (7απο7)Ο Ιησούς Χριστός θέλει να μας δώσει το ζωντανό νερό για να ξεκουράσει και να ξεδιψάσει την ψυχή μας. Μόνο οποίος γεύεται αυτό το νερό θα ξεδιψάσει πραγματικά και θα έχει αιωνία ζωή. Αν κάποιος νομίζει ότι πίνει από το νερό που δίνει ο Ιησούς Χριστός αλλά στην πραγματικότητα υποκρίνεται και κάνει άλλα πράγματα από αυτά που ζήτησε ο Ιησούς Χριστός τότε αδικεί τον εαυτό του, γιατί και σε αυτήν βενζόη θα είναι ανικανοποίητος αλλά και θα χάσει την αιωνία ζωή που αυτή η ζημία είναι μεγαλύτερη που υπάρχει.
    Το ερώτημα όμως που τίθεται και για σένα είναι το έξης: εσύ ποιον θα ακολουθούσης στήνω σου και ποιον θα απορρίψεις; Ποιανού παράδειγμα θα μιμηθείς ; Το παράδειγμα του Ιούδα που ήταν κλεφτής και υποκριτής και τελικά πρόδωσε τον Ιησού ή του Πέτρου που όταν πήγανε να τον σταυρώσουν στην Ρώμη είπε [ δεν είμαι άξιος να πεθάνω όπως ο Χριστός γι αυτό σταυρώστε με ανάποδα] .
    Να προσεχείς μόνο να κανείς την σωστή επιλογή γιατί τις συνέπειες της επιλογής σου εσύ θα τις υφίστασαι και μάλιστα στην αιωνιότητα.

    1. avatar Κώστας Ψαρουδάκης

     Θέλεις να μας πεις γιατί βάζεις όλα αυτά τα κατεβατά; Και εγώ θα μπορούσα να κάνω copy-paste εδώ κείμενα από τον \"άρχοντα των δαχτυλιδιών\" με τον Χάρι Πότερ. Θα αποδείκνυε κάτι αυτό;

Παρακαλούμε περιμένετε ...