Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

35
loading
Γράφει
ο Γιώργος Λαμπίρης
Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος – Victoria Facebook Group

Για τη Victoria έχουν ακουστεί αρκετά. Ενίοτε οι ιστορίες αυτές, αγγίζουν τα όρια του αστικού μύθου. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το ροκ στέκι της Νίκαιας, δημιούργησε και μετέφερε μουσικές τάσεις στην Ελλάδα.

Ήταν το πρώτο ροκάδικο στην Ελλάδα, χρονολογικά, αλλά και μουσικά πρωτοπόρο για την εποχή του. Οι δίσκοι κατέφθαναν από το εξωτερικό για να μπουν στη δισκοθήκη του μαγαζιού, που έκλεισε οριστικά το 1988. Ο προφανής λόγος για τον οποίο έβαλε λουκέτο, και γνωρίζουν οι περισσότεροι θαμώνες και μη, είναι ότι ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ), τοποθέτησε βόμβα στο μαγαζί. Λίγα λεπτά αργότερα μία ακόμα βόμβα έσκαγε στο 10ο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας.

VICT

Η Victoria ξεκίνησε τη διαδρομή της ως ντισκοτέκ το 1969, παίζοντας μεταξύ άλλων soul μουσικές, φιλοξενώντας «καρεκλάδες». Μετεξελίχθηκε σε συνεπές ροκάδικο, χωρίς παρεκκλίσεις από την ευρύτερη ροκ γραμμή.

Ιδιοκτήτης ήταν ο Σούλης Καραγιαννίδης, γνωστός ως Σούλης ο Victorias. Πολλοί από τους θαμώνες τον είχαν από φόβο, καθώς αν γινόταν μια στραβή, έδιωχνε κόσμο από το μαγαζί χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρωί ο Σούλης διατηρούσε πάγκο στη λαϊκή, το βράδυ είχε τα μαγαζιά του. Εκτός από τη Victoria, είναι ιδιοκτήτης έως και σήμερα της ντισκοτέκ Boom-Boom.

SOUL

Η Victoria ήταν υπόγεια και δεν είχε πόρτα. Εκείνη που έλεγχε όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν, ήταν η Μαρία, η γυναίκα του Σούλη. Αν κάτι δεν της άρεσε, ακολουθούσε συνεννόηση με το Σούλη. Στον επόμενο τόνο, εάν κάποιος δεν ταίριαζε στο κλίμα της Victoria, είχε βρεθεί από τα υπόγεια του μαγαζιού στα ισόγεια της εξόδου στη Νίκαια.

Γυρίζοντας το χρόνο περισσότερα από τριάντα χρόνια πίσω, το newsbeast.gr μίλησε με το Ντίνο Μπούταλη και το Θανάση, δύο από τους πιο πιστούς θαμώνες. Μαζί τους και ο Βασίλης Λεκάκης, ο dj της Victoria. Ο καθένας μιλά για τη Victoria, όπως την έζησε κατά το πέρασμα από την εφηβεία στον ενήλικο βίο.

- Πώς ξεκίνησε το μαγαζί; Δεν ήταν από την αρχή ροκάδικο αν δεν κάνω λάθος…

Ντίνος: Τα πρώτα χρόνια ήταν ένα πιο funky μαγαζί. Έπαιζε κυρίως ντίσκο. Έπαιζε όμως και ροκ, κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Βασίλης: Ο Ντίνος και ο Θανάσης που βλέπεις απέναντί σου, ήταν καθημερινοί πελάτες. Έπιναν το ποτό τους, τον καφέ τους, περίμεναν το κορίτσι και τους φίλους τους. Ήταν το στέκι τους. Όλα εκεί ξεκινούσαν από μία πρόταση: «πάω να ακούσω μουσική». Το rock club Victoria ήταν κέντρο διασκέδασης με ωράριο λειτουργίας από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ. Το Σάββατο έκλεινε στις δύο. Ανεξάρτητα από το νόμο Παπαθεμελή. Μερικά Σάββατα, το ωράριο τραβούσε έως τις 3.

IMG_3234
Ο Ντίνος Μπούταλης

Ντίνος: Το ροκ ήταν και είναι μία κουλτούρα. Τρόπος ζωής. Η funky μουσική ήταν περισσότερο συνδυασμένη με το χορό. Γι’ αυτό και όσους έρχονταν για να ακούσουν funky, τους έλεγαν «γκιράπες» ή «καρεκλάδες». Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ανέβουν στην πίστα και να κάνουν κάποιες συγκεκριμένες φιγούρες για εντυπωσιασμό. Θυμάμαι τους πέντε κορυφαίους χορευτές της περιοχής όπως ήταν ο Σωτήρης ο Κόκκινος που ήταν «καρεκλάδες». Στην πορεία αυτό έσβησε. Επικράτησε το ροκ.

- Στο επίκεντρο βρισκόταν η μουσική…

Βασίλης: O ιδιοκτήτης έδινε τα λεφτά του στη μουσική. Υπήρχαν στιγμές που το μαγαζί έκανε είσπραξη πενήντα δραχμές και την άλλη μέρα αγόραζε δίσκους εξήντα δραχμών. Έφευγε στην Αγγλία για να ενημερωθεί και να φέρει νέους δίσκους. Τότε η απόκτηση ενός δίσκου έμοιαζε με μύθο. Οι εισαγωγές δίσκων ήταν ελάχιστες και πανάκριβες.

Ο πρώτος dj, o Τάσος, που έπαιζε funk και soul, ήταν εκείνος που είχε την ιδέα να κάνουμε το μαγαζί ροκάδικο. Εγώ ακόμη ήμουν θαμώνας του Victoria. Αρχικά ξεκινήσαμε να παίζουμε ροκ Κυριακή, Πέμπτη και Δευτέρα. Τις υπόλοιπες παίζαμε soul και γίνονταν διαγωνισμοί χορού.

Θανάσης: Κάποιες φορές το Victoria άνοιγε και πρωινά Κυριακής. Και τα Σάββατα έπαιζε περισσότερο metal.

- Πώς κατάφερες να γίνεις από πελάτης, dj;

Βασίλης: Διατηρούσα φιλική σχέση με το αφεντικό και είχα γίνει φίλος με τον προηγούμενο dj, τον Τάσο τον Αρσένη. Ήμουν 17 χρονών, ανήλικος ακόμα και μου άρεσε η μουσική. Γι’ αυτό και πήγαινα εκεί. Ήθελα να ενημερώνομαι για ό,τι καινούργιο κυκλοφορούσε. Η σχέση αυτή εξελίχθηκε στη συνέχεια σε επαγγελματική συνεργασία.

soulisvasilis
Ο Σούλης ο Victorias με το Βασίλη Λεκάκη

Θανάσης: Eπίσης είχε τα καλύτερα ηχοσυστήματα που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή. Τα BOSE 901.

- Έχω ακούσει ότι το αλκοόλ στη Victoria δεν ήταν πρωταγωνιστής στις πωλήσεις. Ισχύει;

Βασίλης: Έτσι είναι. Το μαγαζί έβγαζε καφέδες. Πουλούσαμε 200 φραπέ την ημέρα. Αυτό ήταν το βασικό ποτό.

Θανάσης: Ο καλύτερος φραπέ!

Βασίλης: Δεν υπήρχε αλκοόλ τότε. Όλοι έπιναν φραπέ. Ο πελάτης ηλικίας 18 και 20 χρονών, δεν είχε λεφτά για αλκοόλ. Ήταν άλλες εποχές τότε. Υπήρχε φτώχεια.

Ντίνος: Φαντάσου ότι οι περισσότεροι πηγαίναμε με τράκα.

- Πώς κατάφερε το Victoria να αποκτήσει φήμη ως ροκάδικο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και ανταγωνιστές όπως ήταν τα Ombre, Renegade, Rainbow, Paranoid;

Nτίνος: Το Victoria δημιούργησε τέτοια μουσική κουλτούρα στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να νοικιάζουμε δωματιάκια – μουσικά στούντιο, για να παίζει ο καθένας με το συγκρότημά του.

Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να αντιγράψουν τη Victoria. Δεν τα κατάφεραν όμως γιατί είχε πολύ ενημερωμένη δισκοθήκη. Ήταν αδύνατον να μας ακολουθήσει ένα καινούργιο μαγαζί.

Θανάσης: Η επιδραστικότητα της Victoria ήταν τόσο μεγάλη, σε σημείο που και εμείς είχαμε ένα στούντιο νοικιασμένο και παίζαμε με το δικό μας συγκρότημα. Είχαμε αρρώστια με τη μουσική. Ψαχνόμαστε συνέχεια για καινούργια ακούσματα. Στην αρχή ξεκινήσαμε με πιο ήπια ακούσματα όπως blues και ροκ και στη συνέχεια το προχωρήσαμε στο metal και thrash.

MAIDEN

- Εσύ πότε κατέβηκες για πρώτη φορά τα σκαλοπάτια της Victoria;

Θανάσης: H πρώτη μου γνωριμία με το μαγαζί έγινε μία Κυριακή γύρω στο ’82-’83. Ήμουν ακόμα ανήλικος. Γενικά δεν άφηναν τους ανήλικους να μπαίνουν μέσα. Παρόλ’ αυτά με έφερε ένας μεγαλύτερος από τη γειτονιά, ο Γιάννης, ναυτικός, ο οποίος είχε μεγάλη συλλογή από δίσκους και άκουγε πολλή μουσική.

Μπήκα μία, δύο, τρεις φορές, στο τέλος συνήθισαν τη φάτσα μου και άρχισα να πηγαίνω και τα βράδια. Μόλις τελείωνα το σχολείο, πήγαινα στο σπίτι, ψευτοδιάβαζα και άκουγα μουσική. Κατά τις πέντε βρισκόμουν στο Περιβολάκι, στην πλατεία, και πολλές φορές έκανα τράκα, προσπαθώντας να μαζέψω λεφτά για το εισιτήριο, να πάρω το φραπέ μου και να ακούσω μουσική.

IMG_3245

- Πόσο έκρυθμη μπορούσε να γίνει η ατμόσφαιρα στο μαγαζί εάν τα πράγματα δεν ήταν «όπως έπρεπε»;

Ντίνος: Έπεφτε εύκολα ξύλο στη Victoria. Αν ερχόταν καμιά παρέα που ήταν άγνωστη στο μαγαζί, μπορούσε να γίνει τσαμπουκάς από τη μία στιγμή στην άλλη.

- Ισχύει πως αν κάποιος ερχόταν ασυνόδευτος έτρωγε πόρτα;

Βασίλης: Τότε δεν υπήρχαν πολλά μαγαζιά για να ακούσει κανείς μουσική. Υπήρχαν οι ντισκοτέκ. Έπαιρνε κάποιος το κορίτσι του, καθώς για να μπει στη ντίσκο έπρεπε να συνοδεύεται. Έτσι γινόταν και σ’ εμάς τα πρώτα χρόνια. Όταν έπαιζε soul η Βικτώρια όλοι οι άντρες έπρεπε να συνοδεύονται. Αργότερα που έγινε ροκάδικο, γίνονταν δεχτοί και οι ασυνόδευτοι.

- Ποιοι μεγάλοι πέρασαν από τη Victoria για να πιουν το ποτό τους;

Βασίλης: Ο Alex Harvey είχε έρθει το 1981 πριν από τη συναυλία του και έκανε δοκιμαστικό στη Victoria με τη μπάντα του. Το 1983 ήρθαν οι Iron Maiden. Ο Bruce Dickinson και ο Andrian Smith, o κιθαρίστας και ο τραγουδιστής. Είχαν κυκλοφορήσει το Number of the Beast και ετοίμαζαν το Powerslave. Είχε αποχωρήσει ο Paul Di' Anno και ήθελαν να κάνουν καινούργιο ξεκίνημα. Χαμός είχε γίνει. Όλα βέβαια γίνονταν με πρωτοβουλίες του Σούλη σε συνεννόηση με τις δισκογραφικές, οι οποίες μας στήριζαν γιατί τους προωθούσαμε τα LP.

maiden1982
Ο Σούλης με τους Iron Maiden στα Καβουράκια στις Τζιτζιφιές

Το ίδιο βράδυ μάλιστα πήγαμε με το Σούλη και τους Iron Maiden και φάγαμε καραβίδες, στα Καβουράκια στις Τζιτζιφιές. Ήρθαν επίσης οι Uriah Heep, οι Scorpions, οι Saxon, οι Motorhead.

SAXON12
Οι SAXON

Ντίνος: Κάτι τέτοιες στιγμές γέμιζε ασφυκτικά το μαγαζί. Ο ένας καθόταν πάνω στον άλλο και σχηματιζόταν ουρά στο δρόμο. Μιλάμε για συγκροτήματα που έπαιζαν μπροστά σε 40.000 άτομα και παρόλ’ αυτά έρχονταν σε ένα υπόγειο στη Νίκαια.

IRON
Οι Iron Maiden μετά το τέλος της συναυλίας τους

Βασίλης: Υπάρχουν βέβαια και γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες που ξεπήδησαν από τη Victoria. Ένας από αυτούς είναι και ο Μαχαιρίτσας. Ο Λαυρέντης ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με κοινό στη Victoria. Τότε έπαιξε για πρώτη φορά. Αλλά και ο Ηλίας Ασλάνογλου των Magic de Spell που ήταν επίσης πελάτης. Επίσης, ο Μιχάλης ο Ρακιντζής ερχόταν στο μαγαζί και μου έλεγε τότε: «Βασίλη, βγάζω καινούργιο δίσκο. Βοήθησε αν μπορείς». Δεν μπορούσα να βοηθήσω, ούτε είχε παίξει ποτέ στη Victoria. Η μουσική του δεν συμβάδιζε με αυτά που έπαιζε το μαγαζί. Ανάμεσα στους πελάτες ήταν ο Γιοκαρίνης και οι Vice Human, πριν ακόμα γίνουν γνωστοί στη metal σκηνή.

- Πώς ήταν ο Σούλης, ο ιδιοκτήτης, σαν άνθρωπος;

Ντίνος: Θυμάμαι μπαίνοντας στο μαγαζί, η πρώτη παρουσία που έβλεπε κανείς ήταν η Μαρία, η γυναίκα του Σούλη, του ιδιοκτήτη. Κρατούσε το ταμείο. Ο Σούλης ήταν αυστηρός. Είχε να κάνει με ένα κοινό κάπως επικίνδυνο και έπρεπε να κρατάει τις ισορροπίες. Δεν άφηνε τις καταστάσεις να ξεφύγουν. Όταν πήγαινε να γίνει η στραβή, άναβε αμέσως τα φώτα. Θυμάμαι ότι έμπαινε η ασφάλεια και συγκεκριμένα ο Βαγγέλης, ένας αστυνομικός από το τμήμα της Νίκαιας. Μεγάλη μορφή. Τον ήξερε όλη η Νίκαια.

Βασίλης: Ο Σούλης ήταν ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας.

- Τι γινόταν στο μαγαζί όταν έμπαινε η αστυνομία;

Βασίλης: Ανάβαμε τα φώτα επιδεικτικά. Για να δείξουμε ότι δεν συνέβαινε τίποτα μέσα στο μαγαζί. Ταυτόχρονα όμως κλείναμε τη μουσική. Σαν να λέγαμε στους αστυνομικούς: «Tι θέλετε; Γιατί ήρθατε;». Την πρώτη φορά που άναψαν τα φώτα ήταν εξοργιστικό για τον κόσμο. Τη δεύτερη τους ήρθε λίγο πιο ομαλά. Την τρίτη φορά έγινε κωμωδία.

IMG_3208
O Βασίλης Λεκάκης

Ντίνος: Σκέψου ότι έπαιρναν όλο το μαγαζί στο τμήμα για εξακρίβωση. Ειδικά τις καθημερινές που είχε λιγότερο κόσμο άδειαζε το μαγαζί.

Θανάσης: Από κάποιο σημείο και ύστερα με χαιρετούσαν οι σκοποί στο 10ο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Με είχαν μάθει μετά τις πολλές επισκέψεις. Το μαγαζί είχε κακή φήμη γιατί ήταν ένα ροκ μαγαζί. Το μοναδικό στέκι στη Νίκαια που μάζευε όλους αυτούς τους τύπους με τα μακριά μαλλιά, με τα καρφιά. Αυτούς που όλοι τους έδειχναν με το δάχτυλο τεντωμένο στη γειτονιά. Τους «αλήτες». Όλοι οι γονείς ήξεραν τη Victoria. Ήταν το μέρος που «δεν έπρεπε να πάει το παιδί τους». Όταν ήμουν μικρότερος δεν έλεγα στους γονείς που πάω. Μετά ήξεραν. Εκείνοι δεν ήθελαν να πηγαίνω.

VICTORIA2

- Ποιες ήταν οι επικρατέστερες τάσεις στο ντύσιμο την εποχή εκείνη;

Ντίνος: Υπήρχε η μόδα της εποχής. Φορούσαμε πολύ ριγέ παντελόνια και καρφιά που αγοράζαμε από το Topman και από το Remember στην Πλάκα.

- Πώς ήρθε το λουκέτο για τη Victoria;

Θανάσης: Το μαγαζί έκλεισε μετά την τοποθέτηση βόμβας. Έσκασε μία στη Victoria και ένα τέταρτο αργότερα μία άλλη στο 10ο αστυνομικό τμήμα. Την ευθύνη την είχε αναλάβει ο ΕΛΑ.

Βασίλης: Έχω τη δική μου άποψη ως προς τα αίτια. Εάν διαβάσετε τις εφημερίδες της εποχής εκείνης, εξελισσόταν ένα μείζον πολιτικό θέμα. Κεντρικός τίτλος σε όλες τις εφημερίδες ήταν η παιδεία. Οι εκπαιδευτικοί απεργούσαν επί πολλές ημέρες παραμονή των εξετάσεων. Με μία βόμβα στο 10ο και άλλη μία στη Victoria, αμέσως κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου. Επέλεξαν τη Victoria ως στόχο, γιατί την ήξεραν οι πάντες. Και στη συνέχεια είπαν ότι έφταιγαν τα ναρκωτικά.

18034040_298152987274545_805696456662268842_n
Η πρόβα του Alex Harvey

- Ναρκωτικά δεν υπήρχαν στη Victoria;

Βασίλης: Παντού υπήρχαν ναρκωτικά. Διακίνηση όμως δεν γινόταν ποτέ στο μαγαζί. Μπορεί να είχε κάποιος θαμώνας πάνω του, αλλά σε αυτό δεν εμπλεκόταν η Victoria. Όταν τους πιάναμε, τους διώχναμε.

Ντίνος: Πάντως ο πιο βασικός λόγος για να διώξει κάποιον ο Σούλης από το μαγαζί, ήταν εάν δεν σεβόταν το χώρο και τους άλλους. Εάν για παράδειγμα κάποιος έσπαγε έστω και ένα ποτήρι, θα έτρωγε ξύλο απ’ όλο το μαγαζί. Είχαν συμβεί τέτοιες καταστάσεις.

Βασίλης: Όταν κάποιος είναι 18-20 χρονών, όπως η πλειονότητα του κοινού, ο καβγάς μπορεί να ξέσπαγε για ασήμαντη αφορμή.

scorpions
Oι Scorpions

- Στους αγώνες του Ολυμπιακού τι συνέβαινε;

Ντίνος: Σπάνια έπεφτε ξύλο για ποδοσφαιρικά. Το 90% μέσα στη Victoria ήταν Ολυμπιακοί. Υπήρχαν επίσης ΑΕΚτζήδες ή Παναθηναϊκοί της περιοχής, αλλά ήταν όλοι φίλοι μεταξύ τους. Το πρόβλημα μπορεί να ξεκινούσε εάν έρχονταν οργανωμένοι από άλλες περιοχές.

- Ποιες ήταν οι πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του μαγαζιού;

Θανάσης: Ο Αχιλλέας ο Ozzy, ο Γιάννης ο Κουτρουμάνος, ο Motorhead. Όλοι είχαν παρατσούκλια.

Ντίνος: Εμένα με φώναζαν Θορ. Δεν ξέρω πώς βγήκε. Νομίζω όμως ότι κάποια στιγμή που πήγαμε να φτιάξουμε ένα γκρουπ, είχα προτείνει αυτό το όνομα και έμεινε να με φωνάζουν όλοι έτσι.

Θανάσης: Εγώ ήμουν ο Θανάσης ο Priest γιατί μου άρεσαν οι Judas Priest.

LEMMY11
Διακρίνεται η πλάτη του Lemmy Kilmister με το τζιν πουκάμισο

- Η Victoria όμως έφερνε και δίσκους συγκροτημάτων σε πανελλήνια πρώτη…

Ντίνος: Έτσι είναι. Θυμάμαι πως όταν άκουσα Metallica στη Victoria, ήταν η πρώτη φορά. Είχα πάθει σοκ. Αυτό ήταν το πρώτο thrash που ακούσαμε. Όλοι θέλαμε να μάθουμε τι ήταν αυτό που έπαιζε.

- Όταν έκλεισε πώς ένιωσες;

Θανάσης: Είχα ήδη φύγει φαντάρος όταν έκλεισε η Victoria. Το έμαθα, λυπήθηκα, αλλά όταν γύρισα είχε αλλάξει η καθημερινότητά μου. Πλέον σταμάτησα να ανεβαίνω στις 6.30 στο Περιβολάκι για να πάω αμέσως μετά στη Victoria.

Ντίνος: Όταν έκλεισε ήταν σοκ για εμάς. Ταυτόχρονα όμως φοβηθήκαμε πολύ όταν μάθαμε ότι βρίσκεται τρομοκρατική οργάνωση πίσω από το χτύπημα. Και κάπου μαζευτήκαμε. Μεγαλώσαμε μέσα εκεί. Και η Victoria συμβάδιζε με μία συγκεκριμένη φάση ζωής. Μετά το στρατό τα πράγματα άλλαξαν. Είχε κοπεί το μαλλί, είχα μία κοπέλα που δεν είχε σχέση με όλο αυτό… Αλλάζαμε ρότα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

35
σχόλια
 1. avatar Anonymi Kota

  ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ;
  ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ 3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ.
  ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΥΧΕΣΤΕ ΟΤΙ «ΘΕΛΟΥΝ ΒΑΓΓΕΛΗ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΣΤΕ Ή ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
  ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑΝΩΝΕΣ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗΣ. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΟΤΕΣ

 2. avatar deadman

  Ένας Θεός ξέρει με τί κριτήρια γράφετε άρθρα εκεί στο beast.
  ΑΝ θέλετε να γράψετε κάτι ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ.
  Αυτό σημαίνει σωστή πληροφόριση-ενημέρωση.
  Το να βρίσκεις 2-3 μαιντανούς και να λένε ότι θέλουν, μόνο άρθρο δεν είναι.
  Στην τελική προσβάλετε αυτό για το οποίο μιλάτε.

 3. avatar ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ

  ΜΕ ΠΗΓΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ .ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΤΣΟΠΕΡ ΜΑΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΣΕ ΣΙΜΣΟΝ 50ΑΡΙΑ -ΖΟΥΝΤΑΠ ΚΑΙ ΦΛΟΡΕΤΕΣ .ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΝΤΙΣΚΟ ΜΕΧΡΙ ΡΟΚ ΖΕΠΕΛΙΝ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΑ 17 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΑΓΓΕΛΟ VICTORIA ..ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ ΨΙΛΟΧΑΛΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

 4. avatar ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΠΙΡΙΓΚΑΣ

  απο το 81 ειμαι victoria
  ελεος με αυτα που διαβαζω.
  λαθος με την μουσικη λαθος φωτο και δεν καταλαβα τον λογο
  που πηγατε να μλησετε για κατι που δεν ειναι δικο σας.
  απορω πως το επετρεψε ο σουλης.
  συμφωνω και εγω οτι σας χρειαζετε βαγγελακης.

 5. avatar scorpionς

  ο καλυτερος φραπε που εχω πιει ποτε τα βιντεο που πρωτη φορα παιχτηκαν στην ελλαδα και τα τρομερα σινγκλ χεβυ μεταλ που ακουσα

 6. avatar Γιωτα.

  βικτορια χρονια καλα και αξεχαστα γεματα αναμνησεις

 7. avatar Δημητρης Μανος

  Τρια ατομα για να ικανοποιησουν υην επαρση τους και χωρις να ειναι ενημερωμενοι
  για πολλα θεματα οπως μουσικη, εδωσαν μιση εως ελλειπη συνεντευξη...
  Μα ποιοι νομιζετε οτι ειστε επιτελους?? Ποιος σας εβαλε να εκπροσωπισετε εμας
  τα 100νταδες ατομα της victoria?? Μηπως ειστε εσεις που δεν σας ηξερε σχεδον
  κανεις μεσα εκτος του dj και εξω ποζαρατε σαν τα μοντελα για να βγειτε
  μια φωτογραφια στην πορτα της victoria?
  Ε ρε Βαγγελακης που σας χρειαζετε..

 8. avatar γιαννης μπακαλης

  απο το 82 μεχρι το 88 εγω δεν ημουνα στη βικτορια

 9. avatar ΚΩΣΤΑΣ MAIDEN

  ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΑΤΕ ΤΗΝ VICTORIA ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ. ΕΣΕΙΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΓΑΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΟΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ VICTORIA ΠΧ ΜΠΑΡΜΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΑΣ. ΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ VICTORIA??? ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ??? Ο ΞΥΔΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΟΥΒΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ?? ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ.

 10. avatar Palios…

  Καμία σχέση όλα αυτά που λένε, ακόμα και ο Βασίλης.
  Δεν καταλαβαίνω γιατί τα λένε, αλλά αυτοί που πραγματικά
  παγαίνανε εκεί, ξέρουν ότι και αυτοί που μιλαν και αυτά που λένε
  είναι [...]

 11. avatar Σταυρούλα Τσιγκάκου

  Πω πω... τι ωραία χρόνια. Θυμάμαι οτι " κατέβηκα " σχετικά μεγάλη... στην 3η Λυκείου δηλαδή, ημέρα Πέμπτη που είχε " ελευθέρας" για τα κορίτσια, κοπάνα από τα αγγλικά, για μια ώρα....Μετά " κόλλησα" και έγινα κι εγώ θαμώνας. Ποτέ κανείς δεν με πείραξε, ποτέ κανείς δεν μου πάσαρε ναρκωτικά εκεί μέσα κλπ κλπ. Γνώρισα την κόρη του Σούλη, τη Νατάσα, φοβερή τύπισσα και στεναχωρέθηκα όταν έκλεισε...

 12. avatar CHRIS MALLAS

  H ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.. > VICTORIA < H AΡΧΗ ΤΙΣ ΡΟΚ - ΜΕΤΑΛ ΕΠΟΧΗΣ!! ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ 80, ΠΡΟΣ 81 ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΓΩΤΟ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ, ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ( ΜΑΣ ) ΣΠΙΤΙ! ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΩ!! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥΣ... ΨΕΥΤΟΛΑΙΚΙΤΣΙΔΕΣ ΕΛΑ!! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΠΕΡΑΣΕ ΟΣΟ ΚΑΙΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΠΕΡΙΠ0Υ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑΣ.. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ! ΒΙΚ.. 4 LIFE!!! ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ ...

 13. avatar Παναγιώτης Κ.

  Στην Victoria πήγαιναν οι πραγματικοί ροκάδες για να ακούσουμε μουσική και δεν είμασταν σε καμιά κλίκα όπως επίσης πήγαιναν και οι δήθεν σκληροπυρινικοί με πέτσινα μπουφάν για να το παίξουν μάγκες χωρίς να έχουν ιδέα το τι ακούνε.. Ο γνήσιος θαμώνας που εγώ παραδεχομαι είναι ο Αχιλέας ο ozzy. Όλοι οι υπόλοιποι της συνέντευξης ήταν μόνο μαγκιά και γι αυτό κολλούσαν δίπλα του. Όσο για τον dj έπαιζε μόνιμα με λίστα.. Όποος καταλαβε κατάλαβε. Όταν του είχα ζητήσει ένα κομμάτι μου είπε αργότερα και αν γιατί παίζω με λίστα. Πχ σαββάτο βράδυ ήταν στάνταρ η σειρά. Ξέραμε πάντα τι θα ακούσουμε. 'Οσο για τον Σούλη ο καλύτερος για μένα επαγγελματίας γιατί είναι ο μόνος εδώ και πολλές δεκαετίες που μπόρεσε να κρατηθεί γιατί όπως ξέρουμε όλοι χωρίς αστυνομία και δημόσιες σχέσεις δεν κρατιούνται μαγαζιά. Κάποιος από τους παραπάνω θαμώνες που αναφέρθηκαν τον έβριζαν τον Σούλη.. Καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε. Για μένα η Victoria ήταν είναι και θα είναι πάντα στην μνήμη μου γιατί εκεί μεγάλωσα. Και λίγο σεβασμό ατον Σούλη γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν θα μιλάγαμε τώρα. Άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε να ήταν και αυτός στην συνέντευξη!! Και αν ποτέ υπήρχε περίπτωση να ανοίξει η victoria μόνο ο Σούλης θα ήταν ικανός να το κάνει. Κανένας άλλος!!! Και κάτι ψευτοθαμώνες που πιστεύουν ότι η Victoria ήταν μόνο δικό τους στέκι όπως mr koutro και η παρέα του ας πάνε σε άλλη παραλία...

  1. avatar Palios…

   Σωστός ο παίδαρος.
   Πες τα αγορίνα, μιλανε οι τυχαίοι για εκεί που μεγαλώσαμε…
   Απλά χρησιμοποιούν το όνομα που είχε η Victoria για να δείξουν ότι ήταν κάτι μετά από τόσα χρόνια. Για αυτούς που πραγματικά ήταν θαμώνες..ΔΕΝ υπάρχουν photo, ούτε θα τους βρουν να μιλανε δημόσια.. Και όντως ο Βασίλης δεν έλεγε και πολλά σαν Dj. Καμία σχέση με τον Σούλη. Αν και ο Σούλης είχε και αυτός την σειρά που τα εβαζε…χεχε!

 14. avatar Στράτος1

  Σούλης Victoria for ever

 15. avatar Blackie

  υπαρχουν κι ανακριβειες...Renegade kai paranoid ανοιξαν πολυ πιο μετα, Renegade 1991, μετα το κλεισιμο της Ombre και Paranoid μετα το 1995....

 16. avatar Maidenance

  Στην αναφορά περί Maiden ο τύπος τα μπέρδεψε λίγο! Ο Smith κι ο Dickinson (κιθαρίστας και τραγουδιστής αντίστοιχα κι όχι το ανάποδο) είχαν έρθει για την προώθηση του Ρiece of Mind κι όχι του Powerslave (που βγήκε ένα χρόνο μετά) ενώ ο Diannο είχε φύγει ήδη από το1981. Κι οι φωτογραφίες μετά το live του '88 στη Φιλαδέλφεια ένας θεός ξέρει γιατί μπήκαν...

 17. avatar iojik

  Εκεί περασα τα νιάτα μου

 18. avatar Μ +Α

  Πρωτοπηγα το 84 κ συνεχισα κ κατα τη διαρκεια της στρατιωτικης μου θητειας ,σε καθε αδεια . Οταν εκλεισε ημουν ακομη φανταρος. Εζησα μια φανταστικη εποχη σ αυτο το μαγαζι. Προσπαθησαν πολλα μαγαζια να του μοιασουν . Δε τα καταφερε ομως κανενα. ειχε μια ατμοσφαιρα γοητευτικη κ μυστηριωδη

 19. avatar Βαλάντης Λύκος

  Στην φώτο οι Μεηντεν φεύγουν από το γήπεδο μετά το τέλος του λαηβ.Δεν πάνε στην Victoria

 20. avatar Γιώργος..

  Οι φωτογραφίες των maiden που είναι υποτίθεται από την άφιξη τους στο μαγαζί είναι όλα τα λεφτά.... Άντε τώρα να πιστέψεις ότι ισχύουν τα υπόλοιπα... Αυτές οι φωτό είναι από το γήπεδο της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια το 1988, όταν είχαν έρθει οι maiden για πρώτη φορά να παίξουν εδώ....

  1. avatar Darkmaster

   Φυσικά και οι φωτο είναι από Φιλαδέλφεια. Τις φωτογραφίες τις πήρε ο δημοσιογράφος από την σελίδα στο facebook και προφανώς έκανε λάθος επιλογή. Στην σελίδα υπάρχουν φωτογραφίες με τους maiden στην Βικτωρια, όπως και με Alex Harvey, Motörhead, Scorpions, Saxon

Παρακαλούμε περιμένετε ...